Kezdőoldal / BLOG / Gyors reggeli smink rutin

Gyors reggeli smink rutin

Gyors reggeli smink rutin

Gyors reggeli smink rutin

Gondolom, nem vagyok azzal egyedül, hogy reggelente gyakran használom a “szundi” lehetőséget a telefonon. Ilyenkor azok a röpke 5 percek, amik pluszban megadatnak, néha felérnek egy 8 órás pihentető alvással. Persze, amit a “szundival” nyerek, azt a készülődésnél kell behoznom. Egy 5 éves kislány mellett egyértelmű, hogy a magamra szánt idő rövidül. Persze vannak olyan jól megszokott és bevált dolgok, amikről akkor sem mondanék le, ha nagyon elkésnék. Nekem ez a jó erős kávé mellett a gyors reggeli smink. Az évek alatt sikerült tökélyre fejlesztenem, és most elárulom, melyek azok a trükkök, amikből korosztálytól és élethelyzettől függetlenül válogathattok.

No 1.

A csapból is ez folyik…

 

Bizony, a legegyszerűbb módja, hogy lerövidítsük a reggeli sminkelésre ráfordított időt, ha az “alapból” kihozzuk a legtöbbet. A napi megfelelő folyadékbevitel fontosságát nem győzzük hangsúlyozni, hisz a szervezet dehidratáltság esetén legelőször a bőrtől vonja el a nedvességet a fontosabb szervek védelmének érdekében. Súlyosabb esetekben a bőr erősen kiszárad, az eddig megjelent ráncok elmélyülnek, a szem alatt sötét karikák jelennek meg, és a bőr elveszti életteli színét. Valószínű, nehéz lenne betartani, ha most azt mondanám: kötelező a napi 4 liter víz (enyhe túlzás), viszont próbáld ki, hogy fél literrel több vizet iszol, mint most, és látni fogod a bőrödön – ahogyan a közérzeteden is – jótékony hatását. Bőröd teltebb lesz, eltűnik a fakó árnyalat, visszanyeri a színét, látványosan halványodnak majd a sötét karikák, de leginkább a ráncok. Így ezzel a lépéssel máris lerövidülhet a reggeli smink ideje, hisz’ elég lehet egy színezett arckrém sminkalapnak.

Ajánlatunk a számodra

Emeld ki bőröd ragyogását a Karaja BB White Secret Touch bőrtökéletesítő krém segítségével, mely akkor fejti ki igazán varázslatos tulajdonságát, ha a bőrrel érintkezik. A mikrokapszulákból kiszabaduló színek olyan pigmenteket tartalmaznak, amelyek észrevétlenül illeszkednek a bőr színéhez, és ezáltal még jobban kiemelik az egészséges, üde, természetes ragyogást.

No 2.

Készülj előre!

 

“Soha ne feküdj le sminkben aludni!” Számtalanszor hallottuk már ezt a tanácsot, és nem véletlenül, hiszen látványosan öregíti és károsítja hosszú távon a bőrt. Fordíts kellő figyelmet az arctisztításra. Távolítsd el nap végén a szennyeződéseket róla, hogy az éjszaka folyamán pihenhessen. Fontos a megfelelő arclemosó kiválasztása. Kerüld a szappant, ami szárítja a bőrt, hiszen feloldja és lemossa a lipideket, melyek a bőr felső rétegét védik. Ne sajnáld tehát az időt arra, hogy megtaláld a bőröd tulajdonságaihoz legjobban passzoló arclemosót 🙂

No 3.

A szem, a lélek tükre …

 

Ha már a bőröd ragyogásával elégedett vagy, következzen a szem. Tökéletes tükre nemcsak a lelkednek, de annak is, ha éjszaka nem aludtad ki magad kellőképpen. Árulkodik, ha kell, ha nem …

Ismered a “Beauty Sleep” fogalmát? Lényege, hogy bőrünk este 8 és 11 óra között van felszívóképessége csúcsán. Éjszaka 11 és hajnali 3 óra között pedig a sejtek újraképződése és regenerálódása zajlik – ekkor termelődik tehát a legtöbb kollagén és elasztin, amelyek bőröd rugalmasságáról gondoskodnak .

A hajnali 3 és 5 óra közti időben a bőröd pihen és felkészül a következő napra. A szem alatt megjelenő sötét karikák az árulkodó nyomok, ha a szépítő alvásra szánt idő nem volt elegendő. Hát tüntesd el, mert ez még mindig belefér a gyors reggeli smink rutinba!

Ajánlatunk a számodra

Biztosra szeretnél menni? Válaszd a szem alatti sötét karikák eltűntetéséhez a Karaja Cover Excel korrektor stiftjét. Krémes textúrájának köszönhetően könnyen eldolgozható, és vízálló tulajdonságából adódóan egy nyári zápor sem fogja elrontani a sminked. 11 színben vásárolható meg, hogy biztosan megtaláld a bőrödhöz legtökéletesebben passzoló árnyalatot.

No 4.

Csak bátran!

 

Régebben, amikor meghallottam azt a szót, hogy “tus”, menekülőre fogtam a dolgot és nyúltam rögtön a szemceruzához… de, a tussal – némi gyakorlást követően – könnyebb volt bánni, mint gondoltam. Szeretem, mert sokkal precízebb és tartósabb, mint a szemceruza. Kihangsúlyozza a szemet, és kiemeli a tekintetet. A lényeg a biztos kéz! Készülj fel, helyezd magad kényelembe, mert egy apró mozdulat is tönkreteheti a tökéletes vonalat, és máris kezdheted elölről. Fontos, hogy megtaláld azt a fajtát, amelyik “rááll” a kezedre.

A hosszabb, íveltebb szempillával rendelkezőknek mindenképpen a vastagabb tus ecsetet ajánlom, pláne ha gyors reggeli sminkről van szó.

Ezt próbáld ki!

A Karaja Topliner matt szemhéjtust még az is könnyen tudja használni, aki kicsit ügyetlenebbnek gondolja magát, mert a vastagabb tusvég segítséget nyújt a precíz vonal megrajzolásában. Hosszan tartó tulajdonságának köszönhetően egész nap gyönyörű marad az intenzív matt fekete színe.

No 5.

Javítsd a “keretet”, ha kell!

 

A szemöldökünk formája adja meg az arcunk keretét. Az elmúlt évek divatjai között megtalálhatjuk a “csík-” és a “ torzonborz” fazont is. Szerencsére a mai divat a természetes, ámbár igazított vonalat képviseli. De mit tehet az, aki a csík fazonnál megragadt, és most vért izzadva próbálja visszanöveszteni szemöldökét a naturális fazonra?! – ahogyan jómagam is.

Szerencsére van segítség! A Karaja Make Up erre is gondolt 🙂

Non plus ultra 🙂

Gondold végig!

 

A reggeli készülődésnél már általában tudjuk a napirendünket. Tudjuk, mennyi helyre kell mennünk, milyen ügyeket kell elintéznünk, és hogy mi az, ami jó, ha nálunk van. Éppen ezért nyugtasson meg Mindenkit az a tény, hogy “kiegészítésre” mindig van lehetőség! Nem biztos, hogy a legjobb választás a gyerekeket oviba, iskolába vinni egy káprázatos vörös rúzzsal az ajkunkon – és itt most a rengeteg “búcsú” puszi osztogatás által hagyott “nyomokra” gondolok :), de jó ha bent tartjuk a táskánkban, hogy egy laza mozdulattal feltehessük egy romantikus  vacsorához Életünk Szerelmével, vagy egy találkához a csajokkal.

Összegezve tehát, ahhoz, hogy a reggeli smink tényleg gyors legyen, elegendő lehet egy arcbőrünkhöz tökéletesen passzoló arckrém, mely egész napra vitaminnal látja el a bőrünket, egy szemhéjtus, és egy olyan rúzs vagy szájfény, mely passzol az egyéniségünkhöz 🙂

Sokat tehetsz Te is azért, hogy a gyors reggeli smink rutinból kihozd a legtöbbet! Válassz profi sminkszereket, próbáld ki a Karaya Make up termékeit, amelyek azért lettek kifejlesztve, hogy Te maximálisan elégedett legyél magaddal.

További blogok a témában
További blog témáink

Szerző: Bogya Marianna

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel