Kezdőoldal / BLOG / A legnagyobb arcápolási trendek 2017-ben, amiket érdemes beépítened a rutinodba

A legnagyobb arcápolási trendek 2017-ben, amiket érdemes beépítened a rutinodba

A legnagyobb arcápolási trendek 2017-ben, amiket érdemes beépítened a rutinodba

A legnagyobb arcápolási trendek 2017-ben, amiket érdemes beépítened a rutinodba

Szeretnéd, hogy bőröd mindig üde és friss legyen? Szeretnéd tudni, hogy mik a legújabb trendek az arcápolás területén? Nos, akkor jó helyen vagy, ez a cikk pont neked íródott! A 2017-es őrületek hullámai között megtudhatod, hogy mi az amit érdemes kipróbálni, és mi az, amit messziről kerülj el! Idén az arcápolási trendek terén s rengeteg a változás, ezért mi elkalauzolunk téged a nagy rengetegben, hogy megtudd, mit érdemes kipróbálni, amivel tényleg jót teszel bőrödnek.

arcapolasi trendek 2017-ben, amiket erdemes beepitened rutinodbaArcápolás vegán és állatkísérlet-mentes kozmetikumokkal

Szerencsére az új arcápolási trendek terén is eljutottunk a környezettudatossághoz. Csakúgy, ahogy az étkek kiválasztásakor, a kozmetikumok megvásárlásakor is választhatunk olyan termékeket, amik természetesek, vagy legalább is kevesebb kemikáliát tartalmaznak. Ezen túl pedig érdemes odafigyelni arra, hogy kiszemeltünk cruelty free, vagy vegán – e. A tévhitekkel ellentétben a cruelty free és a vegán nem ugyan az. A vegán azt jelenti, hogy a termékben semmilyen állati eredetű származék nem lelhető fel, az előállítás során pedig egyetlen példány sem sérült meg, míg a cruelty free kozmetikumokat nem tesztelték állatokon. Ilyenkor sokakban felmerül a biztonság kérdése. Nos, ha valami kikerül a polcokra, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a bőrgyógyászok megfelelő eljárásokkal tesztelték. Döntse el tehát mindenki, hogy mi felel meg az ízlésének.

arcapolasi trendek 2017-ben, amiket erdemes beepitened rutinodbaArcápolás superfood kozmetikumokkal

Az állatok mellet a zöldségek is reflektorfénybe kerülnek az új arcápolási trendek terén. Ez alatt természetesen nem azt kell érteni, hogy a vacsoránk ezentúl a tányérunk helyett az arcunkon fog landolni – bár ez igazán hatásos diéta lenne – hanem azt, hogy lassacskán begyűrűznek a polcainkra a super food alapanyagokból előállított készítmények. Így aztán a kelkáposzta, a lenmag, a brokkoli, a moringa és a különböző algák ezentúl a bőrünkön keresztül felszívódva is szolgálják egészségünket.

arcapolasi trendek 2017-ben, amiket erdemes beepitened rutinodbaArcápolás arcolaj segítségével

Az új őrületek közül vétek lenne kihagyni az arcolajat. Ennek a fiolába zárt csodaszernek olyan pozitív hatásai vannak, amiben minden nőnek részesülnie kell! Megelőzik és megállítják a ráncosodást. Épp ezért már fiatalabb korban is elkezdheted a használatát, hidd el, a 10 évvel idősebb önmagad hálálkodik majd érte! Mivel az olaj erősen hidratál és tele van antioxidánsokkal, még a napsugarak által okozott károsodásra is gyógyír lehet.

Az arcolaj minden bizonnyal hatásosabb, mint egy szimpla arckrém. Megköti a vizet, így távol tartja a káros anyagokat, kiváló primer smink alá, összehúzza a pórusokat, halványíthatja a kiütéseket és segíthet az aknék kezelésében. Kedvet kaptál te is ahhoz, hogy kipróbáld? Ne habozz, szerezz be egy jó kis arcolajat és élvezd a hatását. A bőrtípusod miatt pedig ne aggódj, biztosan megtalálod a neked megfelelőt!

arcapolasi trendek 2017-ben, amiket erdemes beepitened rutinodbaArcápolás mágneses arcmaszk használatával

Régi – új trendről beszélhetünk az arcmaszkok terén. Különböző előnyökkel rendelkező hidratáló maszkok eddig is léteztek, és mi mindig is imádtuk őket. 2017- ben azonban az arcápolási trendek terén bejött néhány olyan újítás, amiktől sokaknak leesett az álla.

Az egyik ilyen varázslat a mágneses arcmaszk. A mágnest már évezredek óta használják a gyógyításban. Nincs olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna legalább egy mágneses karkötővel. A kencét bele kell masszírozni a bőrbe, majd pár percig fent kell hagyni. Ha letelt az idő, akkor egy papír zsebkendőbe csomagolt mágnessel játékosan „le kell húzni”. Így megtisztul az arc a szennyeződésektől és a mágneses mező is gyógyító hatást gyakorol a bőrre. Ha szeretnéd kipróbálni ezt a fantasztikus mélytisztító eljárást, ismerd meg Mágneses Anti-tox kezelésünket, mely megújítja bőrödet!

Arcápolás, arctisztítás: Mit ne tegyünk?

Az arctisztítás is az örök témák közé tartozik. Mivel a matt még mindig aranykorát éli, különösen oda kell figyelni arra, hogy az arcbőr és az ajkak ne legyenek repedezettek, ne fedje őket hámos réteg. Arctisztító kefék, arcradírok, ajakradírok… a lehetőségek száma végtelen. Azonban sajnos divatba jött néhány olyan módszer is, amit érdemesebb inkább elkerülni:

Fekete maszk

Biztosan hallottatok már a fekete maszkról. A netes videókban nagyon menőnek tűnik, a hölgyek csak felkenik, lehúzzák, és bumm, a mitesszerek mind eltűntek! Aztán a lányok még büszkén mutogatják is, hogy milyen sok szennyeződést leszedett a csodamaszk.

Sajnos a valóság nem ilyen egyszerű. Aki rendszeresen jár kozmetikushoz, az tudja, hogy a mitesszerek eltávolítása komoly procedúra. A bőr előkészítése, pórustágítás, nyomkodás – ami általában kissé fájdalmas, hisz nem jön ki minden magától – pórusok összehúzása, masszázs, krémezés, stb… Ezt egy vacak kis krém nem tudja pótolni.

Ha még ki is húz 1-2 miteszert, mi lesz utána a helyén maradt apró lukacskával? Semmi. Ott tátong majd a bőrön. Lényegében ennyi. És itt jön a csavar: a videókban előszeretettel mutogatott szennyeződés tulajdonképp nem is faggyú, hanem az arcot borító apró szőrszálak. Ezek a szálacskák pedig a rendszeres igénybevétel miatt egy idő után meg is vastagodhatnak, aztán a pórul jártak a kozmetikai kezelés mellé kérhetnek egy jó kis bajuszgyantát is.

arcapolasi trendek 2017-ben, amiket erdemes beepitened rutinodbaOtthoni praktikák

Nagyon felkapottak továbbá a DIY, azaz a „csináld magad!” termékek. Ezekre is érdemes odafigyelni, hiszen jó hangzásuk ellenére több kárt tehetnek, mint hasznot. A radírok receptjeiben sokszor szerepel cukor, valamilyen darált csonthéjas gyümölcs vagy darált zabpehely. Ezek a szemcsék elég durvák lehetnek, amik felsérthetik, károsíthatják a bőr felszínét.

Probléma lehet ezen felül a tárolással is. Míg a bolti kozmetikumokat megfelelően kezelik, addig az otthon kutyult termékek hamar megromolhatnak, ezáltal hamar használhatatlanná válnak. (Tisztelet a kivételnek!) Az összetevők pedig annak ellenére, hogy sokan dicsérik őket, nem biztos, hogy megfelelnek a mi bőrtípusunknak is.

Ezen felül érdemes odafigyelni a származási helyekre. Tudtátok például, hogy az otthoni kozmetikumok egyik oszlopos tagja a pálmaolaj milyen “káros” anyag? Míg konyhánkban és a testápolásban csodákra képes, addig előállítása az őserdei élővilágban hatalmas pusztításokat okoz.

arcapolasi trendek 2017-ben, amiket erdemes beepitened rutinodbaSzeretnéd felfrissíteni és újjá varázsolni bőrödet? Ne feledd, az otthoni megoldások mellett fontos a rendszeres kozmetikai kezelések igénybevétele is, hiszen semmi nem helyettesítheti a profi szakemberek munkáját. Szalonjainkban fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan a legprofibb kozmetikumokat és legújabb technikákat kínáljuk, melyeket biztonsággal ajánlhatunk. Ismerd meg kozmetikai újdonságainkat

Szerző: Karanyicz Alinka

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel