Kezdőoldal / BLOG / Ajakfiatalítás – avagy öregedésgátlás felsőfokon

Ajakfiatalítás – avagy öregedésgátlás felsőfokon

Ajakfiatalítás - avagy öregedésgátlás felsőfokon

Ajakfiatalítás – avagy öregedésgátlás felsőfokon

A bőrünk megfelelő ápolásáról és öregedésének késleltetéséről bizonyára már sokat hallottunk és törekszünk is a napi rutinunkba illeszteni tudásunkat. Azonban a helyes ajakápolásról és az ajakfiatalítás fontosságáról hajlamosak vagyunk megfeledkezni, noha a száj az egyik olyan hely az arcunkon, ahol elsőként mutatkoznak az öregedés jelei. Egy idő után már nem csak ajkunk kicserepesedése, de a volumen- és kontúrvesztés is fennállhat. Ha viszont kellő figyelmet fordítunk rá, könnyen megelőzhetjük a problémát.  Lássuk, mit tehetünk azért, hogy szép és puha legyen az ajkunk később is.

Hidratálás

Az ajkunknak éppúgy szüksége van a hidratálásra, akárcsak a bőrünknek. Az ajakbalzsamos rutin mellett fontos a szervezetünk hidratálása is. Napi 2,5-3 liter víz fogyasztásával sokat tehetünk azért, hogy ajkunk ne cserepesedjen, és arcbőrünkhöz hasonlóan lágy, selymes tapintása legyen.

Ajakfiatalitas - oregedesgatlas felsofokon

Védelem=Megelőzés

Ha szóba jön bőrünk védelme, két dolog jut eszünkbe, melyeknek káros hatása bizonyított: a fényvédelem nélküli napozásé és a dohányzásé. Ez nincs másképp ajkunk esetében sem. A megannyi faktorszámú naptej mellett szerencsére léteznek UV szűrővel ellátott ajakápolók, melyek megvédik ajkainkat a leégéstől és az idő előtti öregedéstől. Sok közülük antioxidánsokat is tartalmaz, melyekről köztudott, hogy a bőröregedés lassításában van nagy szerepük. A dohányzás szintén károsítja a száj, akárcsak az arc bőrét, hiszen azok oxigénellátása csökken, és a kollagéntermelés ezáltal zavart szenved. Törekednünk kell a megfelelő védelemre, mellyel megelőzhetjük az ajkak korai öregedését.

 

Ajakfiatalitas - oregedesgatlas felsofokon

Hámlasztás és lézer

Ha szóba jön az ajakfiatalítás, akkor meg kell említeni egy-két módszert arra, hogy visszanyerjük ajkunk természetes, fiatalos ragyogását. Az otthoni lézeres készülékek és a hámlasztás segíthet azoknak, akiknél már megjelentek az ajkak körüli finom vonalak, melyek nem távoznak alkalmi megoldásokkal. Ezen módszerek által a bőr tónusa és textúrája javul, és a vonalak minimalizálódnak, melyek a száj körüli izmok összehúzódása, gyűrődése miatt fejlődtek ki. A bőrgyógyászok a Clear+Brilliant lézerkészülék mellett az alfa-hidroxi savakat tartalmazó kémiai hámlasztásra, illetve bőrápoló kezelésre esküsznek olyan bőrélénkítő összetevőkkel, mint például kojic sav, vagy a hidrokinon származékok.

Otthon is tehetsz azért, hogy ajkaid bőre folyamatosan megújuljon és fiatalos maradjon. Érdemes rendszeresen eltávolítani az elhalt hámsejteket boltokban vásárolható ajakradírral, vagy akár otthon is készíthetsz ilyen maszkot kristálycukorból és mézből, vagy hasonló szemcsés hozzávalóból, amit a konyhában találsz.

Ajakfiatalitas - oregedesgatlas felsofokon

Ajakszérumok

Az új, felturbózott ajakbalzsamok öregedésgátló alapanyagokat és hidratációt nyújtanak. Érdemes olyan ajakápoló termékeket alkalmazni, mely tartalmaz retinolszármazékot. A retinol a ma ismert legerősebb ránctalanító hatóanyag, ami a kollagéntermelés növekedéséért és a sötét foltok elhalványulásáért felelős. A Retinol 8 csökkenti a finom vonalak megjelenését, és nem irritálja az ajkakat. Ezen kívül még rengeteget segíthetnek a  ceramidokkal, hialuronsavval, peptidekkelantioxidánssal és olyan intenzív hidratáló anyagokkal, mint a kókuszolajjal töltött kozmetikumok.

Ajakfiatalitas - oregedesgatlas felsofokon

Injekciók

A korral az ajkak széle elveszíti kontúrját. Manapság már olcsón megoldható a száj volumenjének és struktúrájának a visszaállítása. Az ajkak vonalának túlkezelése kacsaszájjal végződhet, de a hajszálnyi, finom kezelések segítenek elhatárolni az ajkat az azt körülvevő bőrtől. Mivel ez már egy drasztikusabb megoldás, érdemes mindig inkább a megelőzésre figyelni és ezt a lehetőséget már végső megoldásnak hagyni.

Ajakfiatalitas - oregedesgatlas felsofokon

Őrizd meg bőröd fiatalságát, hiszen fontos, hogy jól érezd magad benne! Az otthoni bőrápolás mellett nagyon fontos, hogy profi szakember is segítsen a bőröd jó állapotban tartásában és egészséges szépsége megtartásában. Nemcsak a fent említett kémiai hámlasztásban fognak tudni segítséget nyújtani, hanem egyéb, személyre szabott problémáiddal kapcsolatban is! 

Nézd meg kezeléseinket, hogy kiválaszd a Neked valót!

Szerző: Liptai Dóra

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel