Kezdőoldal / Smink blog / Közeledik a Halloween!

Közeledik a Halloween!

Közeledik a Halloween!

Közeledik a Halloween!

Az elmúlt években egyre divatosabbá vált Magyarországon is a halloween. Ilyenkor mindenki megmutathatja egy vadabb oldalát, hiszen egy estére azzá válhatunk, amivé/akivé csak szeretnénk! Vannak olyan jelmezek, amelyekhez elég egy egyszerű, a szokottnál valamivel erősebb smink, de néhány karakternél érdemes arcfestékhez nyúlni, hogy hiteles legyen a külsőnk. Az október 31.-i este előtt elmehetünk profi sminkeshez, de saját magunknak is elkészíthetjük az ünnepi sminket, amihez most egy kis segítséget nyújtunk nektek.

Félelmetes jelmezekhez

A halloween alapvetően a félelmetes jelmezeknek kedvez, legtöbben igyekeznek valamilyen meglepő vagy félelmetes karakter bőrébe bújni, legyen az boszorkány, halott menyasszony vagy akár egy zombi. Ezekhez elengedhetetlen, hogy arcfestéket használjunk, természetesen főként fehéret.A legkönnyebben sminkes nagykereskedésekben juthatunk olyan arcfestékekhez, amelyek biztonságosak, jó minőségűek és szépen fednek. A tökéletes fedés elérése érdekében vigyük fel az első réteget, várjunk, amíg tökéletesen megszárad, majd vigyünk fel egy újabb réteget. Miután kész az alap, nyugodtan dolgozhatunk rá szemhéjfestékkel vagy pigmenttel. A szemek körül alkalmazzunk kékes- lilás árnyalatokat, vagy egyszerű feketét. Ami az arcunkat illeti, bátran csontosítsuk, azaz pirosítóecsettel emeljük ki az arccsontunk alatti részt, fekete vagy sötétbarna festékkel, az extra hatás kedvéért. Az ajkakra kerülhet vörös rúzs, de Haloween-nek hála, ilyenkor nyugodtan dolgozhatunk feketével is, senki nem fog furán nézni ránk! Ha merészebbek vagyunk, nyugodtan feldobhatjuk még a külsőnket színes kontaktlencsékkel, vérre hajazó arcfestékkel vagy meglepő műszempillákkal!

halloween

Pop-art smink

Ha nem szeretnénk megmaradni az egyszerűbb, rémisztő arcfestésnél, és van affinitásunk bonyolultabb sminkek elkészítéséhez, akkor íme egy kis inspiráció!
Néhány éve kezdett divatossá válni a pop-art stílus, ami a képregényhősök külsején alapul. Nem túl bonyolult, mégis nagyon látványos sminket varázsolhatunk. Először, egy nagyon egységes, plasztikus felületet kell elkészítenünk, tökéletes alapozással, vagy fehér arcfestékkel. Majd az arcunk széleit, és néhány vonásunkat (például orr, szemöldök, járomcsont) emeljük ki éles, fekete vonalakkal. Ezután fekete vagy színes, például kék, festékkel tegyünk pöttyöket az arcunk egészére. A szemünket erős, fekete szemöldökkel és szintén erőteljes, vastag, fekete tusvonallal hangsúlyozzuk. A szemhéjunkra kerülhet valamilyen élénk, neonszín, például sárga vagy lila. Az ajkunkat kontúrozzuk feketével, majd emeljük ki piros rúzzsal!

halloween

Csipketechnika

Ha klasszikus, romantikus sminket szeretnénk halloweenre, próbáljuk ki a csipketechnikát! Az alapozás után, sötét színekkel, feketével, lilával vagy bordóval, emeljük ki a szemeinket. Ez után, vegyünk egy darab csipkés anyagot, nagyjából olyan méretűt, amekkora mintát szeretnénk az arcunkra. Fogjunk egy alapozószivacsot, kicsit nedvesítsük meg, majd tegyünk rá fekete szemhéjpúdert. Helyezzük az anyagot a kívánt felületre, a legszebben a homlokon és arccsont környékén mutat, majd a szivaccsal ütögető mozdulatokkal haladjunk végig a mintán. Ha szeretnénk hangsúlyosabbá tenni a csipkét, fekete tussal később körberajzolhatjuk a mintát. Végül, az egészet koronázzuk meg egy sötét árnyalatú, erőteljes rúzzsal!

halloween

Cuki maszk

A halloween nem csak a rémisztgetés ünnepe, ha nem szeretnél semmi ijesztővel kísérletezni, mert már a gondolattól is kiver a víz, hogy zombinak, vámpírnak, vagy egyéb félelmetes figurának sminkeld magad, íme egy alternatív megoldás mellyel kísérletezhetsz. Ez pedig az aranyos állatkák, figurákká való átalakítás. Válaszd ki a kedvenc állatod, és a rá jellemző jegyeket kihangsúlyozva készítsd el a frizurád, és a sminked. Cicás smink esetében húzz nagy feltűnő tusvonalat, fess magadnak aranyos bajuszkát, és koronázd meg egy hajpánttal. Ha szexi gepárdként szeretnél bemutatkozni, készíts kis gepárdfoltokat, a hajadat tupírozd fel, fehér, barna arcfestékkel pedig készítsd el a ragadozó ábrázatot.

halloween

Elnyerték tetszésedet a fent leírt sminktippek? Szívesen kipróbálnád őket, de nem érzed elég magabiztosnak magad? Ha szeretnéd profi sminkesektől ellesni a sminkelés művészetét, jelentkezz sminktanfolyamunkra! A legkorszerűbb technológiák mellett, a szakma kiválóitól sajátíthatod el a sminkelés rejtelmeit! Abban az esetben, ha otthon kipróbálnád halloween sminktippjeinket használd a Karaja termékcsalád minőségi eszközeit!

Szerző: Szabó Anna

Szerző: Papp Flóra

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva


ugrás fel