Kezdőoldal / Fodrászat / Adományozz hajat!

Adományozz hajat!

Adományozz hajat!

Jótékonykodj Te is és adományozz hajat!

A hajad nagy adomány egy alopeciás számára!

Szabó Imre mesterfodrász egész életében nagylelkűen támogatott minden olyan programot, ami önzetlen segítségnyújtási szándékkal jött létre. Mi, a szépségiparban dolgozók pedig szinte „kötelességünknek” érezzük, hogy hozzájáruljunk a beteg apróságok parókáinak elkészítéséhez. Naponta amúgy is több 10 méter hajat vágunk le, ami a szemétben végezné. Így reményeink szerint boldogabbá tehetjük a beteg gyermekeket és az alopeciával küzdőket.

Egy paróka ára sajnos nagyon költséges, és jó minőségű, valódi hajhoz nehéz hozzájutni, ráadásul igen drága is. Sajnos sokakat érintenek manapság olyan súlyos betegségek, amelyeknek gyógyításával együtt jár a hajhullás. Az érintettek számára viszont ugyanolyan fontos, hogy gyönyörűnek érezhessék magukat, hogy a betegség és a gyógyulás alatt is bátran vethessék bele magukat a hétköznapokba. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, mert tudjuk, milyen nehéz és költséges valódi hajból készült parókákhoz hozzájutni. Mi ezen szeretnénk segíteni. Szeretnénk az alopeciával kezdők számára reményt adni, hogy boldog és teljes életet élhessenek.

Éppen ezért indítottunk hajadományozó kampányt!

Szalonjainkban nemcsak levágjuk a felajánlott hajat, de ezután profi frizurát is készítünk, amely során figyelembe vesszük a vendégünk kéréseit, a személyiségét és a legfrissebb trendeket is, hogy ne csak az adományozásra, hanem a végeredményre is büszke lehessen, aki eljön hozzánk. Szalonjainkban a kisgyerekek VIP vendégek, nagyon örülünk annak, hogy hajadományozóink között egyre több gyerkőcöt köszönthetünk. Nagyon nagy lelkesedéssel és szívvel – lélekkel érkeznek szalonjainkba felajánlani tincseiket, hogy segíthessenek a velük egykorú gyerekek mindennapjaikon. Számunkra és hatalmas nagy öröm és büszkeség, hogy már ilyen fiatalon is gondolnak az adományozásra.

Egyre több önzetlen és nagyszerű ember csatlakozott felhívásunkhoz! 

Egyetlen paróka elkészítéséhez általában négy-öt copfra van szükség. Ez soknak tűnhet, de elég belegondolni, hogy egy-egy Hölgytől 2 copfot kapunk. Adományainknak hála nagyon sok rászoruló napját tehetjük szebbé. A parókákat több különböző hajból rakják össze, hogy igazán természetes legyen az összhatás. Nem minden hajminőség megfelelő a gyermek paróka készítéséhez, így a kisgyermekektől levágott hajat alopeciás kisgyermekeknek gyűjtjük, a felnőttek haját pedig az alopeciával ( foltos hajhulással) küzdő felnőttek számára. Az alopeciás betegek között is van kisgyermek, tini és sok felnőtt gyermekes anya, aki a hétköznapokban nem szeretné felfedni betegségét. Az alpociás betegek egy év alatt akár 3-4 parókat is elhasználnak, egy paróka viszont akár többszázezer forintba is kerülhet. Ezek megvásárlására sok alopeciás betegnek nincs lehetősége. Támogasd Te is Magyar Alopecia, Areata Közösség tagjait és add vissza a reményt nekik egy teljesebb boldogabb életre!

Kedves Adományozók! Kérlek, amennyiben szívesen eladományoznád tincseid, jelentkezz be előzetesen időpontra szalonjaink egyikébe,  fodrászaink ebben az esetben tudnak fogadni!Hajadományainkkal mosolyt csalhatunk az alopeciás betegek arcára!

Hajadomány

Várjuk sok szeretettel minden olyan hosszú hajjal rendelkező vendégünket, aki szívesen részt venne ebben a jótékony akcióban. A hajvágás a hajat felajánló vendégek számára ingyenes!

A hajvágás feltételei:

  • Legalább 35 centiméter hosszúságú hajat lehet adományozni
  •  Jó minőségű nem agyon festett hajra van szükség
  • Az egészséges és tiszta haj alapfeltétele az adományozásnak

A hajadományokat személyesen visszük el a Magyar Alopecia Areata Közösség számára!

Szalonunk egyik legfiatalabb jótékony vendége a tízéves Zselyke, aki gyönyörű, derékig érő haját vágatta le azért, hogy hozzá hasonló korú alopeciás gyerekeken segítsen, ráadásul teljesen önszántából ajánlotta fel a tincseit, miután az anyukája mesélt neki a kezdeményezésről.

Ahhoz, hogy hajat adományozz, a következő lépéseket kell megtenni:

  1. Előző este, vagy aznap reggel moss hajat, mert legelőször az eladományozandó tincset vágják le a szakemberek!
  2. Miután helyet foglaltál, a fodrász mérőszalag segítségével leméri, alkalmas-e a haj adományozásra, megvan-e a minimum 35 cm. Kérjük, előzetesen mérje meg mindenki, megvan-e 35 centiméternyi levágható haj!
  3. Miután megállapította, hogy a haj állapota és hossza is megfelelő, összegumizza, majd a copfot levágja.
  4. Ezután hajmosás, majd a vendég frizurájának kialakítása következik.
  5. A levágott tincseket ezután személyesen visszük el  az Alopecia Areata Közösség számára.
  6. A hajakat beérkezése után egy parókakészítő veszi kezelésbe; ez azt jelenti, hogy a hajszálakat méretenként és árnyalatonként különíti el, hogy a legszebb parókákat készíthesse el a rászorulók számára. Egy parókához nagyjából 5-6 adományozott tincs szükséges.

A kezdeményezés első vendége Jachimek Anett, modell volt, s a vágás során 35 centiméternyi hajat adományozott az alapítvány számára!

“Igazából hónapok óta készültem már levágatni a hajamat, egy új fazont kipróbálni. Mikor hallottam a lehetőségről, egy percig sem haboztam! Másnak sokkal nagyobb szüksége van a hajamra, mint nekem, így örömmel ültem be a fodrászszékbe. Mindenki kérdezgette, hogy biztos ezt akarod, biztos meg akarod csinálni? Bár kiskorom óta nem volt ilyen rövid hajam, én teljesen eltökélt voltam, hiszen tudtam, hogy egy jó cél érdekében történik minden.”

“Nagyon boldog és izgatott voltam, amikor megtörtént a haj lemérése, majd vágása, mert a tudat, hogy valakit boldoggá teszek, sokkal többet ér, mint a hajam hossza. Másnak is csak ezt tudom mondani: a hajad hamar megnő, így viszont megvalósíthatod egy rászoruló álmát.”

Büszkék vagyunk rá, hogy szalonjainkban profi szakembereink örömmel járulnak hozzá a kezdeményezéshez és ahhoz, hogy mosoly kerüljön a rászorulók arcára!

Nézd meg hajadományozási programunkról készült kisfilmünket!

ugrás fel