Kezdőoldal / BLOG / Csokoládé rosegold haj trend

Csokoládé rosegold haj trend

Csokoládé rosegold haj trend

Csokoládé rosegold haj trend

A közösségi média felületeknek köszönhetően már Magyarországra sem évekkel elcsúszva érkeznek meg a különböző trendek. Ez annak köszönhető, hogy napi szinten kapjuk az újabb és újabb információkat a véleményvezérekről vagy a különböző fashion week-ek eseményeiről. Éppen ezért egyre többen követik a mai divatot akár öltözködésben, akár haj- vagy sminkviselés tekintetében. Ennek köszönhetően Magyarországon is többen és többen kezdik el viselni a legújabb hajtrendeket is. Ilyen például 2018 új kedvence, a csokoládé rosegold haj trend.

Mi is az a rosegold hajszín?

A rosegold hajszín alapvetően a szőkén alapszik, aminek van egy enyhén aranyos hatása. Ezt a szőkét bolondítják meg rózsaszínnel. Így az alapvetően meleg tónusú arany és a hidegebb tónusú rózsaszín tökéletesen kiegészíti egymást. Ennek köszönhető, hogy elég sok lány tudja viselni, akár teljes hajhosszt befestve, akár melírral vagy hombre stílusban befestve.

Honnan is ered a csokoládé rosegold haj trend?

Ez a trend egy Hannah Edelman nevű fodrásznak köszönhető, akinek New Yorkban, Brooklynban van egy Brush is Hand nevű szalonja. Ő volt az, aki megkomponálta a csokoládé rosegold haj első verzióját. A szín elkészítéséről azt nyilatkozta, hogy alapvetően a festést a legsötétebb barnás árnyalattal kezdte, majd a vöröses, sárgás, zöldes színekkel folytatta. Ezek után tette hozzá a narancssárgát, lilát és egyéb, véletlenszerűen választott színeket addig, ameddig olyan színt nem látott, ami tetszik neki.

csokolade rosegold haj

Mitől más a csokoládé rosegold haj trend, mint a rosegold?

A rosegoldnak azonban van egy olyan hátránya, hogy alapvetően egy világos színről van szó. Így azok, akik jobban szeretik a sötétbarna vagy alapvetően a sötétebb hajszíneket, nem tudják hordani. De ettől lesz más a csokoládé rosegold haj trend. Ez ugyanis egy csokoládébarna hajszínre épít és ezt a színt bolondítja a rózsaszínnel. Ezzel nagyon különleges hatást érve el. Természetesebb megjelenést kölcsönöz a csokoládé rosegold hajszín, mint a sima rosegold, mégis különleges lesz a belecsempészett színtől.

csokolade rosegold haj

A csokoládé rosegold haj ápolása!

Mint minden festett hajnál, a csokoládé rosegold haj esetében is kardinális kérdés az ápolás. Ugyanis ha nem fektetünk elég nagy figyelmet a hajunk ápolására, eltöredezhet a hajunk, könnyen vízhiányos lehet vagy éppen csúnyán elkezdhet kikopni a szín. Ennek elkerülése érdekében érdemes lehet betartani néhány szabályt a csokoládé rosegold hajszín ápolásával kapcsolatban:

Megfelelő hajmosási rutin kialakítása

  • Próbáljuk a lehető legtovább kihúzni hajmosás nélkül! Habár ez a legnehezebb néhány embernek, abszolút megéri, mert így a kevesebb mosásnak köszönhetően kisebb mértékben fog kopni a hajszín és sokkal intenzívebb marad a szín a következő festésig.
  • Használjunk színtelen, szulfátmentes sampont! Ez segít, hogy tovább megmaradjon a rózsaszínes árnyalat a hajban.
  • Használjunk száraz sampont! Van, aki kifejezetten szereti, van, aki utálja. Egy biztos,ha megtaláltuk a megfelelő márkát, ami használ, akkor sokkal tovább megőrizhető a friss kinézet, ezáltal tovább ki lehet bírni a következő hajmosásig. Ha nem találtatok még megfelelő terméket, érdemes lehet kipróbálni a L’oréal Tecni Art Morning After Dust száraz samponát, melyet akár a webshopunkból is meg tudtok rendelni.

csokolade rosegold haj

Megfelelő táplálás és védelem

  • Ügyeljünk a megfelelő táplálásra. Ez azt jelenti, hogy a hajtípusunknak megfelelően, kúraszerűen használjunk hajpakolásokat. Tökéletes választás lehet esetleg a Organic hajkondicionáló, amely szűz kókuszolaj tartalmának köszönhetően mélyen behatol a hajszálakba, stimulálja a hajszálak kereatin rostjait, ezáltal a haj dús, ragyogó és egészséges lehet.
  • Klóros víz elkerülése. Nem feltétlenül kell teljes mértékben kizárni az uszodát az életünkből, az is jó megoldás lehet, ha úszósapkát viselünk, amikor a klóros vízben tartózkodunk.
  • Hőkezelések elkerülése. A még nem festett hajszerkezetnek sem tesz jót a hőkezelés, mint a magas hőfokon való szárítás vagy sűrű vasalás vagy a hajsütés, de a festett haj még könnyebben károsodhat.
  • Hővédő készítmények használata. Természetesen nem lehet mindig elkerülni a hőkezelést. Ilyenkor ajánlott hővédő spray-t használni, vagy bármi másik olyan terméket, ami védelmezheti a hajszerkezetet a kezelés közben. Ilyen termék lehet akár a Kérastese Discipline Keratine Thermique hővédő krém, mely amellett, hogy védi a hajszerkezetet, helyreállítja a haj belső szerkezetét is.

 

A csokoládé rosegold haj nem más, mint egy sötétbarna alapon, rózsaszínes, mályvás, pirosas színkombináció, mely tökéletesen variálható bármilyen méretű és fazonú hajjal.

Amennyiben megtetszett a csokoládé rosegold hajszín, látogass el üzleteinkbe, ahol fodrászaink elkészítik neked a bőrtónusodhoz legjobban passzoló hajszínt. Ha pedig fodrászként szeretnél ellesni néhány trükköt, figyeld a honlapot az újabb és újabb oktatásokértHa pedig már a csokoládé rosegold hajszín büszke tulajdonosa vagy, látogass el a webáruházunkba és válogass a termékeink között, hogy a hajadnak a legmegfelelőbb ápolásban legyen része.

Szerző: Puskás Bettina

csokolade rosegold hajszincsokolade rosegold hajszin

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

 

ugrás fel