Kezdőoldal / Kozmetikai cikkek / A gyantázás

A gyantázás

A gyantázás

Ha unod már az állandó borotválást és hosszan tartó bársonyosan sima bőrre vágysz, akkor gyere hozzánk gyantáztatni! Ettől az eljárástól nem erősödni, hanem gyengülni és ritkulni fognak a szőrszálaid, jól hangzik igaz?

A gyantázás olyan szőrtelenítő eljárás, melynek célja, hogy a testről a szőrt minél fájdalom mentesebben eltávolítsuk. A mai nők – és egyre több férfi – számára is a szőrtelenítés a személyes higiénia részévé válik. A többség számára egyre fontosabb a tartós eredmény, erre kitűnő megoldást nyújt a gyantázás.

gyantazas_cikk09

A gyantázás előnyei

-tartósan sima és bársonyos bőrfelület
-tartós szőrmentesség
-folyamatosan ritkuló szőrzet
-szőrbenövés megszűnése
-gyengébb szőrszálak
-higiénikus és esztétikus viselet

A gyantázást lábon illetve karon általában ún. patronos gyantával végezzük. Az érzékenyebb testrészekre (arc, hónalj, fazon) a titándioxidos, azaz hagyományos illetve mézemulziós gyantát használjuk. Ezekre a testrészekre a lehető legjobb minőségű és legkíméletesebb gyanta való.

A gyantázott bőrfelület nagyon bársonyos tapintású lesz, mivel a gyanta a bőrön elhalt hámsejteket is eltávolítja. Más szőrtelenítő eljárásokkal szemben gyantázás után a szőrszálak 3-4 hét múlva bújnak elő, a kinőtt szőrzet jóval gyengébb szálakból áll és ritkásabb lesz. Az esetleges bőr alatt lévő szőröket steril tűvel távolítom el a gyantázást követően.

Ajánljuk a gyantázást mindazoknak, akik:

– számára fontos a higiénia
– tartósan szőrmentes bőrre vágynak
– szeretnének megszabadulni benőtt szőrszálaiktól
– szeretnék kikoptatni szőrzetüket

Intim gyanta – a higiénikus és esztétikus intim területekért

Az intim testrészek ápoltsága és megjelenése mindenki számára fontos korosztálytól függetlenül. Legfontosabb, hogy a megfelelő anyagokkal és technikával történjen a szőr eltávolítása intim testrészeinkről. Sokakban felmerül a kérdés, valójában hogyan működik az intim gyantázás. A teljes intim gyanta, azaz a brazil gyanta 20 percet vesz igénybe.

gyantazas_cikk07

A szőrtelenítés a következőképpen zajlik: Nagyon fontos, hogy az első intim gyanta esetében a szőr az epilálástól vagy a borotválkozástól számított 7. napon vagy később történjen. Ezáltal elérjük az optimális szőrhosszúságot, így az intimgyantázás fájdalommentesebb lesz. Ha már korábban is gyantáztattál, 3-4 hét múlva ajánlott ezt újra elvégezni.

A gyantázás gyanta ágyon, steril gyanta lepedőn történik, intim környezetben, biztosítva ezzel vendégeink kényelmét és nyugalmát. Az intim gyanta antiallergén, természetes alapanyagokból készült titándioxidos vagy mézemulziós gyantával történik, mivel ezek a gyanták biztosítják a szinte fájdalommentes szőreltávolítást. Intim testrészünk, a legkényesebb pontja testünknek, ezért a sterilitásra nagy figyelmet fordít. Minden gyantázás után a gyanta kidobásra kerül és a teljes fazon fertőtlenítése is megtörténik. Fertőtlenítés után az intim testfelületet nyugtató, gyantázás utáni balzsammal és hámképző krémmel ápoljuk.

A gyantázás otthoni ápolást nem igényel, csak arra figyeljünk, hogy 24 órával az eljárás után ne menjünk szaunába, uszodába illetve szoláriumba, mivel a gyantázott bőrfelületnek regenerálódnia kell!

A mézemulziós szőrtelenítés

gyantazas_cikk06Az érzékeny testrészek szőrtelenítésére is van olyan kíméletes megoldás, amelyet garantáltan szeretni fogsz számtalan előnye miatt. Legyen szó arc, hónalj vagy intim szőrtelenítésről, akkor  a mézemulziós szőrtelenítést, azaz a mézgyantát ajánljuk Neked! A hagyományos gyantázás előnyei mellett még több pozitív tulajdonsága van a kezelésnek.

Miért érdemes a mézemulziós szőrtelenítést választani?

– Kizárólag természetes anyagokat tartalmaz és pollenmentes
– Kíméletes a bőrödhöz és kevesebb fájdalommal jár, mint a hagyományos gyantázás.
– Hypoallergén és a bőr irritáció mértéke is sokkal kisebb.
– A méz pozitív hatással van a bőrre, így nem csak sima lesz a bőröd, hanem ápolt is.
– Viszeres lábon is alkalmazható

gyantazas_cikk05

Szalonhigiénia:

Minden kozmetikai kezelés és eljárás elengedhetetlen feltétele a maximális higiénia, így a gyantázás sem történhet meg bizonyos feltételek nélkül. Szalonjainkban szakembereink különös figyelmet fordítanak az eszközök, a munkafelület és a bőröd fertőtlenítésére.

  1. Minden alkalommal új, tiszta lepedőt terítünk le vendégeinknek
  2. A kozmetikus minden gyantázás előtt speciális kézfertőtlenítővel mos kezet
  3. A gyantapatronok feje minden alkalom után fertőtlenítésre kerül
  4. A gyantázott bőrfelületet minden esetben gyantázás után fertőtlenítjük                                                                                                                               

gyantazas_cikk10

gomb6

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel