Kezdőoldal / BLOG / Hajhullás ellen – ECHO2 oxigén terápiával

Hajhullás ellen – ECHO2 oxigén terápiával

Hajhullás ellen - ECHO2 oxigén terápiával

Hajhullás ellen – ECHO2 oxigén terápiával

A különböző haj és fejbőr problémák sajnos egyre több embert érintenek a belső problémák és a környezeti tényezők miatt is – Hirtelen megjelenő erős hajhullás, viszkető fejbőr vagy épp vékony, töredező és fénytelen hajszálak… Sokféle dologból eredeztethetőek a problémák (hormonális gondok, alopécia, hiánybetegségek) és gyakran orvosi segítséget igényelhetnek.

Sokszor azonban egy egyszerű ok áll a háttérben: a hajhagymák nem megfelelő vér, oxigén, ásványi anyag és vitaminellátása. Speciális ECHO 2 oxigén-terápiánk erre a gyakori problémára nyújt megoldást nőknek és férfiaknak egyaránt. A terápia hosszú távú, látványos javulást ígér.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ECHO2 OXIGÉN KEZELÉS?

Az oxigén kezelés lényege, hogy folyékony savakat, sejtaktív vitaminokat juttatunk mélynyomású oxigén segítségével a bőr mélyebb rétegeibe, egészen a hajhagymák gyökeréig. A kezelés során a hatóanyagok (melyekről később bővebben is írunk) folyékony formában, a megfelelő időben és sorrendben juttatjuk be a fejbőrbe. A kezelés túlnyomás alatt történik és antioxidánsokkal sűrűsítjük az oxigént.

Az ECHO2 kezelés bármilyen hajas fejbőr probléma esetén alkalmazható, a gyógyulási és regenerálódási időt lényegesen csökkenti.

Már az első kezelés után látható és érezhető az eredmény, de a teljes kúrajavaslatunk a fennálló problémától függően 6 – 10 alkalom, mely alatt a hajas fejbőr és a hajhagymák is maximálisan regenerálódnak és új életre kapnak.

  A jótékony oxigén az egészséges fejbőrért

A koncentrált oxigén a legfontosabb életelixír – a sejtstruktúra egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen, nélküle az élet elképzelhetetlen. Az egyre növekvő környezetei hatások (kipufogógázok, az erős UV sugárzás, elektroszmog stb.) folyamatosan terhelik bőrünk oxigéntartalékait. Oxigénhiány esetén a bőrsejtek leépülése észlelhető – romlik a koncentráló képesség, alvászavarok jelentkeznek, és az immunrendszerünk, illetve a hormonháztartásunk működését is negatív irányba befolyásolja. Így alakulhatnak ki a makacs bőrproblémák, a hajas fejbőr problémái is – ezért találkozunk egyre több betegséggel, mely a hajas fejbőrt és a hajhagymákat érinti.

Az oxigén terápia stabilizálja a sejteket és meghosszabbítja az életüket, mialatt az elhalt sejtek feloldódnak. Az oxigén jelentősen növeli a bőr nedvességtartalmát és a bőr ellenálló-képességét, így javul a hajas fejbőr állapota és megerősödnek, új életre kapnak a hajhagymák.

Az oxigén felelős a létfenntartásunkért és sejtjeink gondtalan működéséért. A hiányos oxigénellátás nagyon gyakran az elégtelen vérkeringés és tápanyagellátás kiváltó oka, ezáltal közvetlenül hozzájárul a bőr gyengüléséhez és az olyan problémák kialakulásához, mint a hajhullás vagy hajgyengülés, fejbőrön jelentkező kellemetlen tünetek. Az oxigén vérkeringés-javító hatással bír, így segíti elő a kollagén képződést, ami elengedhetetlen az egészséges hajkorona érdekében, hiszen ez a haj elsődleges strukturális fehérjéje: felébreszti az alvó hajhagymákat, fellép az olyan fejbőr-betegségek ellen, mint az ekcéma, pikkelysömör.

  A terápia hatásai

  • Revitalizálja a sérült és gyenge hajat, azonnal hidratál
  • Elősegíti a hajszálak megerősödését és sűrűsödését
  • Segít megfékezni a hajhullást és új életre lehelni a hajhagymákat
  • Javítja a faggyúmirigyek működését, ezzel megszünteti a nem megfelelő faggyútermelésből eredő száraz és viszkető fejbőrt, korpásodást és a hajszálak szárazságát
  • Segít regenerálódni az olyan eljárások során meggyötört hajnak, mint a nem megfelelő, drasztikus szőkítés, hajfestés stb.
  • Beindítja regenerációs folyamatokat és a kollagén képződést
  • Mélyen táplál, a sejteket belülről tölti fel értékes hatóanyagaival – az ECHO2 speciális hatóanyagaival és orvosi oxigénnel

ECHO2 hajgyógyászati kezelés férfias kopaszodásra

A férfias típusú hajvesztés – azaz androgén alopecia – a hajhullás leggyakoribb típusa a férfiak körében. Öt férfiből akár négyet is érinthet látványosan, vagy enyhébben jelentkező formában. A hajhullás mértéke és az, hogy milyen széles területre terjed ki, milyen gyorsan történik a folyamat kiterjedése és életkor függvénye is.

A hajhullás azonban lassítható, megállítható, sőt a megfelelő terápiával új hajszálak növekedése és elősegíthető.

ECHO2 hajgyógyászati kezelés nők hajhullására

A többi testi problémához hasonlóan a hajhullásnak is sokféle oka lehet – genetikai, hormonális, helytelen táplálkozás, stressz – és fontos kiemelni, hogy komoly hajhullás esetén mindenképp érdemes szakembert felkeresni, aki professzionális mikrokamerás hajdiagnózissal és kezeléssel segíti az egészséges frizura helyreállítását. Terápiánk keretében orvosi oxigénnel kerül az egyedi hatóanyag-koncentrátum mélyre a fejbőrben, így nem csak a felszíni fejbőrproblémákra (pl. korpásodás, ekcéma) nyújt hosszú távú megoldást, hanem a mélyen gyökerező hajvesztésre is – több páciensünk számolt be látványos hajnövekedés megindulásról már a teljes 10 alkalmas terápia közben is.

  A kezelés folyamata

E xfoliation – Kéregtelenítés      I     C leansing – Tisztítás      I     H ydration – Hidratálás     I     O xygenation – Oxigénellátás

Az ECHO2 egyedi szisztémára épülő kezelés. Az eljáráshoz használt orvosi sterilitású anyagok és eszközök biztosítják a maximális higiéniai feltételeket! 

A mélynyomású oxigén-kezelés megkezdése előtt mikrokamerás fejbőr és hajszerkezet diagnózist végzünk, mely 300-szoros nagyításban tárja fel a fejbőr és hajszálak struktúráját és az esetleges problémákat.

1, A kezelés első lépésként fodrász szakemberünk speciális Kérastase Spécifique termékcsaláddal mossa és ápolja vendégünk fejbőrét és haját. A Bain Prévention hajfürdő hajhullás ellen lett kifejlesztve, szalicilsav tartalmának köszönhetően megtisztítja a fejbőrt a szennyeződésektől, valamint a fejbőr irritációját is csillapítja, ezzel előkészítve a fejbőrt a kezelés második fázisára.

 

2, Második lépésként egy intenzív kéregtelenítést végzünk, melynek során növényi enzimek segítségével 3 lépésben eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és pórusmélységig ható tisztítást végzünk annak érdekében, hogy a további hatóanyagok akadály nélkül juthassanak a bőrbe.

A növényi enzimek (papain enzim – egyes gyümölcsökben (papaja, ananász) található fehérjebontó és hámképző hatású enzim, mely közel semleges kémhatás mellett működik, és biológiai peelingként alkalmazható.) keratin oldó, puhító hatásúak, ezáltal alkalmasak pl. korpás-szeborreás bőrök kezelés előtti felpuhítására.

Az oxigén kezelés előtt mindig megfelelő kéregtelenítést kell végezni, hogy a bőr mélyebb rétegekbe eljusson a hatóanyagok. Kéregtelenítéskor az elhalt sejtek feloldódnak, az egészséges sejtek új életre kapnak és hosszabb élettartamot nyernek.

A – zsíroldás

B – C letapadt hámsejtek eltávolítása

D – A ph visszaállítása, így befogadó lesz a bőr

3, Fodrász – hajgyógyász szakemberünk a kéregtelenítés után, speciális hatóanyag-komplexumot állít össze mikrofinomságú szérumokkal, melyek 49 féle ásványi anyagot és vitaminokat tartalmaznak.  Speciális szórófej segítségével, a szérumokat mélynyomású tiszta orvosi oxigénnel juttatja be fodrászunk a hatóanyagokat a fejbőr mélyére, így a hajhagymák oxigénellátása azonnal elkezdődik. A hatás már egy kezelés után is érezhető, látható.

 

4, A hatóanyag-koncentrátum fejbőrbe való bejuttatás után fodrászunk megszárítja a hajad, és hajápolási tanácsadással egészíti ki a kezelést, melynek során információt kapsz arról, otthon hogy ápold fejbőröd és hajad, mit érdemes kerülnöd és milyen speciális anyagokat érdemes használnod a sűrű, erős, egészséges haj eléréséhez és megtartásához.

5, Az oxigénterápia utolsó lépése a haj beszárítása. Természetesen, nem engedünk el senkit frizura nélkül! A kezelés alkalmavál a vitamin és ásványi anyag koncentrátum miatt kissé elnehezedik a haj, de ez csak a következő mosásig tart. A  kezelést követő 48 órában nem ajánlott a hajmosás! A kezelés ára tartalmazza szárítást, de vágás esetén plusz felárat kérünk, a bejelentkezéskor kérjük ezt előre jelezni.

Fejbőrproblémák esetén már az első 1-2 kezelés után látványos a változás. 4 – 6 hét kezelés után tapasztalható a hajmosáskor a leszámolható hajvesztés jelentős csökkenése. 10 alkalmas teljes kúra a drasztikus hajhullás megszűnését eredményezheti. A kezelést folyamatosan, hetente vagy kéthetente egy alkalommal végezzük. A fenntartó kezelést havonta 1 alkalommal javasoljuk.

OXIGÉN TERÁPIA ÁRAK

UTÓÁPOLÁS

Otthoni hajápoló termékek az ideális és hosszan tartó eredményért

Az ECHO2 oxigén kezelés kúraszerűen működik, ezért az elvárt végeredményért a kezelések közötti otthoni ápolás is rendkívül fontos.

Természetesen, mint minden más beavatkozás esetében, itt is igaz, hogy a kezelés nem fejeződik be, amint vendégünk elhagyja a szalont, nagyon fontos a megfelelő otthoni ápolás is. Főleg, mivel a fejbőr teljes megtisztítása során az védtelenné válik, kiemelten figyelni kell a megfelelő hajápoló termékek használatára. Éppen ezért az ECHO2 oxigén kezelések között és után is szakembereink kifejezetten a vendégek problémáinak megfelelő, professzionális és szalonjainkban is alkalmazott Kérastase termékeket ajánlják használatra. Ezeket könnyedén megvásárolhatod szalonjainkban, vagy webshopunkban.  Milyen problémákra nyújt megoldást a kezelés?

Hajhullásról

A szőrtüszők száma és fajtája már születéskor adott, ahogy minden egyes hajszálunk élettartama is meghatározott. 2-6 éves élete során a haj 3 növekedési cikluson megy keresztül (anagén – aktív növekedés; katagén – átmeneti; telogén – nyugalmi vagy kilökési fázis). Miközben egy hajszál kihullik a telogén fázisban, jó esetben a szőrtüszőben már ott az új hajszál, ez a folyamat a hajváltás. Akinél aktív hajhullás érzékelhető, a természetes hajhullás teljesen átalakul.

Korpásodás

A korpásodásnak zsíros és száraz fajtáját különböztetjük meg. Száraz korpa esetén sárgás-szürkés vagy fehér korpalemezek válnak le a fejbőrről, gyakran észrevehetőek a vállon, ruhán is. Zsíros korpa tünetei a sárgás-fehér és és barna gömbölyű, ragacsos korpa darabok a fejbőrön és a hajszálakon. A fejbőr  kipirosodik és erőteljesen viszket.

Pikkelysömör

A pikkelysömört tévesen tartják korpának, mert hasonlóan száraz, viszkető fejbőrt eredményez. Megjelenése leggyakrabban az immunrendszer hibás működésének tudható be. Ekkor a bőrsejtek a normális 28 napos ciklus helyett rövidebb idő alatt, 3-4 naponta termelődnek újra, ezzel okozva felgyülemlett bőrrétegeket a fejbőrön.

Mikrokamerás bőrdiagnózisunk segít feltérképezni a fejbőr állapotát, a lehetséges problémákat, hogy hajgyógyászati terápiánkat egyéni igényekhez szabva építhessük fel.

Sebborrhea

A seborrheás dermatitisz egy gyakori, krónikus és kellemetlen bőrbetegség, mely jellemzően sárgás foltokat hagy a fejbőrön és az arcon. Az élethosszig tartó problémára a rendszeres oxigén kezelés hosszútávú megoldást nyújt.

Erős fejbőr zsírosodás

A fejbőr zsírosodását szintén számos tényező kiválthatja: a helytelen táplálkozástól kezdve egészen a hormonális változásokig.

A faggyúmirigyek túltermelődésekor a hajhagymák is elzsírosodhatnak, ami miatt sokkal kevesebb tápanyagot képesek felvenni, ami szintén hajhullást okozhat. Az oxigén terápia a faggyútermelés egyensúlyának visszaszerzését is elősegíti, így többé nem kell a kellemetlen tapintású, lelapuló hajtól tartani.

Fejbőrirritáció, allergiás tünetek

Fejbőrirritáció akár hosszabb ideig is fennállhat, olyan esetben, ha a vendég nem ismeri a tünetek okát. Ez gyakran valamilyen összetevőre, vagy akár ételallergiára is utalhat. Az ECHO2 kezelés során a fejbőr kéregtelenítése során a fejbőr 100%-ban megtisztul minden ártalmas anyagtól és a vitaminok segítik megerősíteni azt.

Száraz fejbőr

Száraz, húzódó, hámló fejbőr kellemetlen érzetű és a korpaszerű fejbőr hámlás miatt látványa sem pozitív. A faggyúmirigyek nem megfelelő működése miatt léphet fel, ami komoly hajhulláshoz is vezethet. A fejbőr kúraszerű kezelésével a hajas fejbőr visszanyerheti rugalmasságát és hidratáltságát.

Ekcéma

Ekcéma az emberi test egész területén megjelenhet, így a hajas fejbőrön, vagy a haj mentén is. Égő, viszkető érzése és látványa sem kellemes, kezelés nélkül pedig akár foltos hajhulláshoz is vezethet, melyet nehezebb visszafordítani, mint megelőzni. Ezért érdemes az ECHO2 terápia kúraszerű alkalmazása, mely helyreállítja a bőr szerkezetét, nyugtatja azt és segít a hajhagymák regenerálódásában.

Kinek ajánljuk a kezelést?
 
Szeboreha, korpás szeboreha,  ekzéma, pikkelysömör, fejbőr égési sérülései ( nap, vagy egyéb) 
Allergiás állapot miatti kisebesedés
Hajhullás, diffuz, foltos, férfi és női hormonális kopaszodás, gócos kopaszodás, hajhagyma elhalás
Alkalmas bármilyen kezelés kiegészítésére:
– hajbeültetés, lézeres kezelés, dermarolleres kezelés, szteroid injekciós kezelés, gyógyszeres kezelés, vagy bármilyen otthoni fejbőr regeneráló program mellé
 
A kezelés kiegészítésére a következőket ajánljuk: 
 
Különböző otthoni ápoló csomag összeállításokat- ezeket egyénileg állítja össze a hajgyógyász a különböző problémákra!
 
Amit minden esetben ajánlunk (akinek nincsenek leletei) :
– Belgyógyászati, teljes vérkép- góckutatással és autoimmun képpel
– Endokrinologiai (hormon) vizsgálat szintén vérvételből
– Fogászati vizsgálat
– Nőgyógyászati vizsgálat
– Ételallergia vizsgálat (glutén, laktóz stb)

AZ ÉLETERŐS, HOSSZÚ, DÚS HAJÉRT

Az ECHO2 kezelés nemcsak fejbőr és hajproblémákra nyújt hosszú távú megoldást. Speciális összetételének köszönhetően a vitaminkomplexum serkenti a hajnövekedést, és megerősíti a meggyengült, vékonyszálú hajat is. Ha csak szeretnéd szebbé tenni a hajkoronád, akkor is tökéletes választás az oxigén-terápia. Már a 2-3 kezelés után észlelhető a gyorsabb hajnövekedést, de ha egy teljes 10 alkalmas kúrát végigcsinálsz, rendkívül látványos változásra számíthatsz.

A hatóanyagok fényessé, erőssé és selymessé teszik a frizurád, miközben a hajsűrűséged is nő és a hossza is gyorsabb növekedésnek indul.

A KEZELÉS FŐ HATÓANYAGAI

A német professzionális Deynique Cosmetics ECHO2 termékcsaládjának hatóanyagait használjuk egy kezelés során – egy speciális hatóanyag-keverékkel vitaminokkal és 49-féle ásványi anyaggal dúsított, mikrofinomságú oxigént juttatunk a fejbőrbe, amely így szabályosan fellélegzik. A változás szinte azonnal érzékelhető: kezdetben a fejbőr majd a hajszálak is élettel telibbek, erősebbek lesznek, hiszen a mikro-oxigén elkezdi kifejteni hatását a hajhagymákon is. Az ECHO2 vitaminok intelligens bőrfelismerő molekuláiknak köszönhetően tökéletesen alkalmazkodnak minden bőrtípushoz (pl. szárazságra hajlamos vagy épp könnyen zsírosodó, korpás fejbőr), így a mélynyomású oxigén terápia mindenki számára megoldást nyújt kortól és nemtől függetlenül.

 

Aloe vera, mentol, hyaluronsav, borostyán, bioflavonoidok, fekete nadálytő, panthenol, bromelin, papain, pomelo kivonat, hamamelisz, avokádó, szőlőmag olaj, búzacsíra olaj, petrezselyem olaj, mega dózisú A- vitamin,  mega dózis C-vitamin, echinácea, körömvirág, mezei zsúrló, mega dózis D-vitamin, jojoba olaj, vadrózsa kivonat, retinol, mega dózis E-vitamin, Jojoba olaj, papaja enzim, ferucel sav, nátrium, kálium, magnézium, kalcium, vas, cink, szelén.

Fémallergiások számára nem okoz irritációt.

VENDÉGEINK VÉLEMÉNYE

“Rendszeresen jártam oxigén kezelésre a kozmetikusomhoz, mert a bőrömön csodát művelt. Nagyon érzékeny fejbőröm van, nehezen boldogultam a szárazsággal, sokkal hámlott, korpásodott. Elegem volt már a vegyszerekből, mindenféle csodákat ígérő szerekből. Az oxigén terápia során 3 alkalom után elmúltak a panaszaim, és a hajamon is elkezdtem érzékelni a változást. Mindenkinek bátran ajánlom”

Szekeres Luca (27)

“Néhány éve kezdett el érezhetően ritkulni a hajam, de semmi komolyabb bajom nem volt, így az okát sem értettem. Fodrászom tanácsára próbáltam ki az oxigén kezelést. Most második hónapja járok az oxigén terápiára – annyit mondok, nagyon látványos a változás!”

Szabó Antal (35)

“Nem hiszek a csodaszerekben, de a természetes dolgokban igen, ezért szerettem volna az oxigén kezelést kipróbálni. Már egy hónapon túl vagyok, és imádom az előtte-utána fotóim :)”

Papp Claudia (46)

SZAKEMBEREK VÉLEMÉNYE

Váczi Krisztián- Hajgyógyász véleménye a kezelésről

Rengeteg otthon elvégezhető és professzionális fejbőrápoló kezelésről hallottam már, melyek némelyike hatásos, de sokszor csalódnak a felhasználók. Az ECHO2 terápia minden egyes kezelése után jól láthatóak és érezhetőek az eredmények. Különböző haj és fejbőr problémákkal keresnek meg vendégeim a hajhullástól az ekcémáig, nem volt olyan alkalom, hogy ne eredményezte volna a probléma megszűnését a terápia. Persze ehhez az is kell, hogy a vendég komolyan vegye a terápiát és ő maga is mindent megtegyen annak érdekében, hogy fejbőre újra egészséges legyen, ezért minden esetben egy előzetes konzultációt, majd a kezelés után is részletes információt adok, mire kell figyelni.

Már maga a nagy dózisú oxigén is jó hatással van a hajhagymák fejlődésére, a vitaminkoktél, amit ezzel a sejtekbe juttathatunk pedig kiemelkedően fontos anyagokkal járul hozzá mind a bőr, mind a hajhagymák megfelelő működéséhez. Mindig izgatottan várom vendégeim tapasztalatait és figyelem fejbőrük állapotának javulását, hajhullásuk megszűnését és azt, milyen egészséges és élettel teli lesz frizurájuk.

Futó Zsuzsi- Hajgyógyász véleménye a kezelésről

Fodrászként és szakemberként nem engedhetjük meg magunknak, hogy kizárólag a frizura szépségére fókuszáljunk, annak egészségét is vigyáznunk kell, hiszen, ha a gyökereknél jelentkezik a probléma, vághatunk akármilyen hajat, festhetjük bármilyen színűre, a hajon látszani fog, hogy problémája van. Ezért is tartom kiemelten fontosnak a haj és fejbőr jó állapotának fenntartását és segítését, ha a vendégeknek problémáik akadnak.

Rengetegen küzdenek olyan fejbőrproblémákkal, melyekre azt hiszik, nincs megoldás, pedig van! Az ECHO2 hajgyógyászati kezelések minden alkalmával látványos javulást érhetünk el, legyen a probléma a haj zsírosodása, fejbőrallergia, vagy hajhullás. Ajánlom mindenkinek, aki hasonlókkal küzd és szeretné felvenni a harcot egy szebb és egészséges hajkorona eléréséért.

HAJGYÓGYÁSZAINK

Jelentkezz be hajgyógyász fodrász szakembereinkhez a forradalmi ECHO2 Oxigén terápiára!

Váczi Krisztián

Hajgyógyász 

Pesti szalon

Kajtár Nóra

Hajgyógyász 

Budai szalon

Varga Szabolcs

Hajgyógyász 

Budai szalon

Kármán beáta

Hajgyógyász 

Pesti szalon

Futó Zsuzsi

Hajgyógyász 

Budai szalon

Jelentkezz be exkluzív szalonjainkba, ahol speciális hajgyógyászati oxigén terápiánkkal élettel töltheted fel fejbőröd és hajszálaidat, hogy ismét élvezhesd a dús és erős frizurát! Kezelésünket férfi és női vendégeinknek egyaránt bizalommal ajánljuk, hogy a természetes hatóanyagok, vitaminok és az oxigén erejével segítsék elő a hajhagymák egészséges fejlődését.

.

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel