Kezdőoldal / BLOG / Festett haj otthoni világosítása

Festett haj otthoni világosítása

Festett haj otthoni világosítása

Festett haj otthoni világosítása

Vagyis festett hajat miért lehetetlen otthon világosítani?

A festett haj eleve egy becsapós téma. Sokan azt gondolják, hogy olyan festékszemcsék vannak a hajon, amit látunk. Ez tévhit. A színeket a gyárak különféle színtestecskékből rakják össze, és ezek pontos elegye adja ki az adott színt. Úgy működik nagyjából., mint a LED TV. Ott is egy pixel felel meg egy színnek, de ami messzebbről látszik az már egy elegy. Nem úgy, mint például egy mászóka lefestésénél, ahol csak úgy elfedünk akármit. Bár ott is marad a régi. 🙂

Namármost, ezt úgy eszelték ki, hogy a megfelelő hidrogén-peroxid oldattal összekeverve az ammónia tartalmú festéket, a két anyag reakcióba lép egymással. Eleve lúgos közege miatt kinyitja a szerkezetet, és képes lesz a haj eredeti színtestjét, a melanint eltávolítani, így helyet engedve a festékszemcséknek. Miközben ott van a keverékben a mesterséges színtest. Tehát ennek olyannak kell lennie, ami a hidrogén-peroxid oldat és az ammónia keverékének ellenáll hiszen, ha nem így lenne, akkor ezek a színtestek is eltűnnének, a keverék erejétől. A festék viszont csak ezzel az egy világosítófegyverrel rendelkezik.

haj otthoni világosítása

Na, és itt van a bibi. Festékkel, festéket nem lehet világosítani.

Például, van egy csokibarna hajam, amit megunok, amikor két centire le van nőve, ezért rápakolok egy csomó világos homokszőkét, így az eredmény, egy két centire lenőtt csokibarna haj lesz, enyhén kivörösödve, felette, a lenövésnél pedig két centi homokszőke.

Természetesen a frissen kikevert festék ugyanúgy feltépte az „ajtókat” (feltételezve, hogy tudjuk mit csinálunk), és elkezdte a folyamatot, vagyis elkezdi kipakolni a színtesteket. Igenám, de ezek nem jönnek csak azért sem, viszont amikor a keverék ereje elfogy, és a festék elérkezik a színezési szakaszba, akkor megpróbál még a szerinte üres helyekre festéket szuszakolni, persze nem fér már oda, hiszen eltávolítani nem tudott, így már hozzátenni sem tud (bár akár az még akár lehetséges is volna), de elvenni semmiképpen nem tud, maximum csak roncsolással magával visz valamennyit. Erre alapozni azonban őrültség.

A megoldást a világosító anyag precíz használata jelenti.

Meggyőződésem, hogy ez a szakma legrizikósabb, és legnagyobb tapasztalatot igénylő vegyi kihívása. Mivel a hajban, a korábban elmondottak miatt, összevissza helyezkedhetnek el a természetes maradványok és a mesterséges pigmentek, az eltávolításuk még professzionális környezetben is nagyon időigényes és veszélyes művelet.

Csak egy adalék: Ha egyik oldalon befestem a középbarna hajat teljesen ugyanolyan középbarnára kétszer (ami egy nagyjából pontos festésnél is előforduló előzőre festéssel sokszor meg is történik havonta), és paff egy csapásra rádobom az elméletileg tökéletes százalékkal kikevert, tökéletes konzisztenciájú szőkítőkeveréket azonos hőmérsékleten a teljes hajra, akkor meglepve fogjuk tapasztalni, hogy a natúr nem festett haj már kukoricaszőke, amíg a festett rész még mintha csak világosodna picit. Tehát még a kifejezetten erre gyártott anyagnak is kihívást jelent ez a folyamat. És akkor még nem gerjedt be a szőkítő a felhalmozott anyag magjában, mert attól – azontúl, hogy drámaian nyúlós kocsonya lesz a hajból -, a hosszanti kötése megbomlanak, és le is törhet a haj, ráadásul akár a fejbőr is begyulladhat. (Szemre most inkább nem is gondolok…)

Na, ilyen és ehhez hasonló problémák miatt nem szőkítünk otthon.

 A világos haj nagyon szép, de fokozott gondoskodást igényel! Ha Te is szeretnéd megadni hajadnak a maximumot, próbáld ki Kérastase termékeinket! Professzionális ápolás otthonodban, hajtípusodnak megfelelő termékeinkkel. Garantált a csillogó, ápolt haj! Ha pedig nem vagy biztos abban, melyik termékcsalád a legmegfelelőbb számodra, szalonjaink szakemberei szívesen segítenek a választásban egy hajdiagnózist követően.

Jelentkezz be Balázshoz, hogy Neked is tökéletesen ápolt legyen a hajad!

Haj stílustanácsadás – Hajvágás – Szárítás – Festés:

Női trend hajvágás top stylist által8.000 - 9.000 - 10.000 Ft
Férfi trend hajvágás top stylist által6.000 Ft
Hajszárítás vagy berakás top stylist által5.500 - 6.000 - 7.000 Ft
Festés munkadíj3.400 - 3.600 - 3.800 Ft (+500 Ft extra hosszú, sűrű haj esetén)
Színezés munkadíj3.500 - 3.700 - 3.900 Ft
Fóliás melír alap munkadíj (+anyag+ fóliánként 160Ft)3.000 Ft

Hajregeneráló kezeléseink:

Kérastase hajszerkezet regeneráló kezelés (alap kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)1.000 Ft (extra hosszú haj esetén 1.500 Ft)
Kérastase Extentioniste hajnövesztő kezelés (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)4.000 Ft
Kérastase Fusio - Dose Express rituálé + mikro kamerás fejbőr és hajszerkezet diagnózis (speciális kezelésnek minősül, nem tartalamzza a szárítást)3.100 Ft
OriginalMineral bio organikus hajregeneráló kezelés (alap kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)1.000 Ft (extra hosszú haj esetén 1.500 Ft)
L'Oréal SteamPod hajregenerálás (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)3.000 Ft
Smartbond Hajkötés-sokszorosító, szerkezetépítő kezelés minden hosszra (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a vágás - szárítást) A szolgáltatás ideje 20-25 perc.6.400 Ft
Smartbond Hajkötés-sokszorosító, szerkezetépítő kezelés hajfestés mellé. (speciális kezelésnek minősül, Hatóidő a festés alatt.)+3200 - 6400 Ft (a hajfestékben felhasznált anyag mennyiségétől függően)
Redken Chemistry hajregeneráló kezelés (speciális kezelésnek minősül, pesti szalonunkban)3.800 - 4.500 Ft

gomb3

Fodrászként vagy tanulóként alapozd meg szakmai fejlődésed Balázs speciális oktatásán!

Nézd meg Balázs további tippjeit is!

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel