Kezdőoldal / BLOG / Hajszárítás szakember által

Hajszárítás szakember által

Hajszárítás szakember által

Miért tart tovább a fodrász szárítása?

Jó esetben. De többségében, egy fodrász által végzett, jól kivitelezett szárítás egészen más eredményt hoz, mint egy átlagos otthoni hajszárítás. Előfordul, hogy napokkal tovább vállalható, mint otthon készített replikáik. Ennek.oka elsősorban a befektetett energia. Ezt a kefével, passzéról-passszéra haladva, a megfelelő szögben húzva, emelve a tövet adja át a hajnak, így biztosítva a masszív eltartást a fejbőrtől. (A babahajszálakat is beleértve.)

Sokszor később is kezd zsírosodni egy profi szárítás után a hajunk. (Hacsak nem ütik agyon az eredményt túlzott mennyiségű fixáló anyagok használatával). Ráadásul sokkal könnyebben hozzáférünk kívülről. 🙂 A megfelelően elhelyezett anyagok segítik a haj ideális támogatását. Ezek többsége némi gyakorlással elsajátítható, és még időt is spórolhatunk vele.

Mit nyújt egy szakember?

Számomra az a profi szakember, aki ismeri a hajat, mint anyagot, annak fizikáját, kémiáját, hiszen csak így tud higgadtan dönteni, olyan szituációkban is, amik eltérnek a szokásostól.

Meggyőződésem, hogy többen hordják hajukat „megerőszakolva”, mint optimálisan. Ehhez az optimális állapothoz vezető úton hivatott egy profi fodrász elkalauzolni minket.

Nekünk aztán nem kell értenünk hozzá. Nem vagyunk fodrászok, de a saját hajunkat azért csak mi hordjuk. Egy képzett, gyakorlott szakember megismerteti velünk saját hajunk szerkezetét. Érdemes tanácsokat kérni arra vonatkozóan, hogy milyen hajtípussal rendelkezünk, és milyen ápolóanyagokat vásároljunk. (Lehetőleg már hajunkat ismerve érdemes, célzottan profi anyagokat használni, ésszel.) Továbbá, gyakorlati tanácsokat is kérhetünk a cél sikeres elérése érdekében, és természetesen a hajszerkezethez, alkathoz, stílushoz illeszkedő frizura kialakításában is.

hajszárításEgyértelműen kifizetődő alkalmanként egy szakmailag elismert helyre ellátogatni, ha másért nem, hát azért, hogy később milyen frizurát kérjünk, hogyan alakítsuk. Nem minden fodrász követi a divatot, ami nem is feltétlenül baj, azoknak, akik pont olyanra vágynak, mint amilyet az adott fodrász készíteni tud, és boldog-boldogtalan megkapja.

Nem is kell mindenkinek ennyire komolyan vennie a szakmát, de mégis azt gondolom, hogy nekünk fodrászoknak kötelességünk tudásunk legjavát adva, kihozni a lehető legtöbbet a vendégünk hajából, és azon keresztül magából a vendégből is. Így megszerzett tudásunkkal pedig sokkal ésszerűbben tudunk majd boldogulni arcunk keretével otthon is, mert akárhogy is nézzük, a fodrászunk lényegesen kevesebbet foglalkozik hajunkkal, mint mi magunk.

Hajmosás

Annyira egyszerűnek tűnik, mégis biztosan sokan magukra fognak ismerni a következőkben. 🙂

A megfelelő résznél már leírtam, hogy mennyire goromba is tud lenni egy sampon. Azt javaslom, válasszunk teljesen egyszerű gyártmányt, amiben nincs sem „gyémántfény”, sem „kasmír tapintás”. A lényeg, hogy enyhén hígítva használjuk. Alaposan öblítsük át hajunkat, lehetőleg hátrafele dőlve. Flakonunkból locsoljuk a hajunkat, míg másik kezünkkel enyhén mozgatjuk ott ahova éppen nyomjuk a sampont. Eközben érezni lehet, ahogyan habosodik. Így simán elkerülhetjük, hogy az indokoltnál több sampon kerüljön a hajunkra. Egyáltalán nem kell kőrözni dörzsölni, sikálni a hajat, simán kitisztul egy „épelméjű” átmozgatástól is. Az öblítést pedig ki kell használni a bontás előkészítésére!

A vízzel a homlokunktól indulva mossuk le a habot a tarkó irányába, közben a másik kezünk ujjaival gereblyézzük a hajat, a víz folyását követve. Általában, ha nem kócoljuk össze, már itt ki lehet bontani egy nagyjából ép hajat. Nagyon alaposan öblítsük ki, hogy a sampon lúgossága ne oltsa ki a később rákerülő balzsam savasságát, ezzel gyengítve annak hatását. (Ennek a hatásnak a szerepéről sok helyen írtam már.) Miután kiöblítettük a hajunkat, odafigyelve minden kis részre (nem maradhat sehol sem habos), ujjainkkal, kézélünkkel és tenyerünkkel alaposan a homloktól a tarkó felé haladva nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Egy törölközővel is érdemes átnyomkodni nagyon óvatosan a most rendkívül sérülékeny hajat, hogy a balzsam, vagy pakolás ne egy vízzel feltöltött hajszerkezet tetejére kerüljön, hanem egyenesen a haj belsejébe. Hacsak nem extra vékonyszálú hajról beszélünk, ebben az esetben a végekre teszünk egy mogyorónyit, gondosan elkerülve a töveket. Amúgy mindenki kerülje a tömény pakolások, balzsamok fejbőrbe tunkolását. Felesleges a tőnél lévő részeket túlápolni tartás nélkülivé. A fejbőr pedig, „kösszépen” jól van anélkül is. A hatóidőt mindenképp érdemes elolvasni a flakonon. Ennek öblítésénél is a korábban javasolt gereblyézéssel baromi jól ki lehet bontani a hajat. A ráfordított figyelem pedig megtérül időben is.

Mert a tapasztalatom az, hogy valamiért még törölközővel a fején közli szinte minden vendég, hogy ő az a „fajta”, aki nem szeret sokat bíbelődni a hajával. Azt a kérést pedig még soha nem hallottam, hogy valami olyat csináljak, amivel egy „szívás” az élet, és még sok idő is megy el rá!

hajszárítás

 

Summázva: A fent leírt módszer semmivel sem lassabb, mint a hagyományos „téboly”, viszont a bontás innentől kezdve már nem egy nagy kaland, ami pedig még egy lépés a spirálból kifelé vezető úton.

Ha szeretnéd, hogy hajad maximálisan táplált és ápolt legyen, próbáld ki a Kérastase Elixir Ultime Hajpakolásunkat, melynek értékes hatóanyagai gondoskodnak arról, hogy hajad kívülről és belülről is egészséges maradjon. Nem csak hajad egészségét tudod általa megőrizni, de puhaságát és fényét is.

Jelentkezz be Balázshoz, hogy Neked is tökéletesen ápolt legyen a hajad!

Haj stílustanácsadás – Hajvágás – Szárítás – Festés:

Női trend hajvágás top stylist által8.000 - 9.000 - 10.000 Ft
Férfi trend hajvágás top stylist által6.000 Ft
Hajszárítás vagy berakás top stylist által5.500 - 6.000 - 7.000 Ft
Festés munkadíj3.400 - 3.600 - 3.800 Ft (+500 Ft extra hosszú, sűrű haj esetén)
Színezés munkadíj3.500 - 3.700 - 3.900 Ft
Fóliás melír alap munkadíj (+anyag+ fóliánként 160Ft)3.000 Ft

Hajregeneráló kezeléseink:

Kérastase hajszerkezet regeneráló kezelés (alap kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)1.000 Ft (extra hosszú haj esetén 1.500 Ft)
Kérastase Extentioniste hajnövesztő kezelés (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)4.000 Ft
Kérastase Fusio - Dose Express rituálé + mikro kamerás fejbőr és hajszerkezet diagnózis (speciális kezelésnek minősül, nem tartalamzza a szárítást)3.100 Ft
OriginalMineral bio organikus hajregeneráló kezelés (alap kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)1.000 Ft (extra hosszú haj esetén 1.500 Ft)
L'Oréal SteamPod hajregenerálás (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)3.000 Ft
Smartbond Hajkötés-sokszorosító, szerkezetépítő kezelés minden hosszra (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a vágás - szárítást) A szolgáltatás ideje 20-25 perc.6.400 Ft
Smartbond Hajkötés-sokszorosító, szerkezetépítő kezelés hajfestés mellé. (speciális kezelésnek minősül, Hatóidő a festés alatt.)+3200 - 6400 Ft (a hajfestékben felhasznált anyag mennyiségétől függően)
Redken Chemistry hajregeneráló kezelés (speciális kezelésnek minősül, pesti szalonunkban)3.800 - 4.500 Ft

gomb3

Fodrászként vagy tanulóként alapozd meg szakmai fejlődésed Balázs speciális oktatásán!

Nézd meg Balázs további tippjeit is!

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel