Kezdőoldal / Fodrászat blog / Arcformák szerinti frizura tanácsok

Arcformák szerinti frizura tanácsok

Arcformák szerinti frizura tanácsok

Frizura választás arcformák szerint

Érdekel, hogy milyen trendi frizura illik az arcformádhoz? Akkor leszünk a legelégedettebbek az arcunkkal, ha összhangban van az arcformánkkal. Tudtad, hogy egy jól megválasztott hajjal optikai csalódást is elérhetsz az arcodon, alakodon? Segítségképp, hogy tájékozódni tudj összegyűjtöttünk neked pár arcformák szerinti  frizura tippet.

A frizura lényegességét már többször is hangsúlyoztuk és nem hiába! A hajviselet többféle rendeltetésre is kiváló, hiszen amellett, hogy divatosak lehetünk a segítségével, ideálissá varázsolható vele arcformánk és optikai tuning is elérhető vele az esztétika jegyében.  Első lépésben azt kell megvizsgálnod neked milyen arcformád van, amelyhez a különböző formák jellemzőit is összeszedtük, hogy könnyen menjen a döntés. Alapvetően hat típust különböztetünk meg(ovális, kerek, hosszúkás, szív, szögletes, háromszög) , melyek között gond nélkül eligazodsz majd a részletes leírásunk segítségével.

Ne feledd a tervezés a siker titka és jó ha van saját elképzelésed, azonban ha felkeresel egy fodrászt az álom haj elkészítése végett, akkor kérd ki a véleményét és fogadd meg a javaslatait!

Ovális Arc

arcformakarcformak

A legtökéletesebb arcforma az ovális. A Homlok és az áll nagyjából egy síkban helyezkedik el, a forma pedig egy tojáshoz hasonlító leginkább. Az arc keskeny és egyenletes és gyakorlatilag minden hossz jól áll hozzá.


A lépcsőzetes kialakítás kiemeli a vonások szépségét, de akár egy egészen hátra fésült frizura is jó választás lehet. A választásnál két dolog kerülendő, az egyik, hogy a hajviselet takarja az arcot, a másik, hogy felül tupírozva legyen a haj, mert az előnytelen nyújt  formán.Frufrut is lehet vágatni, ha ragaszkodsz hozzá, azonban hosszú semmiképp se legyen. Ez arcforma olyan elég nagy szabadságot ad, kedvedre kreatívkodhatsz, a választék is bárhova tehető.

 Kerek Arc  

arcformak

arcformakA kerek arc alapvetően telt, jellemzője a  gömbölyű áll és a legvastagabb pontja az arccsontnál helyezkedik el. Az arc rövid, valamint  ugyanolyan széles, amilyen magas. A cél ebben az esetben az arc nyújtása, amely gyerekjáték lesz egy jól megválasztott frizurával.

A kerek arcformához a legideálisabb a vállig érő, vagy annál is hosszabb egyenes haj. Az oldal választék nem kerülhet túlságosan oldalra, azonban egy jól formázott oldal frufru. A lépcsőzetes vágás a göndör és a rövid haj esetében is ajánlott ehhez a kerek archoz, azonban a rövid haj esetében csak oldalt szabad tépettre alakítani a formát. Ajánlott még: a laza hullámok, a hosszú oldal frufru, vagy ha a homlokod teljesen szabadon hagyod. A lekerekített forma és az állig érő hossz, viszont kerülendő.

 Hosszúkás arc

arcformak

arcformakMagas homlok, keskeny áll és magasan elhelyezkedő arccsont, ezekkel a jellemzőkkel írható le ez az arcforma.  A jellegzetességekből adódóan a cél, olyan frizura választása, mely által egyrészt rövidül, másrészt szélesül az arc.

A hossz esetében a nagyon hosszú nem ajánlott, mert tovább nyújtja optikailag, ezért leginkább a félhosszú haj az ami, képes kicsit “tömöríteni” rajta. A fokozatos hajvágás oldal választékkal fantasztikusan áll ennek a típusnak, melyre tökéletes példa Sarah Jessica Parker. Az említett színésznő által választott göndör vagy széles loknis haj is jól áll a   formához. A frufru mindenképpen ajánlott, úgy hogy régóta fontolgattad, ideje felkeresni a fodrászod :).  Az egyhosszú vágás és a hosszú tincsek a kerülendő lehetőségek közé tartoznak.

 Szív alakú arc

arcformak

arcformakA szív alakra jellemző a széles homlok, hegyes áll és rengeteg barátságos nőies vonás! A cél az áll szélesítése optikailag, valamint hogy a hajviselet a szemre és az arccsontra vonja a figyelmet.

Az archoz leginkább a félhosszú, áll vonaláig érő a haj áll jól. Ha ezt a megfelelő hosszúságot választják, akkor lehet akár loknis, tépett vagy rétegesre vágott egyenes is a frizura. Oldal frufruval válik igazán teljessé a hajviselet, melyet kedvünk szerint bárhol elválaszthatunk, ezzel elvonva a figyelmet a csúcsosabb állunkról, és eltakarhatjuk szélesebb homlokunkat.  A bubi frizura és a hosszú lelapuló tincsek sem előnyösek az ilyen arcformával rendelkező hölgyeknek, a long bobot azonban bártan viselhetjük.

Szögletes arc

arcformakarcformak

Az áll a pofacsont és a homlok is ugyanolyan széles.  A cél az arcforma jellegzetességeinek lágyítása, mint például az erős, csontos  állkapocs.

Ez a típus nagyon markáns, határozott vonalakkal rendelkezik, éppen ezért a következő kombinációk állhatnak jól az ilyen arccal rendelkező hölgyeknek: félhosszú vagy állig érő hossz, hullámosan vagy laposan vágott hajvégekkel.  Az oldalválaszték az áll küllemét esztétikailag javítja, valamint a rövid, tépett oldal frufru is jó választás. Szabályos vágás és lekerekített forma nem ajánlott. A hosszú egyenes és a rövid tüskés haj sem ideális ennek a  típusnak .  A tökéletes frizura a szögletes arc számára: laza esésű hullámok a fél hosszú hajban, melyek az arcba omolva sejtetik arcod kiemelni kívánt szépségeit.

Háromszög alakú arc

arcformak arcformak

Keskeny arccsont és homlok, mely erős és széles állkapocsban végződik, tehát a szív alakú arc fordítottja. A cél az állkapocs csontjának egyensúlyba hozása.

A fejtetőn dúsabb, majd áll felé haladva puhított, vékonyabb rétegek lágyítanak az áll erősségén. Az állig érő hullámos fürtök is fantasztikusan kiemelik az arc szépségeit.  A túl rövid haj, azért nem ajánlott, mert a figyelmet eltereli a homlokról és az arccsontól. A középen történő választás helyett az oldalválaszték alkotása a megfelelő a háromszög alakú arcformához.


Megjött a kedved egy új trendi arcforma szerinti frizurához? Bízd szakértőkre a tincseidet! Szalonjainkban profi fodrászaink segítenek neked megállapítani az arcformádat és az ahhoz legjobban illő frizurát fogják elkészíteni neked. Hiszen mindannyian megérdemeljük, hogy magabiztosan ragyogjunk, és boldogan pillantsunk a tükörbe a személyiségünkhöz és arcunkhoz passzoló frizurával. Nem csak a rendszeres fodrászlátogatás segít abban, hogy gyönyörű hajjal tündökölhess, az otthoni hajápolást sem szabad elfelejtened. Nézz szét webshopunkban, hogy ne csak közvetlenül a fodrász után csillogjon a hajad!

Szerző: Tauber Kinga

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel

open

Érdekelnek a természetes hajápolási tippek szakembereinktől? Iratkozz fel hírlevelünkre!       Hírlevél feliratkozás