Kezdőoldal / BLOG / Így szedheted ráncba göndör tincseidet!

Így szedheted ráncba göndör tincseidet!

Így szedheted ráncba göndör tincseidet!

Szedd ráncba göndör tincseidet!

Nem hiszek abban, hogy valakinek az egyenes haj, vagy a göndör nem áll jól. Mindannyian láttunk már elképesztően sérült, kócos göndör frizurát, és csodálkoztunk rá szemtelen, nőies, kacér fürtökre, amik szikráztak az egészségtől. Eszement jól kiemelte az egyéniséget, harmóniában volt a stílussal, és arányban volt az egyéb testi adottságokkal is. Mintha az Isten is egymásnak teremtette volna őket, rendszerint boldog viselőjével!

A kettő közti különbség a következő lehet:

  • A haj szerkezetének pillanatnyi állapota.
  • A haj formája.
  • A vágástechnika helyes vagy helytelen alkalmazása.
  • A szárítás milyensége.

Nem mindegy, hogyan szárítjuk!

A legtöbben azt a „szuper” szárítási technikát alkalmazzák, hogy előredobják hajukat, arccal lefelé nézve, jó esetben forgatva a fejet, elkezdik alulról szétégetni a hajukat csurom vizes állapotban.

Ez kapásból két dolog miatt nem jó:

  • Az egyik, hogy az alsó szálak felfelé álló állapotban alakítják ki a loknikat, úgy száradnak meg, hogy az egész hajzuhatag egy teljesen lehetetlen pózba van kényszerítve. Úgy kötnek meg a hullámok, hogy a mellettük lévő szálakkal olyan módon képeznek loknit, hogy a tövük felfele áll.
  • A másik, hogy a tarkónál lévő, amúgy is nehezen hullámosodó szálakat végigfuttatjuk a teljes tarkón át, a fejbúbon keresztül, így csak a vége lóg bele a diffúzorba, tehát csak az göndörödik.

Sajnos ennél a kevés mozgással megtűzdelt szárításnak az lesz az eredménye, hogy amikor a már valamennyire kialakuló loknikat végre a helyükre tesszük, akkor már teljesen más szögben fognak állni, és ezért a csigás egység javarészt megbomlik. A halántéknál lévő részek tövei rendre az arc felé lógva száradnak meg, így a teljes száradás után – váratlanul:-) – az arc felé fognak törekedni! A homlok feletti és az attól távolabb eső részek szintén.

Ezen a ponton fontos tisztázni, hogy lehet akármilyen egy frizura, ha harmonizál az arccal, és egyéb lényeges adottságokkal, és összeköttetésben van vele! Tehát, ha a halántéktól érkező részek „spániel fül” módjára csüngnek az állkapocs mellé, akkor érzi az ember, hogy inkább hátrafelé kellene állnia, és ilyen módon kiteljesednie – mert ez így nem annyira szép.

Göndör, egészséges, jó technikával vágott haj

Ennek az arctól „kifelé” kell indulnia, nem pedig „befelé” 🙂 Némelyik lány olyan a saját frizurájával, mintha nem is az övé lenne, csak úgy alákeveredett volna. Nem beszélve a fej oldaláról induló loknikról. Elölről száradtak meg, és most hátrafelé hordják. Gyakorlatilag kifele fog állni a tövük a fejbőrhöz képest. Tehát a magas fenti résznél is (ott nem olyan nagy probléma sőt!), és jobban elemelkednek, „csodálatos” szélességet biztosítva ezzel a fejnek. A tarkónál szintén.

Plusz hozadéka, hogy ami a frizura hosszát adja, a tőnél kapásból veszít öt centit, mert nem lefelé indul. Ezek a formák elkezdenek oldalt szélességgel, hátul tarkófelhősödéssel versenyezni a fentiekkel, illetve a fejbúbnál lévőkkel. De, ha még meg is nyernénk a versenyt, akkor is, legfeljebb egy óriási „lufifejet” kapnánk, kétes göndörséggel, ami, ha azt vesszük figyelembe, hogy elvileg a testtel is összhangban kellene lennie, már nincs igazán rendben.

Egy harmonikus göndör inkább a következő tulajdonságokkal bír: általában elemelkedik a fejbúbnál, a tarkónál és a halántéknál, enyhén hátrafelé finoman leesve hordjuk, rengeteg változatban. Nagyon ritka a szépen tartott, vágott göndör frizura, de sok kitartással, és megfelelő kezeléssel, simán el lehet érni ezt a hatást.

Elképesztő diszharmóniákat tapasztalok ebben az ügyben. Legtöbb esetben végül fogják és összekötik kínjukban. Mit is eredményez ez? Hátrafeszítés? Arcból kihúzás? És aztán tádááám! Csodák csodájára, már gumiszedés után szívesebben látják kibontva hajukat egy nappal később. Hiszen akkor már nem az arcukat akarja ellepni!

Hogy is van ez? Pontosan miért is szárítanánk előredőlve? Hogy a szárítással készítsek egy olyat, ami másnapra lesz csak végül is vállalható? Sokan néhány ilyen tapasztalat után gondolják azt, hogy „Nekem nem áll jól a göndör haj”, vagy „Néha jó lesz, de másnapra már teljesen kócos!”.

És akkor el kellene mondanom mindent A- tól Z-ig, hogy valóban megértsék, hogy a hétköznapok gyötrésének eredményeképpen a gyári göndör hajuk minősége olyan, ami miatt már nem működik a fizika, és oda a lokni.

És, ha néha szép? Másnapra mégis működik a fizika, és összeállnak egy nagy kóccá, hiszen botor módon elaludtunk. Érdemes rövid hullámhosszú hajunkat, amennyit csak tehetjük, göndören hordani. Így az ünnepnapokra szánt frizuránkkal elkápráztathatunk mindenkit, hiszen az egészséges göndör hajat sima ügy kihúzni.

Erről is írok majd külön, és azt is szépen elmondom, hogyan dolgozz a szárítóddal, hogy te is befolyásolhasd az eredményt, ne csak a vakszerencse.

A göndör haj speciális ápolást igényel, hiszen sokkal nehezebben kezelhető, mint az egyenes haj. Sokszor gubancolódik, így nehezen lehet kifésülni, melynek hatására sajnos töredezetté válhat. Ha szeretnéd, hogy hajad könnyen kezelhető, puha és egészséges maradjon, próbáld ki a professzionális Kérastase Discipline termékcsaládját! Egyszerre védi hajad a roncsolódástól, könnyen kezelhetővé, valamint puhává és csillogóvá teszi azt. 

 

Jelentkezz be Balázshoz, hogy Neked is tökéletesen ápolt legyen a hajad!

 

Haj stílustanácsadás – Hajvágás – Szárítás – Festés:

Női trend hajvágás top stylist által8.000 - 9.000 - 10.000 Ft
Férfi trend hajvágás top stylist által6.000 Ft
Hajszárítás vagy berakás top stylist által5.500 - 6.000 - 7.000 Ft
Festés munkadíj3.400 - 3.600 - 3.800 Ft (+500 Ft extra hosszú, sűrű haj esetén)
Színezés munkadíj3.500 - 3.700 - 3.900 Ft
Fóliás melír alap munkadíj (+anyag+ fóliánként 160Ft)3.000 Ft

Hajregeneráló kezeléseink:

Kérastase hajszerkezet regeneráló kezelés (alap kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)1.000 Ft (extra hosszú haj esetén 1.500 Ft)
Kérastase Extentioniste hajnövesztő kezelés (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)4.000 Ft
Kérastase Fusio - Dose Express rituálé + mikro kamerás fejbőr és hajszerkezet diagnózis (speciális kezelésnek minősül, nem tartalamzza a szárítást)3.100 Ft
OriginalMineral bio organikus hajregeneráló kezelés (alap kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)1.000 Ft (extra hosszú haj esetén 1.500 Ft)
L'Oréal SteamPod hajregenerálás (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a szárítást)3.000 Ft
Smartbond Hajkötés-sokszorosító, szerkezetépítő kezelés minden hosszra (speciális kezelésnek minősül, nem tartalmazza a vágás - szárítást) A szolgáltatás ideje 20-25 perc.6.400 Ft
Smartbond Hajkötés-sokszorosító, szerkezetépítő kezelés hajfestés mellé. (speciális kezelésnek minősül, Hatóidő a festés alatt.)+3200 - 6400 Ft (a hajfestékben felhasznált anyag mennyiségétől függően)
Redken Chemistry hajregeneráló kezelés (speciális kezelésnek minősül, pesti szalonunkban)3.800 - 4.500 Ft

gomb3

Fodrászként vagy tanulóként alapozd meg szakmai fejlődésed Balázs speciális oktatásán!

Nézd meg Balázs további tippjeit is!

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel