Kezdőoldal / Fodrászat blog / Hajszínváltoztatás – Tudj meg róla mindent!

Hajszínváltoztatás – Tudj meg róla mindent!

Hajszínváltoztatás - Tudj meg róla mindent!

Hajszínváltoztatás – Tudj meg róla mindent!

Szalonjainkat egyre több vendég keresi fel professzionális hajszínváltoztatással vagy világosítással kapcsolatban, hiszen ez egy rendkívül nehéz és időigényes folyamat, ami megfelelő szakértelem nélkül nem garantál tökéletes végeredményt. Mivel szeretnénk, ha vendégeink minden fontos információt megkapnának már bejelentkezés előtt, most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a hajszínváltoztatásról, amit feltétlenül ismerned kell, mielőtt belevágsz!

EGY KIS SZÍNTAN…

A festett vagy természetes haj színét több szempontból is vizsgálhatjuk. Először is fontos megállapítanunk a saját színmélységünket, mely azt jelzi, hogy egy 10-es skálán mennyire sötét, illetve világos az adott hajszín. Az 1-es érték jelöli a teljesen feketét, a 10-es a természetes világosszőkét. Festett hajaknál beszélünk még 11-es és 12-es extra szőke színekről is.

 

hajszinvaltoztatasHajszínváltoztatás előtt másik fontos tényező: a haj színárnyalata. Ezt egy tapasztalt fodrász ránézésre meg tudja állapítani! Szalonjainkban Color Expert szakértők dolgoznak, így garantáljuk a szín-szakértelmet vendégeinknek. A haj alapvetően a következő színű pigmenteket tartalmazhatja: kék, zöld, vörös és sárga. Ezen pigmentek keveredéséből jön létre a látható hajszín. Azt viszont, hogy melyik pigmentből mennyi van egy adott vendég hajában, nehéz előre biztosan megállapítani, ez biztosan akkor derül ki, amikor festünk vagy szőkítünk. Ez a kiinduló pigment-mix befolyásolja a festés végeredményét, hiszen ugyanaz a hajszín máshogy mutat az eltérő pigment-tartalmi hajszínek esetén!

TIPP: Régóta tervezed a hajszínváltoztatást, de még nem tudod, hogy melyik színt válaszd?  Érdemes felkeresned egy profi színszakértő fodrászt! Mivel nem egyforma arányban tartalmazza hajunk a színpigmenteket, így könnyen lehet, hogy a hajszín, amelyet kinéztél magadnak, nem úgy fog mutatni a Te frizurádon, mint más haján.


   Hajszínváltoztatás – mit is jelent pontosan?

A hajszínváltoztatás nem egyenlő a hajfestéssel, ami egy lényegesen egyszerűbb és gyorsabb folyamat. A két leggyakoribb kérés a hajszínváltoztatással kapcsolatban:

Ebben az esetben a természetes vagy festett hajban lévő pigmenteket rendkívül kíméletesen és fokozatosan világosítjuk a kívánt színmagasságig (1-12), majd egy újrapigmentálás által létrehozzuk a vágyott hajszínt. Ez az eljárás nagy körültekintést igényel a fodrász részéről, hiszen, ha túl gyorsan próbálja a hajat szőkíteni, annak szerkezete súlyosan sérülhet. Ezt nevezzük a köznyelvben “leégetésnek”, amikor az intenzív szőkítő hatás és oxidáló anyagok miatt szinte elég a haj.

Senkinek nem javasoljuk, hogy teljesen fekete hajból szőkét festessen! Ez ugyanis nemcsak különösen hosszú munkafolyamat (akár több alkalom is szükséges lehet, és akár 5-6 óra alkalmanként), de a hajszerkezet sérülésének is ilyenkor a legnagyobb a kockázata. Egy szerkezetében sérült hajat pedig igencsak nehéz tökéletesen visszapigmentálni, tehát egyenletes, szép szőke színűre festeni, mert roncsolt hajban nehezebben ragadnak meg a pigmentek, vagy pár mosás után ki is kopnak belőle. Szalonjainkban ezért maximálisan 3-4 fokozattal világosabb színt tudunk vállalni, amennyiben nagyon sötét vagy fekete hajról van szó!

A világosítás utáni visszapigmentálás során az eredmény nagyban függ a hajban “maradt” pigmentek színösszetételétől. Ilyenkor szakembereink egyedileg keverik ki a festéket, akár 3-4 alapszínből is, hogy a hiányzó pigmenteket pótolják, a feleslegeseket pedig semlegesíteni tudják.

A másik gyakori eset, amikor hasonló színmagasságú (2-3 árnyalatnyi különbség), de teljesen már árnyalatú hajszínt szeretnénk elérni. Ilyen például, ha valaki vöröses hajszínből lilás árnyalatút szeretne, meleg arany színből, hideg hamvasat, ide tartoznak a különböző pasztell árnyalatok és azok a színek is, amelyek a természetben nem találhatóak meg (pl. pink, kék, levendula).  Ebbe a kategóriába soroljuk azokat az eseteket is, amikor valakinek elrontják a hajszínét, és nem lesz egyenletes a festés, foltossá válik, több nemkívánatos szín keveredik benne egymással.

Ilyenkor depigmentálással kezdődik a folyamat, mely során a lehető legtöbb olyan pigmentet megpróbáljuk eltávolítani a hajból, ami a nemkívánatos hajszínt eredményezi. Ezután pedig egy újabb folyamat következik, a festés, ami a felesleges megmaradt pigmentek színének semlegesítését jelenti és az új hajszín kialakítását.

Ez a folyamat is elhúzódhat akár 4-6 órán át is, attól függően, hogy milyen mértékben változtatjuk a haj színét, és az is számít, hogy milyen a haj eredeti állapota. Egy sérült, töredezett haj esetében sokkal lassabban és óvatosabban kell a folyamatot végigcsinálni!

Kedvenc hajszínváltoztatásaink a sztároktól!


.

  SMARTBOND – a hajszínváltoztatás elengedhetetlen kiegészítője  

Roncsolás-mentes szőkítés? Nálunk lehetséges! Szalonjainkban a hajszínváltoztatásokat SMARTBOND hajkötés-erősítő és kötéssokszorosító kezeléssel egészítjük ki, melynek köszönhetően még extrém szőkítés esetében is megmarad a hajszálak rugalmassága, a szerkezeti kötések nem bomlanak szét, így a haj gyönyörű fényes és egészséges marad!

A SMARTBOND úgy védi a hajszálakat a kémiai folyamatok közben, mint egy igazi építész – azonnal pótolja az elveszett kötéseket a hajban.

Mi pontosan a SMARTBOND?

  • A legújabb hajkötés-erősítő és kötéssokszorosító technológia.
  • A SMARTBOND hatékonyságát a maleinsav és az olyan gondosan összeválogatott hatóanyagok kombinációja adja, mint a keramidok és polimerek. Ezek együttes ereje nem csak óvni, de képes erősíteni és teljesen újjáépíteni a keratinrostokat.
  • A termék úgy lett kifejlesztve, hogy mind a három fő alapszintre (megnyúlás-ellenállás – rugalmasság – kopás-ellenállás) – amelyek felelősek a haj hatáserősségéért és szépségéért – kifejtse jótékony hatását.
  • Sokoldalú és különleges összetétele miatt valamennyi szolgáltatáshoz lehet használni, például tartós hajfestésnél és hajegyenesítésnél, szőkítésnél, dauerolásnál, színezésnél, keratinos tartós hajegyenesítésnél és szerkezetjavításnál is.

   Hajszínváltoztatás szolgáltatás menete

Kérlek, vedd figyelembe, hogy nem biztos, hogy az elképzelt hajszín elkészíthető számodra is! A választott hajszín elkészítése több tényezőtől is függ: alaphajszín, eddigi szőkítések, elképzelt színváltoztatás mértéke stb. Fodrász szakembereink CSAK olyan hajszínváltoztatást vállalnak el, amit biztosan el tudnak készíteni extrém hajkárosodás nélkül – elvégre a haj szépsége mellett, az egészségét is nagyon fontos szempontnak tartjuk.

A konzultáció alkalmával fodrászunk természetesen elmondja, a Te frizurádból milyen szín kivitelezhető és kérdéseidet is felteheted!

#1 – Konzultáció

Kiválasztottad az álomhajszínt? Már csak a megvalósítás hiányzik? Keresd fel budai vagy pesti szalonunkat telefonon vagy e-mailben és légy a vendégünk egy ingyenes előzetes hajszín-konzultációra! A konzultáció kb. 20 percet vesz igénybe és mindenképp feltétele a bejelentkezésnek! A számodra megfelelő időpontban várunk szalonunkban, ahol minden szükséges információt megkapsz a hajszínváltoztatásról. Fodrász szakemberünk megnézi a frizurád, és ez alapján tudtok egyeztetni, megvalósítható-e a kívánt hajszínváltoztatás. Minden kérdésed felteheted, így a Nagy Átváltozásra már maximálisan tájékozottan érkezel majd!

A konzultáció során biztosan választ kapsz arra kollégáinktól: Előreláthatóan mennyi időt vesz igénybe a folyamat? Milyen eredmény várható, Számítani kell-e komplikációra? Milyen utóápolás javasolt? Kb. milyen végleges ár várható és pontosan mit tartalmaz ez az összeg?

Amennyiben minden kérdésedre választ kaptál, és biztos vagy benne, hogy eljössz hozzánk, előleget fogunk kérni, ami hajszínváltoztatás esetén 15.000 Ft. Ha nem érkezel meg a megbeszélt időpontra, sajnos ezt nem áll módunkban visszaadni. Előleg fizetésére a szalonok folyamatos telítettsége miatt van szükség, ezért megértésed előre is köszönjük! 

#2 – A Nagy Átváltozás

A hajszínváltoztatás alkalmával először egyeztettek a Color Expert szakértő fodrásszal a végleges kívánt hajszínről, a festés stílusáról, illetve, hogy milyen vágást és hajregeneráló kezelést szeretnél igénybe venni. A szolgáltatás az előre egyeztetettek alapján akár 3-5 óráig is eltarthat, így ezt mindenképp kalkuláld bele időpontkéréskor! Fodrászod megfesti a kívánt hajszínt. Van lehetőséged SMARTBOND regeneráló kezelést is igénybe venni, mellyel a hajad egészségét is óvhatod a gyönyörű hajszínnel együtt és még tökéletesebb legyen a végeredmény! A SMARTBOND  kezelés további 15-20 percet jelent, ha időpontfoglaláskor jelzed szándékod a kezelésre, már eszerint kalkuláljuk a szolgáltatás idő-igényét. Fodrászunk ezután igény szerinti hajstílust vág Neked és tökéletes frizurával távozhatsz szalonunkból. A hosszú várakozás alatt finom kávéval, teával felfrissülhetsz szalonunkban 😉

hajszinvaltoztatas#3 – Utóápolás

Fodrász szakemberünk személyre szabott tanácsadást is nyújt, milyen termékekkel ápolhatod tökéletes a frizurád, hogy hosszan őrizze intenzív színét, és egészséges fényét, puhaságát. A SMARTBOND kezelés kiegészítőjeként otthoni utóápoló terméket is van lehetőséged szalonunkban beszerezni, emellett professzionális Kérastase, L’Oréal, TIGI és 100%-ban organikus OriginalMineral, valamint Dr. Organic termékeket is kínálunk.


.

 Milyen végső árra számíts a hajszínváltoztatás-szolgáltatás esetén? Szeretnénk felhívni vendégeink figyelmét, hogy a legtöbb felhasznált anyagot ezen szolgáltatások igénylik, illetve számolni kell a hosszú munkafolyamattal is!

A hajszínváltoztatás ára a haj hosszától és sűrűségétől, illetve a munkafolyamat hosszától függően 30.000-60.000 Ft-ig is terjedhet. Ez az ár tartalmazza a frissítő hajvágást, mosás-szárítást, a hajszínváltoztatást. A szolgáltatás igény esetén bővíthető SMARTBOND, vagy egyéb hajregeneráló kezeléssel!

Nézd meg szakembereik néhány gyönyörű hajszínváltoztató munkáját!

Jelentkezz be hajszínváltoztató konzultációra szalonjainkba és várunk szeretettel!

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel