Kezdőoldal / BLOG / Natúr kozmetikumok

Natúr kozmetikumok

Natúr kozmetikumok

Szerző: Papp Anett

Natúr kozmetikumok

Manapság az emberek számos kozmetikai terméket vásárolhatnak az internetről, boltokból, drogériákból, ám egy ’’ hozzá nem értő’’ ember mégis honnan tudja, hogy számára melyik a legjobb választás? És milyen a bőr típusára legjobb hatással  bíró termék?

Nagyon sok a választék, ám mielőtt kiválasztjuk a legmegfelelőbbet mindenképp kérjünk tanácsot egy szakértőtöl. Egy jó, tapasztalt kozmetikus elmondja a bőrhibáinkat és ennek megfelelő hidratálási módszerét. Fontos, hogy olyan kozmetikumokat válasszunk, ami természetes anyagokból tevődnek össze, ezeket natúr kozmetikumoknak nevezzük (phytocosmetics). Nagyon fontos , hogy a hidratálás mellett mellőzzük a kémiai anyagok bejutását szervezetünkbe, hogy ne tudjanak nagy kárt okozni hosszútávon . Fontos, hogy mielőtt megvásárolunk egy krémet, olajat nézzük meg részletesen az összetevőket.

Luxury Beauty

Az emberek többsége arra gondol, hogy ha egy termék olcsó, akkor az valószínüleg a legrosszabb anyagokból tevődik össze, ám ez nem épp így van, mint ahogy az sem, hogy ha valami a luxus,legdrágább azok jó minőségűek és csak a legjobb alapanyagokat tartalmazhatják.Viszont találkozhatunk olyan emberekkel (és manapság egyre gyakrabban), akik saját maguk szeretnék összeállítani otthonukban és minden egyes összetevőről ők maguk gondoskodnak, hogy BIO, természetes növényeket, gyümölcsöket, magokat stb. tartalmazzanak.
Én is az utóbbi eljárásnak vagyok a híve és szerintem megnyugtató érzés tudni minden egyes dologról, anyagról ami rákerül az arcunkra, amit nap,mint nap ápolnunk kell. Az arc egy olyan fontos eleme testünknek, ami nagyon sok mindent elárul az emberről, akár hangulatról, akár hormonális elváltozásáról , akár ápoltságról legyen szó, stb.

VINE-VERA-COMPLETELY-NATURAL-BEAUTY-TRICKS-THAT-EVERY-WOMAN-NEEDS-TO-KNOW-720x380

Íme néhány tipp, ami bőrtípusok függvényében megfelelően segít, hogy te magad is el tud készíteni otthonodban saját kozmetikumodat:

SZÁRAZ BŐR / DEHIDRATÁLT BŐR:
• Számos tényező szerepet játszik a SZÁRAZ BŐR kialakulásában,mint például: száraz levegő, tél, hűvös/ hideg szél, napozás, nem elég vízfogyasztás, hosszú ideig meleg vízben fürdés. Elengedhetetlen otthon elkészített arcpakolásunkból a tojás sárgája, méz, olaj és 4-5 kanál tej keveréke igen gazdagon hidratálja bőrünket . Nem is olyan nehéz ugye? És emellett rengeteg pénzt is megtudsz takarítani vele.

ZSÍROS/OLAJOS BŐR:
• Erre az arcbőrtipusra a faggyúmirigyek túlzott működése jellemző, elsősorban hormonálisan alakul ki.  Olyan terméket kell választani, ami nem tömíti el a pórusokat. Hozzávalók: 2 teáskanál teljes kiőrlésű liszt és annyi víz, amennyit felvesz, majd ezt keverjük össze csomómentesre és hagyjuk az arcon 15-20 percig.

IDŐSÖDŐ/ LAZA TÓNUSÚ BŐR:
• A laza, idősödő bőr oka lehet az öregedés, melynek következtében lelassul a kollagén és elasztin rostok termelődése, és a bőr veszít rugalmasságából.Víztartalma hirtelen lecsökken és egy lógó állag marad. Erre a bőrtípusra a BANÁN a megoldás ! Készíts masszát és hagyd az arcodon 15-20 percig ! Kinek van szüksége injekciókra, vagy méreg drága kezelésre ! Csak egy BANÁNRA van szükség és meghozza a BOTOX hatást!
Számos kísérletezésen vagyok már túl, számomra ezek az otthoni trükkökk váltak be. Remélem számodra is segítséget nyújt valamelyik. Igazából nincs másra szükséged csak egy kis időre és áldozatra, amíg megtalálod a számodra megfelelő eljárást és így te is nyugodtabb vagy, hogy ami felkerült az arcodra az biztos és természetes anyagokból áll.

 

KÖRNYEZETBARÁT
Mindemellett, hogy kozmetikumainkat otthon elkészítjük, nem csak annyi előnye van, hogy tudjuk mit tartalmaz a ránk kerülő pakolás, hanem igen nagy környezetbarát eljárás is, mivel semmilyen káros anyag nem kerül a levegőbe . Nagyon összetett dolgok ezek. Gondoljunk csak bele, a krémek (amik,tele vannak károsabbnál-károsabb anyaggal) óriási gyárak kéményein távoznak a rossz/ káros anyagok,amik szennyezik Földünket, ezzel beszennyezik vizeinket, levegőnket. Bőrünk nap, mint nap kivan téve ezek által egy megterhelésnek és védekeznie kell mindezek ellen. És a kérdés az az,hogy hogyan védekezel ellene? Ha megveszed ugyanúgy te is belekerülsz a körforgásba, de ha a legújabb trendet követed, akkor kiléphetsz ebből a kerékből, és ezek nem mások, mint a natúrkozmetikumok.

from RAW; retouched with special care and attention; Small amount of grain added for best final impression. Adobe RGB color profile.

Hosszútávon talán szerencsésebb, ha kilépsz és így nem csak magadnak, hanem a körülötted élő embereknek is tudsz segíteni. Döntés a te kezedben van ! Dönts az egészség és természetesség mellett !

Mi ebben segítünk neked ! Szalonjainkban környezetbarát, természetes anyagokkal dolgozunk, ha tanácsadásra, szépségápolásra, új trendekre van szükséged mi itt vagyunk. Jelentkezz és választ ki szolgáltatásaink közül a megfelelőt ! Már online bejelentkezéssel is megteheted! 

Organic Beauty 

gomb2

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel