Kezdőoldal / BLOG / Hajápolás várandósan

Hajápolás várandósan

Hajápolás várandósan

Hajápolás várandósan és kismamaként

Egy áldott állapotban lévő nő hatalmas testi változásokon megy keresztül a várakozás 9 hónapja alatt. Szinte minden porcikája átalakulásnak indul, de a legszembetűnőbb talán a bőr és a hajszerkezet változása. Mostani blogposztunkban a hajápolás várandósan témakörét fogjuk igazán megvizsgálni, továbbá tippeket, trükköket is megosztunk Veled, hogy a babavárás, és az utána következő időszak szépségápolás szempontjából a legkellemesebben és problémamentesebben telhessen!

hajapolas varandosanMi is történik ilyenkor

Várandósság alatt a hormonháztatásod teljesen megváltozik! Hajszerkezeted is hatalmas átalakulásnak indul, sokkal zsírosabb vagy épp ellenkezőleg szárazabb lesz, de ennél fontosabb változás a hajszálak mennyiségében keresendő. A női nemi hormonok közül a progeszteron és ösztrogén szintje a szervezetben megemelkedik. Ezen hormonok a sejtosztódás serkentéséért is felelősek, ezáltal meghosszabbítva a növekedésben lévő hajszálak élettartamát. A várandósság alatt emiatt sokkal dúsabb és egészségesebbnek tűnő hajkoronával büszkélkedhetsz, hiszen azok a hajszálak, amelyek alapesetben már régen kihullottak volna, élettartamuk meghosszabbodott, ezáltal pedig hajszálaink mennyisége jócskán megnő.

De mi történik a terhesség után, amikor a hormonok jótékony hatása elmúlik, és minden visszaáll a régi kerékvágásba? Sajnos ebben az esetben hirtelen rengeteg hajhagymát kezdesz el veszíteni, ami ebben az esetben annyira drasztikusnak hat, mintha komoly problémával állnál szemben, pedig ez egy természetes folyamat! Ám ezt a folyamatot is felgyorsíthatod, vagy lecsökkentheted erősségét vitaminokkal, otthoni praktikákkal vagy akár egy igen hatékony fodrászati kezeléssel.

hajapolas varandosanHajápolás várandósan

Mint minden esetben, a hajápolás szempontjából is kifejezetten fontos a megelőzés. Bár várandósság alatt úgy tűnhet, hogy hajkoronádnak semmi szüksége további ápolásra és vitaminokkal való feltöltésre, de ez egyáltalán nincs így.

Hajápolás várandósan – ápolás kívülről:

A fokozott faggyúmirigy termeléstől a zsírosabbá vált hajat gyakrabban szükséges mosnod, míg ellenkező esetben, túlzott szárazság miatt fontos egy jó kondícionáló használata.

A hajmosást általában mindenki szereti minél gyorsabban lezavarni, pedig hogyha jól csináljuk, sok-sok kellemetlenségtől óvjuk meg fejbőrünket! Első állomásunk, hogy megtaláld a hajtípusodnak megfelelő ápolókat, de állapotosan fektess nagy hangsúlyt az összetevőkre is. Hajmosás közben kifejezett fontosságú a fejbőr átmasszírozása is, mivel ezzel serkentjük a hajhagymák oxigén ellátását. Hajpakolást sose vigyél fel a fejbőrödre, mert ezzel az oxigénellátást akadályozod, ami által egyenes út vezet a korpásodáshoz és a hajhulláshoz! Érdemes olyan termékeket választani, melyek organikusak és nem tartalmaznak méreganyagokat, kemikáliakat, amik árthatnak neked, vagy kicsinyednek.

hajapolas varandosan

Hajápolás várandósan – ápolás belülről:

Az egészséges táplálkozás fontosságát talán ebben az esetben nem kell megemlítenem, hiszen alapvető, hogy sokkal több gyümölcsöt és zöldséget fogyassz, de amiről ritkán esik szó, az a vízfogyasztás. A víz az élet alapja, és ez most igazán értelmet nyer, így figyeljünk arra, hogy annyi vizet vigyél be, amennyit szervezeted igényel. Akár töltsünk le telefonunkra alkalmazást is, amely segít nekünk figyelni a folyadékbevitelre.

Ilyenkor a vitaminok és ásványi anyagok is nagy hangsúlyt kapnak. Azonban nem szabad eszeveszett módon mindenfélével tömnünk magunkat! Ebben az esetben érdemes kikérned egy táplálkozás szakértő vagy kezelőorvosod tanácsát, hogy a saját szervezetednek leginkább szükséges táplálékkiegészítők után nyúlj.

hajapolas varandosan

Hajápolás a baba születése után:

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a szoptatás miatt kezd el hajuk drasztikus hullásnak indulni, pedig ennek az oka, ahogy már említettük a hormonokban keresendő! Termelésük a szülés utáni 1-3 hónapban lecsökken, ezáltal a már régóta növekedő hajszálainkat elveszítjük, így az átlagos napi 80-100 hajszál helyett egy kismama akár 500 kihullott szálat is számolhatna. hajapolas varandosan

Természetes úton ahhoz, hogy hajkoronánk visszanyerje a régi állapotát, akár egy teljes évre is szükség lehet, de hogyha mi nem szeretnénk kivárni ezt a folyamatot, akkor fel is gyorsíthatjuk professzionális, de a természeten alapuló kezeléssel. Ez pedig nem más, mint szalonunk oxigén terápiája. A módszer sikeressége a hajhagymák oxigén-és vérellátásának helyreállításában rejlik.

hajapolas varandosan

Az oxigénterápia folyamata:

  • Első lépésként egy intenzív kéregtelenítés történik, mely során növényi enzimek segítségével eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és emellett intenzív tisztítást végzünk, hogy a hatóanyagok akadálymentesen juthassanak fejbőrbe.
  • Következő lépés a fejbőr és a hajhagymák táplálása, mely során szakemberünk 49 különböző vitamint és ásványi anyagot juttat a bőrbe. Ennek hatását kellemes masszázzsal erősítjük fel.
  • Ezeket a vitaminokat oxigén és nagy nyomás segítségével a fejbőr legmélyére juttatjuk, hogy a hatás akár egyetlen alkalom után is érzékelhető legyen.
  • Utolsó lépésként szakemberünk a 100%-ban természetes OriginalMineral hajápoló termékeivel ápolja hajkoronád, majd egy alapos szárítás után egy személyre szabott tanácsadás következik, hogy az otthoni ápolás során is igazán hatékonyan tudj eljárni frizurád tekintetében.

Kezelésünk hatékonysága sok-sok elégedett vendégünk visszajelzéseiből is érzékelhető. És 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy ez a természetes módszer egyszerre hatásos és kíméletes is szervezeteddel. Emellett válassz professzionális és organikus hatóanyagú termékeink közül, melyek a természet erejével szépítenek majd Téged.

Legyen felhőtlen a babavárás és a picivel való időtöltés, hiszen ez egy igazán különleges időszak minden anyuka életében. Hogyha pedig Te is szívesen tartoznál elégedett vendégeink közé, és szívesen próbálnád ki Oxigén terápiánkat, akkor jelentkezz be, akár már ma!

Szerző: Yu SisiPESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel