Kezdőoldal / BLOG / Alkalmi frizura egyszerűen, otthon

Alkalmi frizura egyszerűen, otthon

Alkalmi frizura egyszerűen, otthon

Alkalmi frizura egyszerűen, otthon

Hölgyekként talán mindenkinek ismerős az érzés mikor fontosabb alkalmakra, eseményekre készülődünk és hosszas készülődés után kiválasztjuk a megfelelő ruhát, cipőt, elkészítjük az ünnepi sminket, majd felmerül a kérdés: na, jó, de mit kezdjek a hajammal? Hiszen perceken belül indulni kéne, de sehogy sem áll, kiengedve túl egyszerű alkalmi frizura, fodrászra pedig már nincs idő. Ha te is jártál már, így és a vége mégis egy silány hajköltemény lett, nézd át összeállításunkat melyből megismerheted a mi kedvenc könnyen elkészíthető alkalmi frizuráinkat!

Királynői fonat

Talán első ránézésre azt gondolnád, hogy ez lehet az egyik legnehezebben elkészíthető fonás, azonban ez egy nagy tévedés. Ez a gyönyörű, nagyon mutatós fonat szinte pillanatokon belül kész van, ráadásul csak nehéz fonásnak látszik miközben nem az. Az elkészítéséhez szükséged lesz egy csomag kisebb méretű gumira, ezen kívül semmi másra csak a hajadra, esetleg egyéb kiegészítőkre, ha díszíteni szeretnéd. A fonás lényege, hogy két kisebb copfba fogd össze a hajad egymás alatt, majd a felső copfot válaszd ketté, és az alsó copfot fogd körbe a kettéválasztott hajjal, és az alsó copfot fogd össze egy kis gumival. Ezt ismételd, ameddig szeretnéd, hogy tartson a „fonás”, majd a gumik mentén finoman húzd ki a hajad és igazgasd el, hogy szép legyen és a gumik se látszódjanak!

alkalmi frizura egyszeruen otthon

A legegyszerűbb konty

A kontykészítés szinte mindegyikünk képzeletében úgy él, mint a fodrászok nagy próbatétele, a hétköznapi ember számára pedig egy kész rémálom, még a gondolat is, hogy nekiálljon. Nem kell azonban alkalmi frizura alatt mindenképp nagy, és bonyolult kontyokra gondolnunk, akkor meg pláne nem, ha késésben indulunk a barátnőnk születésnapi bulijára. A mi tippünk az egyszerű, de mutatós kontyhoz: fogd copfba a hajad a tarkódon, majd lazíts rajta és a hajgumi felett húzd át a copfodat ezzel egy csavart képezve, ezután hullámcsattokkal erősítsd tarkódhoz a copf további részét. Így végeredményként egy igazán elegáns, kis csavarral megbolondított kontyot fogunk kapni.

alkalmi frizura egyszeruen otthon

Az izgalmas lófarok

A lófarok nem csak az otthoni időtöltéshez alkalmas, igenis lehet izgalmas és változatos hajviselet. Ha igazán elegáns copfra vágysz kezdésnek tupírozd fel kissé a hajadat a fejtetőn, majd fogd össze, de hagyj ki egy hosszabb tincset, melyet a hajgumi köré takarva eltakarhatod azt. Plusz kiegészítésként kezdj, egy szép közepes fonattal melyet hozzáfoghatsz a lófarokhoz, és vele együtt fogd össze a tarkón. Egy kis csavarért pedig az előző leírt részben hasonlóan lazítsd meg a copfot és a felette képzett lyukon át húzd át a copfot, így képezve igazán laza, mégis egyedi frizurát.

alkalmi frizura egyszeruen otthonFélig kiengedve

Az igazi királynői frizurához sem kell túl nagy energia befektetést végezned, elég, ha egy kis csavarral kreatívan feltűzöd a hajad negyedét, míg a többi részét finoman behullámosítod. Egy jókora tincset fonj be, majd tűzd át a másik oldalra, ügyesen, hogy ne látsszon a rögzítés. Egy másik verzióhoz a lófarokhoz hasonlóan tupírozd fel a hajad fejtetőn, fogd össze, majd az oldalsó tincseket ellentétes oldalakra csatolva takard el a hajgumit. Ha végeztél hajlakkal rögzítsd a hajkölteményt és indulás a régóta várt eseményre!

alkalmi frizura egyszeruen otthon

Csavarj!

A csavart copfok, hajkreációk az egyik legegyszerűbben megvalósítható megoldások közé tartoznak. Néha talán túl egyértelműnek is vesszük, hogy két csavart tincs is ugyanúgy mutatós lehet. Variálhatod, komponálhatod oldalfonatként is a csavart copfodat, ezt úgy teheted meg, hogy kettéválasztod, a hajad az egyik tincset elkezded csavarni, mindig hozzáfogva kisebb szálakat a másik hajrészből, így lesz francia fonás hatása. Ha egy még egyszerűbb változatnál maradnál, fogd össze fejtetőn a hajad negyedét, válaszd ketté, a két tincset külön-külön csavard össze, majd a két részt egymásba.

alkalmi frizura egyszeruen otthon

 

Szeretnél Te is ragyogó hajkoronát melyből könnyen készíthetsz mindenféle alkalmi frizurát? Ehhez természetesen folyamatos ápolásra is szüksége lesz, mert csak az egészséges haj mutat igazán jól. Webshopunkból megvásárolható Kérastase Aura Botanica hajolajjal máris gyönyörű fényes hajkoronát tudsz varázsolni magadnak, illetve rengeteg professzionális hajápolási terméket találhatsz! Ha pedig szeretnéd profikra bízni az alkalmi frizura elkészítését, nézd át fodrászati szolgáltatásainkat és máris tündökölhetsz!

Szerző: Papp Flóra

 

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel