Kezdőoldal / BLOG / Jótékonykodás a Szabó Imre szalonokban

Jótékonykodás a Szabó Imre szalonokban

Jótékonykodás a Szabó Imre szalonokban

Jótékonykodás a Szabó Imre szalonokban

Szabó Imre mesterfodrász több mint ötven éves pályafutása alatt mindig is fontosnak tartotta a jótékonykodás intézményét, hiszen jó hírével, ismertségével olyan alapítványok és kezdeményezések mellé állhat, amelyek nemes célt szolgálnak. Éppen ezért szalonjainkban elindítottuk a Hajadományozó Programot, a beteg gyerekek megsegítése mellett pedig figyelmet fordítunk “A korszerű szülészetért és nőgyógyászatért Alapítvány” támogatására is. Idén újabb jótékonysági rendezvény mellé álltunk oda, a tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Corvin Bál tombolájára ajánlottunk fel szépségápolási ajándékutalványt, így növelve a bál bevételét, amit idén a Szemem Fénye Alapítványnak ajánlottak fel. 

Szabó Imre mesterfodrászként és a Szabó Imre Szalonok vezetőjeként is mindig fontosnak tartotta, hogy a szépségápolás ne csupán a külsőségeket foglalja magába. Szalonjainkban épp ezért kiemelt figyelmet fordítunk vendégeinkre, hiszen tudjuk, hogy milyen nagymértékben hozzájárul önbizalmuk növeléséhez, lelki békéjükhöz, testi egészségükhöz, az, ha jól érzik magunkat a bőrükben. A szépségiparban dolgozók feladata, hogy ilyen módon segítsenek az embereken, mi  pedig szeretnénk ezt egy újabb szintre emelni a különböző jótékonysági akciókkal.

Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány

Egyik legkorábbi kezdeményezésünk a Szabó Imre Hair & Beauty Szalonok Hajadományozó Programja, ami az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvánnyal együttműködésben létrejövő projekt. Ennek keretében beteg gyerekek számára készítünk parókákat, ehhez pedig a szalonjainkban felajánlott hajat használjuk fel. Így szeretnénk hozzájárulni a gyermekek gyógyulásához, megszépíteni és megkönnyíteni a kezelés okozta veszteségeket, a hajhullást. Sajnos sok gyermeket érintenek manapság olyan súlyos betegségek, amelyeknek gyógyításával együtt jár a hajhullás. A gyerekek számára viszont ugyanolyan fontos, hogy gyönyörűnek érezhessék magukat, hogy a betegség és a gyógyulás alatt is bátran vethessék bele magukat a hétköznapokba. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, mert tudjuk, milyen nehéz és költséges valódi hajból készült parókákhoz hozzájutni. Mi ezen szeretnénk segíteni.“Hajadományainkkal mosolyt csalhatunk ezeknek az erős és bátor gyerekeknek az arcára!” 

 

Kezdeményezésünk célja, hogy többen ajánljanak fel hajat, és azt könnyebben juttathassák el a megfelelő helyre. Épp ezért a Szabó Imre Szalonokban bárkit szeretettel várunk, aki felajánlaná hosszú copfját jótékony célra. Mi nemcsak levágjuk az adott hajmennyiséget, hanem utána divatos és személyre szabott, trendi frizurát is készítünk neked, ha hozzánk jössz adományozni! Mindezt teljesen ingyen, így szeretnénk meghálálni adományozóink jó cselekedetét! Szalonjainkban bármilyen elfoglaltak is legyenek fodrászaink, mindig szeretettel fogadják azokat a vendégeket, akik felajánlják hajukat jótékony célra! A levágott tincseket pedig személyesen juttatjuk el az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványhoz, így az adomány biztosan célba ér.

A Korszerű Szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítvány

Miért lett Szabó Imre fodrász? “A szép nők miatt. Mindig is azt mondtam édesanyának, hogy ez a sok gyönyörű nő csak így fog velem szóba állni.”  Szabó Imre fél évszázados pályafutása alatt a női nem rajongója és tisztelője lett. 2007-ben kapott életműdíját többek között a hölgyeknek köszönte meg, így próbálta meghálálni az évek során a vendégeitől kapott rengeteg szeretetet. Mindannyiunk életében fontos szerepet töltenek be az édes anyák, akiknek hálásak vagyunk mindenért, amit értünk tesznek nap mint nap. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő figyelmet szenteljünk a korszerű szülészeteknek. Szabó Imre nemcsak  a hétköznapi munkájában, de a közösségi életben  is kiáll a nők mellett. Szalonjainkban fontosnak tartjuk a jótékonykodás mellett a nőkért és gyermekekért létrehozott alapítvány munkájának támogatását.” A nők csodálatosak, ahogy helyt állnak, mint Anya, Feleség és dolgozó Nő, ezért megérdemlik a kellő figyelmet és gondoskodást! “

 

Az alapítvány megismertetése és, népszerűsítése céljából elindítottunk egy blogot, mely lehetőséget ad, hogy a hagyományos figyelemfelkeltés mellett egy új csatornát is kihasználjon egy trendi női témákról szóló sorozaton keresztül az alapítvány! Mi ezáltal igyekszünk megszólítani a Nőket és hívjuk fel a figyelmüket, hogy felelősséggel tartozunk egymásért! A blog témái többnyire a „kortalan nő”, a „kortalan szépség” körül forognak, aki minden életszakaszban egészséges és szép szeretne lenni! A gyermekvállalás és a kismama időszak kiemelt fontosságú, hiszen egy nő életében ez az egyik legmeghatározóbb időszak. Ilyenkor nagyban megváltozik egy nő hormonháztartása, és ezáltal számos változáson megy keresztül mind külsőleg, mind lelkiekben. Ezeket a témákat kívánjuk sorra venni cikksorozatunkban napról napra, hétről hétre segítve ezzel nő társainkat.

A tavalyi évben pedig az alapítvánnyal együttműködve hirdettük meg a szalon online nyereményjátékát, amelyben az adományozók közül két szerencsés nyertest 50.000 Ft-os ajándékutalvánnyal jutalmaztunk. Örömmel vettünk részt egy ilyen kezdeményezésen, ezáltal is támogatva az alapítvány működését és fenntartását. Úgy gondoljuk, ebben az esetben is sikerült olyan fontos társadalmi kezdeményezéshez csatlakoznunk, melynek céljaival és alapelveivel maximálisan egyetértünk.

VIP program Gyerekeknek 

Fontos megemlíteni, hogy nálunk a gyermekeknek kitüntetett figyelem jár.  Szeretnénk, ha a gyerekek számára a hajvágás már kiskorukban is játékos, és vidám pillanatok lennének. Ezért indítottuk el a VIP Gyermek Hajvágó Programunkat is, ahol a gyerekek kerülnek a középpontba. Programunk célja, hogy a hozzánk érkező gyerekek számára  pozitív élménnyé varázsoljuk a hajvágás folyamatát. A gyerekek érkezésükkor kapnak egy finom teát vagy limonádét, illetve egy egészséges kekszet. Hajvágás előtt kiválaszthatnak maguknak játékot is, amelyek nagyon kreatívak és változatosak. Maga Szabó Imre is nagyon szereti a gyerekeket, így amikor a szalonban van, és ideje engedi Ő is beszélget, játszik a gyerekekkel. Profi szakembereink kezei alatt a legkisebbek is maximális biztonságban vannak. VIP Gyerek Hajvágó programunkkal is szeretnénk minden édesanya dolgát megkönnyíteni, egy terhet levenni a vállukról!“Szalonjainkban a gyerekek igazi sztárnak érezhetik magukat, a hajvágás nálunk szórakozás számukra.”

Amíg a gyerkőcök haján dolgozik a szakemberünk, az anyukák akár igénybe vehetnek egy-egy rövidebb szolgáltatásunkat is, így amíg a kicsik élvezik a hajvágást, a felnőttek kikapcsolódhatnak, és egy kis időt szentelhetnek Önmagukra is. Nagy örömként érte a szalon dolgozóit és Szabó Imrét is, hogy a szalonba érkező gyerekek nem csak szépülni és új frizuráért , hanem nagyon sokan hajadományozás céljából látogattak el hozzánk. Mi roppant büszkék vagyunk erre, hiszen ez azt jelenti, hogy már a kicsikben is tudatosult, hogy cselekedetük mennyire önzetlen. Ezzel pedig más, beteg kisgyermekek mindennapjait tehetik szebbé.

jotekonykodas

X. Corvin Jótékonysági Bál

Legújabb kezdeményezésünk a tizedjére megrendezésre kerülő jótékonysági Corvin Bálon való részvétel. A rendezvény alkalmával egy 20 000 Ft értékű ajándékutalvány-t ajánlottunk fel a jótékonysági bálra, amelyet egy szerencsés résztvevő a tombola sorsolás alkalmával megnyerhetett. Ezzel a kis ajándékkal szerettünk volna  hozzájárulni a bál bevételéhez, amelyet teljes összegben jótékony célra ajánlunk fel a Szemem Fénye Alapítvány számára. Továbbá egy a szerencsés nyertesnek is boldog pillanatokat tudtunk okozni, hiszen az ajándékutalványt szalonunkba beváltva szépülhetett meg.“Örömmel tölt el, hogy a fiatal generáció is foglalkozik  a jótékonykodással!”

 

A Corvin Jótékonysági Bál célja, hogy felhívja a fiatalok és egyetemisták figyelmét a jótékonykodás, a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Mindezt egy kulturális és szórakoztató rendezvény keretein belül. A bál bevételét minden évben más szervezetnek ajánlják fel, idén a pécsi Szemem Fénye Alapítvány lett a kiválasztott. Az alapítvány működteti hazánk első gyermekek számára létrehozott hospice házát. Céljuk a gyógyíthatatlan gyermekek és családjaik megsegítése.

A Dóri-ház elnevezésű hospice létesítményben térítésmentes ellátásban részesülnek a beteg gyerekek és szüleik, miközben különböző szakemberek segítik őket küzdelmük során. Így kívánják egyrészről levenni a terhet a szülők a válláról, másrészről megteremteni azt a professzionális, mégis szeretetteljes és meghitt közeget, amely megillet minden egyes felnőttet és gyermeket egyaránt.

jotekonykodas

Apró meglepetések

Az alapítványok működésének segítése mellett szeretünk a hétköznapi életbe is meglepetéseket csempészni, ezért rendezvényeinkre, sminkoktatásainkra, fodrász továbbképzéseinkre illetve kozmetikai márkák ( Deynique Cosmetics és toxSkincare) bőrápoló kozmetikumaival  továbbá a Karaja sminktermékeivel folyamatos nyereményjátékot hirdetünk a közösségi felületeken. Nyereményjátékaink során mindig reméljük, hogy olyan szerencsés lesz a győztes, aki a hétköznapokban nem engedhetni meg magának a kezeléseket vagy a termékeket. Beauty Day és New Look programjaink keretein belül szintén mindig biztosítunk egy szerencsés számára ingyenes lehetőséget, hiszen azt szeretnénk, ha minden nő kiegyensúlyozott, elégedett és boldog lenne a bőrében!

Mi hiszünk abban, hogy sok kicsi segítség sokra megy, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy ahol és ahogy csak tud, segítsen. Számos olyan intézmény és alapítvány működik Magyarországon, akik tevékenysége nélkülözhetetlen. Ezek az alapítványok nem minden esetben kapnak megfelelő támogatást, épp ezért nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg róluk, és ha tudunk, segítsük munkájukat, amivel számtalan beteg gyermek és felnőtt, család mindennapját teszik szebbé, ezzel is segítve és támogatva őket a gyógyulásban! 

Szabó Imre mesterfodrász egész pályafutása alatt nagylelkűen támogatott minden olyan kezdeményezést, amely önzetlen segítségnyújtási szándékkal jött létre. Ha te is szeretnéd segíteni munkánkat, és felkeltette érdeklődésedet szalonunk jótékony kezdeményezése, olvasd el hajadományozásról szóló bejegyzésünket, amelyben minden fontosabb információt összegyűjtöttünk neked a programmal kapcsolatban!

 

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel