Kezdőoldal / BLOG / Hajgyógyászat mesterfokon – Oxigén terápia fejbőrre

Hajgyógyászat mesterfokon – Oxigén terápia fejbőrre

Hajgyógyászat mesterfokon - Oxigén terápia fejbőrre

Hajgyógyászat mesterfokon – Oxigén terápia fejbőrre

A különböző haj és fejbőr problémák sokunkat érintenek – hirtelen megjelenő erős hajhullás, viszkető fejbőr vagy épp vékony, töredező és fénytelen hajszálak… Sokféle dologból eredeztethetőek a problémák (hormonális gondok, alopécia, hiánybetegségek) és gyakran orvosi segítséget igényelhetnek.

Sokszor azonban egy egyszerű ok áll a háttérben: a hajhagymák nem megfelelő vér és oxigénellátása. Speciális oxigén-terápiánk erre a gyakori problémára nyújt megoldást nőknek és férfiaknak egyaránt, így a terápia végén garantáltan intenzív és látványos javulás tapasztalható! Mondj búcsút a hajproblémának és élvezd az Oxigén terápia pozitív hatásait hosszú távon!

A hajhullásról

A hajhullás számos kiváltó okáról írtunk már korábban – a hormonális problémáktól kezdve, az évszakok váltakozásán át a stresszig sok mindenről szó lehet. A fejbőr oxigénhiányos állapota azonban az egyik leggyakoribb kiváltó ok, ami a hajhagymák meggyengülését és hajhullást eredményezhet. Oxigén-kezelésünk vitaminok és ásványi anyagok különleges kombinációját juttatja a fejbőr mélyére, a legintenzívebb hatás kifejtéséért.

A korpásodásról

A korpásodásnak zsíros és száraz fajtáját különböztetjük meg. Száraz korpa esetén sárgás-szürkés vagy fehér korpalemezek válnak le a fejbőrről, gyakran észrevehetőek a vállon, ruhán is. Zsíros korpa tünetei a sárgás-fehér és és barna gömbölyű, ragacsos korpa darabok a fejbőrön és a hajszálakon. A fejbőr  kipirosodik és erőteljesen viszket.

A pikkelysömört tévesen tartják korpának, mert hasonlóan száraz, viszkető fejbőrt eredményez. Megjelenése leggyakrabban az immunrendszer hibás működésének tudható be. Ekkor a bőrsejtek a normális 28 napos ciklus helyett rövidebb idő alatt, 3-4 naponta termelődnek újra, ezzel okozva felgyülemlett bőrrétegeket a fejbőrön.

Mikrokamerás bőrdiagnózisunk segít feltérképezni a fejbőr állapotát, a lehetséges problémákat, hogy hajgyógyászati terápiánkat egyéni igényekhez szabva építhessük fel.

A fejbőr zsírosodásáról

A fejbőr zsírosodását szintén számos tényező kiválthatja: a helytelen táplálkozástól kezdve egészen a hormonális változásokig.

A faggyúmirigyek túltermelődésekor a hajhagymák is elzsírosodhatnak, ami miatt sokkal kevesebb tápanyagot képesek felvenni, ami szintén hajhullást okozhat. Az oxigén terápia a faggyútermelés egyensúlyának visszaszerzését is elősegíti, így többé nem kell a kellemetlen tapintású, lelapuló hajtól tartani.

Száraz fejbőr és töredezett haj

A faggyú termelődés hiánya okozhat haj és fejbőr szárazságot, hámló fejbőrt, a hajszálak durva tapintását és töredezését. Az erős kémiai hatások mellett (pl. festés, dauer, klóros víz), a nem megfelelő hajápoló termékek használata is könnyen kiválthatja ezt a tünetet. Hajgyógyászati kezelésük során fodrászunk teljes képet ad a fejbőr és hajszálak jelenlegi állapotáról, a hajtípusnak megfelelő termékek használatáról is.

Ismerd meg forradalmi hajgyógyászati kezelésünket!

A német professzionális Deynique Cosmetics mélynyomású oxigén terápiája során vitaminokkal és 49-féle ásványi anyaggal dúsított, mikrofinomságú oxigént juttatunk a fejbőrbe, amely így szabályosan fellélegzik. A változás szinte azonnal érzékelhető: kezdetben a fejbőr majd a hajszálak is élettel telibbek, erősebbek lesznek, hiszen a mikro-oxigén elkezdi kifejteni hatását a hajhagymákon is. A Deynique termékek intelligens bőrfelismerő molekuláiknak köszönhetően tökéletesen alkalmazkodnak minden bőrtípushoz (pl. szárazságra hajlamos vagy épp könnyen zsírosodó, korpás fejbőr), így a mélynyomású oxigén terápia mindenki számára megoldást nyújt kortól és nemtől függetlenül!

   A jótékony oxigén az egészséges fejbőrért

Az oxigén felelős a létfenntartásunkért és sejtjeink gondtalan működéséért. A hiányos oxigénellátás nagyon gyakran az elégtelen vérkeringés és tápanyagellátás kiváltó oka, ezáltal pedig közvetlenül hozzájárul a bőr gyengüléséhez és az olyan problémák kialakulásához, mint a hajhullás vagy hajgyengülés, fejbőrön jelentkező kellemetlen tünetek. Az oxigén vérkeringés-javító hatással bír, így segíti elő a kollagén képződést, ami elengedhetetlen az egészséges hajkorona érdekében, hiszen ez a haj elsődleges strukturális fehérjéje: felébreszti az alvó hajhagymákat, fellép az olyan fejbőr-betegségek ellen, mint az ekcéma, pikkelysömör.

Az egészséges hajnak egészséges fejbőrre van szüksége a növekedéshez. Speciális hajgyógyászati oxigén terápiánk méregteleníti a fejbőrt, miközben mélyen táplálja és látja el az éltető oxigénnel a fejbőrt és hajhagymákat. Nyerd vissza te is a legjobb formádat!

   A terápia hatásai

  • Revitalizálja a sérült és gyenge hajat, azonnal hidratál
  • Elősegíti a hajszálak megerősödését és sűrűsödését
  • Segít megfékezni a hajhullást és új életre lehelni a hajhagymákat
  • Javítja a faggyúmirigyek működését, ezzel megszünteti a nem megfelelő faggyútermelésből eredő száraz és viszkető fejbőrt, korpásodást és a hajszálak szárazságát
  • Segít regenerálódni az olyan eljárások során meggyötört hajnak, mint a nem megfelelő, drasztikus szőkítés, hajfestés stb.
  • Beindítja regenerációs folyamatokat és a kollagén képződést
  • Mélyen táplál, a sejteket belülről tölti fel értékes hatóanyagaival – a Deynique Cosmetics vitaminjaival és orvosi oxigénnel

   Deynique Cosmetics –  intenzív hatású, természetes hatóanyagokkal az életerős fejbőrért

Hajgyógyászati oxigén terápiánk során egyedi vitamin – és ásványi anyag koncentrátummal kezeljük a fejbőrt, melyek az orvosi oxigénnek köszönhetően egészen a fejbőr mélyére jutnak be, és fejtik ki hatásukat a hajhagymákon. Mit tartalmaz az egyedi hatóanyag-koncentrátum?

A C-vitamin tartalmú koncentrátum nagy mennyiségben tartalmaz aszkorbinsavat, mely a bőr öregedése ellen lép fel, segít a fejbőrt rugalmasan, hidratáltan tartani. A C-vitamin segít csökkenteni a gyulladást, így a különféle fejbőrproblémák ellen hatékonyan lép fel.

Az A-vitamin nem véletlenül népszerű hatóanyag a kozmetikai iparban, hiszen ellenállóvá teszi a bőrt a fertőzésekkel szemben, emellett elengedhetetlen a sejtnövekedéshez hasonló alapvető biológiai folyamatokhoz. A szérum retinol tartalmának köszönhetően, csökkenti a bőr zsírosodását – ezzel a zsíros haj és zsíros korpa problémákra is jótékony hatással bír.

Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően, az oxigén terápia során használt szérum a sejtfalak és a bőr egészséges állapotban tartásában fejti ki intenzív hatását. Az E-vitamin aktív védelmet nyújt az érzékeny és száraz bőrre, helyileg alkalmazva gyorsan felszívódik a fejbőrön át.

Az oxigén kezelés hatóanyag-komplexuma vadrózsa szérumával kitűnően funkcionál erősítő szerként és összehúzó anyagként. A vadrózsa szérum jojoba tartalmának köszönhetően segíti a bőrmegújulást és sejtregenerálódást, miközben nedvességgel látja el és táplálja a bőrszöveteket. Használata üde és mélyen hidratált bőrt eredményez.

   A kezelés folyamata

Az eljáráshoz használt orvosi sterilitású anyagok és eszközök biztosítják a maximális higiéniai feltételeket! 

A mélynyomású oxigén-kezelés megkezdése előtt mikrokamerás fejbőr és hajszerkezet diagnózist végzünk, mely 300-szoros nagyításban tárja fel a fejbőr és hajszálak struktúráját és az esetleges problémákat.

1, A kezelés első lépéseként egy intenzív kéregtelenítést végzünk. Ennek során speciális Deynique Cosmetics termékkel, növényi enzimek segítségével 3 lépésben eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és pórusmélységig ható tisztítást végzünk annak érdekében, hogy a további hatóanyagok akadály nélkül juthassanak a fejbőrbe.

2, Fodrász szakemberünk a kéregtelenítés után hely specifikusan tápláljuk a fejbőrt mikrofinomságú szérumokkal, melyek 49 féle ásványi anyagot és vitaminokat tartalmaznak. A vitamin-komplexum felszívódását egy kellemes, lépésről lépésre felépített fejbőr-masszázzsal segítjük elő.

3, Fodrászunk ezután egy speciális szórófej segítségével, a fent említett szérumokat a tiszta oxigénnel együtt, nagy nyomással, egészen a fejbőr legmélyére juttatja, így a hajhagymák oxigénellátása azonnal elkezdődik, hogy a hatás már egy kezelés után is érezhető legyen.

4, Utolsó lépésként fodrász szakemberünk 100%-ban természetes hatóanyagú, kímélő OriginalMineral hajápoló termékcsaládunkkal kezeli vendégünk frizuráját. Így az organikus mosás és hajregeneráló pakolás után, egy szárítással koronázzuk meg a kezelést, hogy vendégünk tökéletesen feltöltődve és gyönyörű frizurával távozhasson szalonunkból! A kezelés mellé hajápolási tanácsadást is biztosít szakemberünk így az otthoni fejbőr és hajregenerálás fontos lépéseit is első kézből ismeri meg vendégünk.

4 – 6 hét kezelés után tapasztalható a hajmosáskor a leszámolható hajvesztés jelentős csökkenése. A kezelést folyamatosan, hetente egy alkalommal végezzük. A fenntartó kezelést havonta 2 alkalommal javasoljuk.

Hajgyógyászati oxigén kezelés nőknek: 20.000 Ft

(Női medical terápia haj -és fejbőrproblémákra vagy a hajnövekedés gyorsítására, mosással-szárítással)

Hajgyógyászati oxigén kezelés férfiaknak: 15.000 Ft

(Férfi kopaszodás kezelésére, hajdúsításra és hajnövekedés gyorsítására, mosással-szárítással)

   Kezelésünkről mondták…

“Rendszeresen jártam oxigén kezelésre a kozmetikusomhoz, mert a bőrömön csodát művelt. Nagyon érzékeny fejbőröm van, nehezen boldogultam a szárazsággal, sokkal hámlott, korpásodott. Elegem volt már a vegyszerekből, mindenféle csodákat ígérő szerekből. Az oxigén terápia során 3 alkalom után elmúltak a panaszaim, és a hajamon is elkezdtem érzékelni a változást. Mindenkinek bátran ajánlom”

Szekeres Luca (27)

“Néhány éve kezdett el érezhetően ritkulni a hajam, de semmi komolyabb bajom nem volt, így az okát sem értettem. Fodrászom tanácsára próbáltam ki az oxigén kezelést. Most második hónapja járok az oxigén terápiára – annyit mondok, nagyon látványos a változás!”

Szabó Antal (35)

“Nem hiszek a csodaszerekben, de a természetes dolgokban igen, ezért szerettem volna az oxigén kezelést kipróbálni. Már egy hónapon túl vagyok, és imádom az előtte-utána fotóim :)”

Papp Claudia (46)

 

   Szakembereink visszajelzése

Bukovics Dalma, kozmetológus és bőrápolási tanácsadó

“Napjainkban egyre több embert érintenek különböző haj és fejbőr problémák – nőket, férfiakat egyaránt. Beszéljünk itt akár a hajhullásról, zsírosodó vagy épp korpás fejbőrről… Ezeknek a tüneteknek a kiváltó oka egyénenként változik, viszont mindegyik problémánál nagyfokú javulást eredményez a hajas fejbőr vérkeringésének a fokozása, annak orvosi oxigénnel való ellátása. Erre megoldást jelent szalonjainkban elérhető oxigén terápia, mely 49 féle ásványi anyaggal és mikrofinomságú oxigénnel kényezteti a fejbőrt és hajhagymákat – ezzel új életre keltve azokat.

Az eredmény magáért beszél, vendégeink már 4-5 kezelés után látványos javulásról számoltak be.”

Balogh Ádám, top stylist fodrász és hajápolási tanácsadó

“A fejbőrünk olyan mint egy visszaigazoló kijelző. Ugyanis ha nem megfelelő anyagokkal vagy technikával kezeljük hajunkat, fejbőrünket, akkor ő lesz az a bőrfelület, ami nagyon rövid időn belül tudomásunkra adja, hogy valamit nem csinálunk túl jól!

Hozzunk csak néhány példát:

Egy globális probléma, amit rengetegen elkövetnek: nyáron nem szárítanak hajat.

Nagyon sokszor hallani, hogy “Úgy is nagyon meleg van, dehogy szárítok hajat, hiszen magátol is megszárad!”

Az igazság az, hogy annyira vékony és külső hatásokra érzékeny bőrfelületről beszélünk, hogy az a pici nedvesség is, ami rajta marad és akár egy enyhe szellő lehűti, a fejbőr könnyen felfázhat.

Egyből beindul a visszajelzés hámfelválások (másnéven korpa) formájában, amitől általában megijedünk és elkezdjük kezelni boltban kapható szerekkel, de mivel továbbra sem szárítunk hajat ezért nem fog használni!

Legrosszabb esetben akár a gyógyszertári vonalig is elmegyünk, pedig egyszerű a megoldás! A hajtöveket minden esetben meg kell szárítani, mert hiperérzékeny területről beszélünk.

Vegyünk egy másik példát, ami a megfelelő hajfürdő és hajpakolás használata.

Azért van a piacon ennyiféle termék, mert szinte minden haj és fejbőr más.

Nagyon nehéz megtalálni a legjobb párosítást, de egyben nagyon fontos is, mert a nem megfelelő anyag használata esetén erős fejbőrérzékenység, viszketés, pirosodás alakulhat ki. Ráadásul, ha már megszületett a helyes hajfürdő és pakolás kiválasztása, de nem megfelelően használjuk (pl.nem jól öblitjük ki a sampont vagy a tőre is teszünk pakolást és helytelenül mossuk le) akkor annyira elzárjuk az oxigént a fejbőrünktől, hogy az szinte nem kap levegőt és elkezdi enyhe hajhullással jelezni, hogy valami nincs rendben.

Elmegyünk orvoshoz attól tartva, hogy valami gyulladás van a szervezetünkben, mindeközben annyi lenne a megoldás, hogy professzionális módon megtanulunk hajat mosni, főleg az öblítésre koncentrálva.

Beszéljünk még a fejbőr-masszázsról: Rengeteg pici hajszálér, egy egész rengeteget alkot fejbőrünk teljes területén, amit masszírozással bizony serkenteni lehet, ezáltal a vér és mi magunk is rengeteg oxigént juttatunk a fejbőrnek, ami szó szerint az életet jelenti neki.

Hetente egyszer bizony javasolt átnyomkodni és ezzel serkenteni a fejbőrünk hajszálér-hálózatát, mert a kopaszodás és bármilyen érzékenység is elmulasztható vagy javítható vele. Ezt a hajgyógyászati szolgáltatást ezeknek a tudatában gondoljuk végig: mindent magába foglal, ami a fejbőrnek elengedhetetlen.”

Würfel Diána, kozmetológus és bőrápolási tanácsadó

“Kozmetikusként az egészséges arcbőr mellett nagyon fontosnak tartom a fej bőrének egészségmegtartását. Hogy miért? Ha a fejbőr nincs jó állapotban, az hatással lehet az arcbőr egészségére is. Nőknél és férfiaknál is sokszor egy egyszerű ok áll a háttérben a hajproblémáknál: a hajhagymáknak nem megfelelő vér -és oxigénellátása. Erre nyújt megoldást a Deynique oxigén-terápiás hajgyógyászati kezelésünk, ami vérkeringés javító hatással bír, így segíti elő a kollagén képződést, ami elengedhetetlen az erős és rugalmas fejbőr, és gyönyörű hajkorona érdekében.”

Kern Jocó, top stylist fodrász és hajápolási tanácsadó

“Ha hajproblémánk adódik, elsősorban fontos, hogy kikérjük szakember véleményét, a tökéletes megoldás érdekében. Hiába állít fel valaki otthoni diagnosztikát, ha nem a megfelelő terméket használja.(Ilyenkor panaszkodhatunk a termékre, pedig sok esetben egy egyszerűbb okról van szó.)

A hajtő,illetve fejbőr teljesen eltérhet minőségben, mint a hajvégek pl. száraz hajvég – zsíros fejbőr.  Miért fontos az oxigén ellátás a fejbőrnek? Egyszerűen és logikusan végiggondolva, ahogy az embernek szüksége van a megfelelő oxigén ellátásra az életben maradáshoz, úgy a hajhagymák élettartamát is meghosszabbíthatja az oxigén.

Ráadásul egy fejmasszázs beindítja a vérkeringést, ami még több oxigént juttat a fejbőrbe, így pozitív hatást gyakorolva a haj hagymákra és magár a hajra.”

Jelentkezz be exkluzív szalonjainkba, ahol speciális hajgyógyászati oxigén terápiánkkal élettel töltheted fel fejbőröd és hajszálaidat, hogy ismét élvezhesd a dús és erős frizurát! Kezelésünket férfi és női vendégeinknek egyaránt bizalommal ajánljuk, hogy a természetes hatóanyagok, vitaminok és az oxigén erejével segítsék elő a hajhagymák egészséges fejlődését.

.

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel