Kezdőoldal / BLOG / Hajgyógyászat – ECHO2 oxigén terápia fejbőr és hajproblémákra

Hajgyógyászat – ECHO2 oxigén terápia fejbőr és hajproblémákra

Hajgyógyászat - ECHO2 oxigén terápia fejbőr és hajproblémákra

Hajgyógyászat – ECHO2 oxigén terápia fejbőr és hajproblémákra

A különböző haj és fejbőr problémák sajnos egyre több embert érintenek a belső problémák és a környezeti tényezők miatt is.

Hirtelen megjelenő erős hajhullás, viszkető fejbőr vagy épp vékony, töredező és fénytelen hajszálak… Sokféle dologból eredeztethetőek a problémák (hormonális gondok, alopécia, hiánybetegségek) és gyakran orvosi segítséget igényelhetnek.

Sokszor azonban egy egyszerű ok áll a háttérben: a hajhagymák nem megfelelő vér, oxigén, ásványi anyag és vitaminellátása. Speciális ECHO 2 oxigén-terápiánk erre a gyakori problémára nyújt megoldást nőknek és férfiaknak egyaránt. A terápia hosszú távú, látványos javulást ígér.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ECHO2 OXIGÉN KEZELÉS?

Az oxigén kezelés lényege, hogy folyékony savakat, sejtaktív vitaminokat juttatunk mélynyomású oxigén segítségével a bőr mélyebb rétegeibe, egészen a hajhagymák gyökeréig. A kezelés során a hatóanyagok (melyekről később bővebben is írunk) folyékony formában, a megfelelő időben és sorrendben juttatjuk be a fejbőrbe. A kezelés túlnyomás alatt történik és antioxidánsokkal sűrűsítjük az oxigént.

Az ECHO2 kezelés bármilyen hajas fejbőr probléma esetén alkalmazható, a gyógyulási és regenerálódási időt lényegesen csökkenti.

Már az első kezelés után látható és érezhető az eredmény, de a teljes kúrajavaslatunk a fennálló problémától függően 6 – 10 alkalom, mely alatt a hajas fejbőr és a hajhagymák is maximálisan regenerálódnak és új életre kapnak.

A német professzionális Deynique Cosmetics ECHO2 termékcsaládjának hatóanyagait használjuk egy kezelés során – egy speciális hatóanyag-keverékkel vitaminokkal és 49-féle ásványi anyaggal dúsított, mikrofinomságú oxigént juttatunk a fejbőrbe, amely így szabályosan fellélegzik. A változás szinte azonnal érzékelhető: kezdetben a fejbőr majd a hajszálak is élettel telibbek, erősebbek lesznek, hiszen a mikro-oxigén elkezdi kifejteni hatását a hajhagymákon is. Az ECHO2 vitaminok intelligens bőrfelismerő molekuláiknak köszönhetően tökéletesen alkalmazkodnak minden bőrtípushoz (pl. szárazságra hajlamos vagy épp könnyen zsírosodó, korpás fejbőr), így a mélynyomású oxigén terápia mindenki számára megoldást nyújt kortól és nemtől függetlenül.

  A jótékony oxigén az egészséges fejbőrért

A koncentrált oxigén a legfontosabb életelixír – a sejtstruktúra egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen, nélküle az élet elképzelhetetlen. Az egyre növekvő környezetei hatások (kipufogógázok, az erős UV sugárzás, elektroszmog stb.) folyamatosan terhelik bőrünk oxigéntartalékait. Oxigénhiány esetén a bőrsejtek leépülése észlelhető – romlik a koncentráló képesség, alvászavarok jelentkeznek, és az immunrendszerünk, illetve a hormonháztartásunk működését is negatív irányba befolyásolja. Így alakulhatnak ki a makacs bőrproblémák, a hajas fejbőr problémái is – ezért találkozunk egyre több betegséggel, mely a hajas fejbőrt és a hajhagymákat érinti.

Az oxigén terápia stabilizálja a sejteket és meghosszabbítja az életüket, mialatt az elhalt sejtek feloldódnak. Az oxigén jelentősen növeli a bőr nedvességtartalmát és a bőr ellenálló-képességét, így javul a hajas fejbőr állapota és megerősödnek, új életre kapnak a hajhagymák.

Az oxigén felelős a létfenntartásunkért és sejtjeink gondtalan működéséért. A hiányos oxigénellátás nagyon gyakran az elégtelen vérkeringés és tápanyagellátás kiváltó oka, ezáltal közvetlenül hozzájárul a bőr gyengüléséhez és az olyan problémák kialakulásához, mint a hajhullás vagy hajgyengülés, fejbőrön jelentkező kellemetlen tünetek. Az oxigén vérkeringés-javító hatással bír, így segíti elő a kollagén képződést, ami elengedhetetlen az egészséges hajkorona érdekében, hiszen ez a haj elsődleges strukturális fehérjéje: felébreszti az alvó hajhagymákat, fellép az olyan fejbőr-betegségek ellen, mint az ekcéma, pikkelysömör.

  A terápia hatásai

 • Revitalizálja a sérült és gyenge hajat, azonnal hidratál
 • Elősegíti a hajszálak megerősödését és sűrűsödését
 • Segít megfékezni a hajhullást és új életre lehelni a hajhagymákat
 • Javítja a faggyúmirigyek működését, ezzel megszünteti a nem megfelelő faggyútermelésből eredő száraz és viszkető fejbőrt, korpásodást és a hajszálak szárazságát
 • Segít regenerálódni az olyan eljárások során meggyötört hajnak, mint a nem megfelelő, drasztikus szőkítés, hajfestés stb.
 • Beindítja regenerációs folyamatokat és a kollagén képződést
 • Mélyen táplál, a sejteket belülről tölti fel értékes hatóanyagaival – az ECHO2 speciális hatóanyagaival és orvosi oxigénnel

  ECHO2 szisztéma

Hajgyógyászati oxigén terápiánk során egyedi vitamin – és ásványi anyag koncentrátummal kezeljük a fejbőrt, melyek az orvosi oxigénnek köszönhetően egészen a fejbőr mélyére jutnak be, és fejtik ki hatásukat a hajhagymákon. Mit tartalmaz az egyedi hatóanyag-koncentrátum?

A C-vitamin tartalmú koncentrátum nagy mennyiségben tartalmaz aszkorbinsavat, mely a bőr öregedése ellen lép fel, segít a fejbőrt rugalmasan, hidratáltan tartani. A C-vitamin segít csökkenteni a gyulladást, így a különféle fejbőrproblémák ellen hatékonyan lép fel.

Az A-vitamin nem véletlenül népszerű hatóanyag a kozmetikai iparban, hiszen ellenállóvá teszi a bőrt a fertőzésekkel szemben, emellett elengedhetetlen a sejtnövekedéshez hasonló alapvető biológiai folyamatokhoz. A szérum retinol tartalmának köszönhetően, csökkenti a bőr zsírosodását – ezzel a zsíros haj és zsíros korpa problémákra is jótékony hatással bír.

Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően, az oxigén terápia során használt szérum a sejtfalak és a bőr egészséges állapotban tartásában fejti ki intenzív hatását. Az E-vitamin aktív védelmet nyújt az érzékeny és száraz bőrre, helyileg alkalmazva gyorsan felszívódik a fejbőrön át.

Az oxigén kezelés hatóanyag-komplexuma vadrózsa szérumával kitűnően funkcionál erősítő szerként és összehúzó anyagként. A vadrózsa szérum jojoba tartalmának köszönhetően segíti a bőrmegújulást és sejtregenerálódást, miközben nedvességgel látja el és táplálja a bőrszöveteket. Használata üde és mélyen hidratált bőrt eredményez.

MI BEFOLYÁSOLJA A BŐR TÁPANYAGFELVÉTELÉT?

Megfelelő kéregtelenítés – káros anyagok eltávolítása & stabil védőréteg

A kezelés hatóanyagai – kemikáliamentes összetétel, enzimek

A bőr hőmérséklete – hideg & meleg váltakozás

Utóápolás a kezelések között

  A kezelés folyamata

E xfoliation – Kéregtelenítés      I     C leansing – Tisztítás      I     H ydration – Hidratálás     I     O xygenation – Oxigénellátás

Az ECHO2 egyedi szisztémára épülő kezelés. Az eljáráshoz használt orvosi sterilitású anyagok és eszközök biztosítják a maximális higiéniai feltételeket! 

A mélynyomású oxigén-kezelés megkezdése előtt mikrokamerás fejbőr és hajszerkezet diagnózist végzünk, mely 300-szoros nagyításban tárja fel a fejbőr és hajszálak struktúráját és az esetleges problémákat.

1, A kezelés első lépésként fodrász szakemberünk speciális Kérastase Spécifique termékcsaláddal mossa és ápolja vendégünk fejbőrét és haját. A Bain Prévention hajfürdő hajhullás ellen lett kifejlesztve, szalicilsav tartalmának köszönhetően megtisztítja a fejbőrt a szennyeződésektől, valamint a fejbőr irritációját is csillapítja, ezzel előkészítve a fejbőrt a kezelés második fázisára.

 

2, Második lépésként egy intenzív kéregtelenítést végzünk, melynek során növényi enzimek segítségével 3 lépésben eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és pórusmélységig ható tisztítást végzünk annak érdekében, hogy a további hatóanyagok akadály nélkül juthassanak a bőrbe.

A növényi enzimek (papain enzim – egyes gyümölcsökben (papaja, ananász) található fehérjebontó és hámképző hatású enzim, mely közel semleges kémhatás mellett működik, és biológiai peelingként alkalmazható.) keratin oldó, puhító hatásúak, ezáltal alkalmasak pl. korpás-szeborreás bőrök kezelés előtti felpuhítására.

Az oxigén kezelés előtt mindig megfelelő kéregtelenítést kell végezni, hogy a bőr mélyebb rétegekbe eljusson a hatóanyagok. Kéregtelenítéskor az elhalt sejtek feloldódnak, az egészséges sejtek új életre kapnak és hosszabb élettartamot nyernek.

A – zsíroldás

B – C letapadt hámsejtek eltávolítása

D – A ph visszaállítása, így befogadó lesz a bőr

 

3, Fodrász – hajgyógyász szakemberünk a kéregtelenítés után, speciális hatóanyag-komplexumot állít össze mikrofinomságú szérumokkal, melyek 49 féle ásványi anyagot és vitaminokat tartalmaznak.  Speciális szórófej segítségével, a szérumokat mélynyomású tiszta orvosi oxigénnel juttatja be fodrászunk a hatóanyagokat a fejbőr mélyére, így a hajhagymák oxigénellátása azonnal elkezdődik. A hatás már egy kezelés után is érezhető, látható.

 

4, A hatóanyag-koncentrátum fejbőrbe való bejuttatás után fodrászunk megszárítja a hajad, és hajápolási tanácsadással egészíti ki a kezelést, melynek során információt kapsz arról, otthon hogy ápold fejbőröd és hajad, mit érdemes kerülnöd és milyen speciális anyagokat érdemes használnod a sűrű, erős, egészséges haj eléréséhez és megtartásához.

4 – 6 hét kezelés után tapasztalható a hajmosáskor a leszámolható hajvesztés jelentős csökkenése. A kezelést folyamatosan, hetente egy alkalommal végezzük. A fenntartó kezelést havonta 2 alkalommal javasoljuk.

OXIGÉN TERÁPIA ÁRAK

Kezelés nőknek rövid hajra

– 16.000 Ft

Kezelés nőknek félhosszú hajra

– 18.000 Ft

Kezelés nőknek hosszú hajra

– 20.000 Ft

Kezelés férfiak számára

– 16.000 Ft

  Fontos tudnivalók – Mire figyelj kezelés előtt és után?

 • A kezelés előtt teljen hét nap bármilyen kémiai művelet után. Közvetlenül hajfestés után nem is érdemes a kezelést megejteni, mer koptathatja a hajszínt.
 • A kezelés előtt érdemes sok folyadékot fogyasztani.
 • A kezelés után 1 órán át kerülendő a dohányzás és szénsavas ital fogyasztása.
 • A kezelés után 12 órán keresztül nem ajánlott erős izzadással járó sportot végezni vagy szaunába- gőzfürdőbe menni.
 • A kezelés után 48 órán keresztül tilos a fejbőrt közvetlen napsugárzásnak kitenni (a kéregtelenített fejbőr érzékenysége miatt)
 • A kezelés után 48 óráig nem ajánlott hajat mosni.
 • A kezelés után hét napig tilos bármilyen kémiai műveletet végezni a fejbőrön (nincs megfelelő védőréteg, érzékenyebb a bőr)

A KEZELÉS FŐ HATÓANYAGAI

Aloe vera, mentol, hyaluronsav, borostyán, bioflavonoidok, fekete nadálytő, panthenol, bromelin, papain, pomelo kivonat, hamamelisz, avokádó, szőlőmag olaj, búzacsíra olaj, petrezselyem olaj, nagy dózisú A- vitamin, C-vitamin, echinácea, körömvirág, mezei zsúrló, D-vitamin, jojoba olaj, vadrózsa kivonat, retinol, E-vitamin

  Fejbőrproblémákról

A hajhullásról

A haj a fejbőrben fejlődik, a szőrtüszőben foglal helyet. A szőrtüszők működése függ a táplálkozástól, az egészségi állapottól és stressztől, öröklött tulajdonságoktól, hormonháztartástól és számos tényezőtől. A tüszők száma és fajtája már születéskor adott, ahogy minden egyes hajszálunk élettartama is meghatározott. 2-6 éves élete során a haj 3 növekedési cikluson megy keresztül (anagén – aktív növekedés; katagén – átmeneti; telogén – nyugalmi vagy kilökési fázis). Miközben egy hajszál kihullik a telogén fázisban, jó esetben a szőrtüszőben már ott az új hajszál, ez a folyamat a hajváltás. Akinél aktív hajhullás érzékelhető, a természetes hajhullás teljesen átalakul.

A belső problémák mellett nem elhanyagolhatóak a hajhullás kialakulásában a külső, fejbőr problémák sem. Mire érdemes odafigyelni?

A korpásodásról

A korpásodásnak zsíros és száraz fajtáját különböztetjük meg. Száraz korpa esetén sárgás-szürkés vagy fehér korpalemezek válnak le a fejbőrről, gyakran észrevehetőek a vállon, ruhán is. Zsíros korpa tünetei a sárgás-fehér és és barna gömbölyű, ragacsos korpa darabok a fejbőrön és a hajszálakon. A fejbőr  kipirosodik és erőteljesen viszket.

A pikkelysömört tévesen tartják korpának, mert hasonlóan száraz, viszkető fejbőrt eredményez. Megjelenése leggyakrabban az immunrendszer hibás működésének tudható be. Ekkor a bőrsejtek a normális 28 napos ciklus helyett rövidebb idő alatt, 3-4 naponta termelődnek újra, ezzel okozva felgyülemlett bőrrétegeket a fejbőrön.

Mikrokamerás bőrdiagnózisunk segít feltérképezni a fejbőr állapotát, a lehetséges problémákat, hogy hajgyógyászati terápiánkat egyéni igényekhez szabva építhessük fel.

A fejbőr zsírosodásáról

A fejbőr zsírosodását szintén számos tényező kiválthatja: a helytelen táplálkozástól kezdve egészen a hormonális változásokig.

A faggyúmirigyek túltermelődésekor a hajhagymák is elzsírosodhatnak, ami miatt sokkal kevesebb tápanyagot képesek felvenni, ami szintén hajhullást okozhat. Az oxigén terápia a faggyútermelés egyensúlyának visszaszerzését is elősegíti, így többé nem kell a kellemetlen tapintású, lelapuló hajtól tartani.

Száraz fejbőr és töredezett haj

A faggyú termelődés hiánya okozhat haj és fejbőr szárazságot, hámló fejbőrt, a hajszálak durva tapintását és töredezését. Az erős kémiai hatások mellett (pl. festés, dauer, klóros víz), a nem megfelelő hajápoló termékek használata is könnyen kiválthatja ezt a tünetet. Hajgyógyászati kezelésük során fodrászunk teljes képet ad a fejbőr és hajszálak jelenlegi állapotáról, a hajtípusnak megfelelő termékek használatáról is.

VENDÉGEINK VÉLEMÉNYE

“Rendszeresen jártam oxigén kezelésre a kozmetikusomhoz, mert a bőrömön csodát művelt. Nagyon érzékeny fejbőröm van, nehezen boldogultam a szárazsággal, sokkal hámlott, korpásodott. Elegem volt már a vegyszerekből, mindenféle csodákat ígérő szerekből. Az oxigén terápia során 3 alkalom után elmúltak a panaszaim, és a hajamon is elkezdtem érzékelni a változást. Mindenkinek bátran ajánlom”

Szekeres Luca (27)

“Néhány éve kezdett el érezhetően ritkulni a hajam, de semmi komolyabb bajom nem volt, így az okát sem értettem. Fodrászom tanácsára próbáltam ki az oxigén kezelést. Most második hónapja járok az oxigén terápiára – annyit mondok, nagyon látványos a változás!”

Szabó Antal (35)

“Nem hiszek a csodaszerekben, de a természetes dolgokban igen, ezért szerettem volna az oxigén kezelést kipróbálni. Már egy hónapon túl vagyok, és imádom az előtte-utána fotóim :)”

Papp Claudia (46)

SZAKEMBEREK VÉLEMÉNYE

Balogh Ádám, top stylist fodrász és hajápolási tanácsadó

“A fejbőrünk olyan, mint egy visszaigazoló kijelző. Ugyanis ha nem megfelelő anyagokkal vagy technikával kezeljük hajunkat, fejbőrünket, akkor ő lesz az a bőrfelület, ami nagyon rövid időn belül tudomásunkra adja, hogy valamit nem csinálunk túl jól!

Hozzunk csak néhány példát:

Egy globális probléma, amit rengetegen elkövetnek: nyáron nem szárítanak hajat.

Nagyon sokszor hallani, hogy “Úgy is nagyon meleg van, dehogy szárítok hajat, hiszen magátol is megszárad!”

Az igazság az, hogy annyira vékony és külső hatásokra érzékeny bőrfelületről beszélünk, hogy az a pici nedvesség is, ami rajta marad és akár egy enyhe szellő lehűti, a fejbőr könnyen felfázhat.

Egyből beindul a visszajelzés hámfelválások (másnéven korpa) formájában, amitől általában megijedünk és elkezdjük kezelni boltban kapható szerekkel, de mivel továbbra sem szárítunk hajat ezért nem fog használni!

Legrosszabb esetben akár a gyógyszertári vonalig is elmegyünk, pedig egyszerű a megoldás! A hajtöveket minden esetben meg kell szárítani, mert hiperérzékeny területről beszélünk.

Vegyünk egy másik példát, ami a megfelelő hajfürdő és hajpakolás használata.

Azért van a piacon ennyiféle termék, mert szinte minden haj és fejbőr más.

Nagyon nehéz megtalálni a legjobb párosítást, de egyben nagyon fontos is, mert a nem megfelelő anyag használata esetén erős fejbőrérzékenység, viszketés, pirosodás alakulhat ki. Ráadásul, ha már megszületett a helyes hajfürdő és pakolás kiválasztása, de nem megfelelően használjuk (pl.nem jól öblitjük ki a sampont vagy a tőre is teszünk pakolást és helytelenül mossuk le) akkor annyira elzárjuk az oxigént a fejbőrünktől, hogy az szinte nem kap levegőt és elkezdi enyhe hajhullással jelezni, hogy valami nincs rendben.

Elmegyünk orvoshoz attól tartva, hogy valami gyulladás van a szervezetünkben, mindeközben annyi lenne a megoldás, hogy professzionális módon megtanulunk hajat mosni, főleg az öblítésre koncentrálva.

Beszéljünk még a fejbőr-masszázsról: Rengeteg pici hajszálér, egy egész rengeteget alkot fejbőrünk teljes területén, amit masszírozással bizony serkenteni lehet, ezáltal a vér és mi magunk is rengeteg oxigént juttatunk a fejbőrnek, ami szó szerint az életet jelenti neki.

Hetente egyszer bizony javasolt átnyomkodni és ezzel serkenteni a fejbőrünk hajszálér-hálózatát, mert a kopaszodás és bármilyen érzékenység is elmulasztható vagy javítható vele. Ezt a hajgyógyászati szolgáltatást ezeknek a tudatában gondoljuk végig: mindent magába foglal, ami a fejbőrnek elengedhetetlen.”

Kern Jocó, top stylist fodrász és hajápolási tanácsadó

“Ha hajproblémánk adódik, elsősorban fontos, hogy kikérjük szakember véleményét, a tökéletes megoldás érdekében. Hiába állít fel valaki otthoni diagnosztikát, ha nem a megfelelő terméket használja.(Ilyenkor panaszkodhatunk a termékre, pedig sok esetben egy egyszerűbb okról van szó.)

A hajtő,illetve fejbőr teljesen eltérhet minőségben, mint a hajvégek pl. száraz hajvég – zsíros fejbőr.  Miért fontos az oxigén ellátás a fejbőrnek? Egyszerűen és logikusan végiggondolva, ahogy az embernek szüksége van a megfelelő oxigén ellátásra az életben maradáshoz, úgy a hajhagymák élettartamát is meghosszabbíthatja az oxigén.

Ráadásul egy fejmasszázs beindítja a vérkeringést, ami még több oxigént juttat a fejbőrbe, így pozitív hatást gyakorolva a haj hagymákra és magár a hajra.”

Jelentkezz be exkluzív szalonjainkba, ahol speciális hajgyógyászati oxigén terápiánkkal élettel töltheted fel fejbőröd és hajszálaidat, hogy ismét élvezhesd a dús és erős frizurát! Kezelésünket férfi és női vendégeinknek egyaránt bizalommal ajánljuk, hogy a természetes hatóanyagok, vitaminok és az oxigén erejével segítsék elő a hajhagymák egészséges fejlődését.

.

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel