Kezdőoldal / BLOG / A rossz minőségű fodrászeszközök ártanak a hajadnak

A rossz minőségű fodrászeszközök ártanak a hajadnak

A rossz minőségű fodrászeszközök ártanak a hajadnak

A rossz minőségű fodrászeszközök ártanak a hajadnak

A haj gondozását érintően minden tevékenységhez megvan a célszerszám. Rendszerint sok mítoszt belevisznek a hajápolásba, de ha a száraz tényeket nézzük, a legfontosabb az, hogy ne bonyolítsuk túl a dolgot. Ezt sem.

A lényeg egész egyszerűen a következő: minél hatékonyabban, egyszerűbben tudunk a legkisebb erőbefektetéssel szép formát elérni, annál jobb minőségű marad a hajunk.

A haj bontásánál már kifejtettem, hogyan tudjuk kibontani a hajunkat úgy, hogy a kis kutikula rétegecskéink ne sérüljenek. Ez vonatkozik tulajdonképpen az összes mozzanatra, amiből legvégül felépül a kész frizuránk. Olyan sokszor csináljuk a napi kis rutinjainkat, hogy szinte bele sem gondolunk, hogy az évek óta a polcról leemelt kis fésű, vagy kefe milyen állapotban is van. Én személy szerint, a habkönnyű párezer szárítás, fésülés, rálépés, fésűtrombitálás 🙂 után, olyan „hajkínzókat” törtem inkább el, és fizettem ki döbbent tulajdonosuknak, hogy az valami őrület! (Missziótudat.)

fodrászeszközök

Milyen fodrászeszközök árthatnak a hajnak?

Csakhogy néhányat említsek:

Hosszában repedt fog! (kb. mint két „v” alakba fordított penge, ami közé beszorul a tőnél a haj, és végighántja egészen a legvégéig), vagy már szinte viccesen széjjelgörbült thermokefe sörtéi, amik cikkcakkba szárítják a hajat. (ugyan, ő eredetileg kihúzásra használta), végül is mit várunk, ha egyszer a hajszárító sosem volt kitisztítva, és amúgy is lelassul, és éget, (persze, hiszen a fűtés nem gyengül, a motor lassul, a levegő nem áramlik akadálymentesen, tehát felszalad a hő), időnként még ki is kapcsol. (Azért, hogy ne legyen tűz! :-)) De, ha mindez nem elég, ott van még a titkos favorit, a simítóvas! Gyakran ráégett hajhab-lakk-olaj érdes kombinációjával, mint egy csiszolóvászon. Néha, vagy tízszer végig kell húzni a hajon, hogy elérjük a kívánt hatást, de azért „megküldi” rendesen, végül, messziről nézve, a haj egyenes lesz. Szegényke. És ez így megy néhány hónapig, amíg az egyik kefét ki nem kell vágni a halántékhoz tekeredés után. Katarzis! És emberünk végül (jó esetben), felkeres egy fodrászt.

Szóval nagyon kell figyelni az eszközök minőségére és tisztaságára, hiszen óriási romboló hatásuk lehet a kicsi kis tükörpáncél bevonatú, szuperfejdíszünkre nézve!

 Ha megtörtént a baj, és valamelyik rossz minőségű fodrászeszköz a Te hajadban is kárt tett, akkor szükség van a megfelelő táplálásra és szerkezet helyreállításra. Ha Te is helyre szeretnéd hozni a hajadban okozott károkat, válaszd a Kérastase Prémium Hajregeneráló Csomagunkat! A termékek még a legextrémebb hajkárosodásra is megoldást nyújtanak, hiszen regenerálják a gyenge, sérült hajat, majd megkezdik az egész hajszerkezet újjáépítését! A végeredmény pedig a puha, csillogó haj lesz.

Jelentkezz be Balázshoz, hogy Neked is tökéletesen ápolt legyen a hajad!

 

Haj stílustanácsadás – Hajvágás – Szárítás – Festés:

Női trend hajvágás top stylist által8.000 - 9.000 - 10.000 Ft
Férfi trend hajvágás top stylist által6.000 Ft
Hajszárítás vagy berakás top stylist által5.500 - 6.000 - 7.000 Ft
Festés munkadíj3.400 - 3.600 - 3.800 Ft (+500 Ft extra hosszú, sűrű haj esetén)
Színezés munkadíj3.500 - 3.700 - 3.900 Ft
Fóliás melír alap munkadíj (+anyag+ fóliánként 160Ft)3.000 Ft

Hajregeneráló kezeléseink:

Kérastase hajszerkezet regeneráló kezelés (alap kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)1.000 Ft (extra hosszú haj esetén 1.500 Ft)
Kérastase Extentioniste hajnövesztő kezelés (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)4.000 Ft
Kérastase Fusio - Dose Express rituálé + mikro kamerás fejbőr és hajszerkezet diagnózis (speciális kezelésnek minősül, nem tartalamzza a szárítást)3.100 Ft
OriginalMineral bio organikus hajregeneráló kezelés (alap kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)1.000 Ft (extra hosszú haj esetén 1.500 Ft)
L'Oréal SteamPod hajregenerálás (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)3.000 Ft
Smartbond Hajkötés-sokszorosító, szerkezetépítő kezelés minden hosszra (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a vágás - szárítást) A szolgáltatás ideje 20-25 perc.6.400 Ft
Smartbond Hajkötés-sokszorosító, szerkezetépítő kezelés hajfestés mellé. (speciális kezelésnek minősül, Hatóidő a festés alatt.)+3200 - 6400 Ft (a hajfestékben felhasznált anyag mennyiségétől függően)
Redken Chemistry hajregeneráló kezelés (speciális kezelésnek minősül, pesti szalonunkban)3.800 - 4.500 Ft

gomb3

Fodrászként vagy tanulóként alapozd meg szakmai fejlődésed Balázs speciális oktatásán!

Nézd meg Balázs további tippjeit is!

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel