Kezdőoldal / BLOG / Ombre haj trend 2018 ősz-tél

Ombre haj trend 2018 ősz-tél

Ombre haj trend 2018 ősz-tél

Ombre haj trendek 2018 ősz-tél

Az ombre haj trend 2012 óta van jelen intenzíven Magyarországon és azóta azt tapasztalhatjuk, hogy egyre többen, egyre változatosabban alkalmazzák. Maga az elnevezés a francia eredetű ‘ombré’ szóból származik, ami árnyalatot jelent. Jelen esetben ugye a hajtő és a hajvégek közötti 2-3 árnyalatos különbségre lehet gondolni. Azoknak szokták ajánlani az ombre festési technikát, akik nem szeretnének nagyon mesterséges hatást, hanem inkább egy természetes, naturálisabb vonalat szeretnének képviselni. Ennek a technikának köszönhetően ugyanis olyan lehet a végeredmény, ha világos és természetes színekről beszélünk, mintha csak a nap szívta volna ki a haj színét egy hosszabb tengerparti nyaralás alatt.

Ezalatt az elmúlt 6 év alatt azonban sokat változott ez a technika is. Mostanra a szivárvány minden színében kérhető az ombre festés, így azok is megtalálhatják a saját színvilágukat, akik kicsit extrémebb, merészebb szín összeállításra vágynak. 2018 ilyen szempontból azoknak is kedvez, akik a természetes megjelenést preferálják jobban, valamint azoknak is, akik kicsit vagányabb külsőt szeretnének.

Barna – karamell ombre haj trend

A barna – karamell páros pont egy olyan színösszeállítás, ami a természetesebb megjelenést prezentálja. Ha ugyanis ránézünk a képekre, úgy tűnhet, mintha a természetes gesztenyebarna hajat csak a nap szívta volna ki. Természetes, ugyanakkor nagyon csinos megoldás azoknak, akik nem szeretnének drasztikus változásokat a hajszínükben. Ugyanakkor kitűnő választás lehet az ombre haj trend ezen változata azoknak is, akik a munkájuk miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy valami extrém és kihívó fazont vagy színt viseljenek, ugyanakkor szeretnék feldobni a hétköznapokat, valamivel különlegesebbé varázsolni a kinézetüket.

ombre haj trend

Rézvörös ombre haj trend

Egyik korábbi bejegyzésünkben már olvashattátok, hogy idén hódít a rézvörös haj trend. Nincs ez máshogy az ombre világában sem. Nem csak azoknak lehet omre technikával festve a hajuk, akiknek szőke vagy barna az eredeti hajszíne. Azoknak is rendkívül jól állhat, akiket esetleg rézvörös hajjal áldott meg a természet vagy csak egyszerűen ezt a színt kedvelik. A vöröset akár a végébe, akár a hajtőhöz lehet festetni, párosíthatjuk szőkével, barnával. Bárhogy is döntünk, az biztos, hogy követni fogjuk a 2018-as őszi és téli ombre trendeket.

ombre haj trend

Mint ahogy minden hajfestés, az ombre létrehozása is károsítja valamilyen szinten a hajszálakat, ezért érdemes nagyon odafigyelni az ápolására. Szerencsére manapság már számos olyan termék kapható, aminek köszönhetően megőrizhetjük hajunk természetes fényét, ragyogását és rugalmasságát. Sőt, egynémelyik termékkel még szebb és jobb állapot érhető el, mint előtte.

Kérastase Reflection hajápoló csomag festett hajra

A Kérastase Reflection hajápoló csomagot kifejezetten azért fejlesztették ki, hogy a festett és igénybe vett haj a festés után is megőrizhesse természetes fényét és rugalmasságát. A Brain Chroma Captive sampon feladata, hogy a haj megtartsa a haj intenzív színét és fényét. A samponban számos olyan hatóanyag található meg, mely a haj egészsége érdekében dolgozik. Ilyen a rizsolaj, melynek köszönhetően vízlepergető réteg alakul ki a hajszálakon, vagy az UV-szűrő, hogy a nap káros sugarai se tegyenek kárt a hajszálakban. Ezen kívül még a cink-glükonát, a chelators complex és az E-vitamin is azért került bele, hogy a haj belső rétege teljesen zárt legyen, hogy a szennyeződések ne rakódhassanak le, ezáltal pedig védve legyenek a hajszálak. Ezek után a Masque Chroma Captive hajápoló maszk hatására a haj rendkívül puha és egészséges marad, valamint megvédi és meghosszabbítja a hajszínt akár 40 nappal is.

gesztenyebarna hajszín

Burgundi – mélyvörös ombre haj trend

A burgundi – mélyvörös ombre haj trend már egy kicsit merészebb, mint az eddig említett barna-karamell vagy éppen rézvörös ombre trendek. Ennél a trendnél is nyugodtan lehet kísérletezgetni, hogy a burgundi vagy épp a mélyvörös szín legyen az, amelyik a hajtőnél van. Ennél a színválasztásnál azonban elkerülhetetlen, hogy a haj teljes hossza festve legyen. Éppen ezért, itt is kiemelten fontos a megfelelő ápolás hajmosás közben és után. Ezt a színt azoknak ajánljuk, akik szeretik a kicsit extrémebb, de az emberek számára még megszokottabb kinézetet. Ez a hajszín még egészen biztos, hogy nem veri ki senkinél a biztosítékot.

ombre haj trend

Fekete – vörös ombre haj trend

Mielőtt még rátérnénk az igazán extrém és bevállalós frizurákra, a fekete-vörös ombre haj stílust is megmutatnánk nektek. Ez talán egy picit még visszafogottabb is, mint az előbb említett burgundi – mélyvörös, ugyanis ha elég sötét vörös az ombre, akkor olyan átmenet készíthető, mely esetében alig észrevehető, hogy festve van a haj. Ha pedig mégis látványos megjelenést szeretnénk, akkor nyugodtan választhatunk valamilyen élénk vöröset. Akkor egészen biztos, hogy minden tekintet a hajunkra szegeződik majd, ha az utcán sétálunk.

ombre haj trend

Fodrászunk véleménye, tapasztalatai

irodai frizura trendek

Váczi Krisztián – stylist fodrász, hajgyógyász

Az ombre festési technika napi szinten jelen van az üzletben a fodrászok életében. Ez azon is látszik, hogy ha a betérő vendégek éppen nem is kérnek ilyen típusú festést, akkor is napi szinten vannak ilyen jellegű megkeresések. Nagyon sokan még a “tipikus” ombre-t kérik, a sötétszőke-szőke kombinációt, amitől olyan természetes lesz a hajszínük, mintha csak a nap szívta volna ki. Az ombrén belül mostanában nagy divat még a balayage technika is. A hajfestésen kívül fontosnak tartjuk még, hogy ha bármilyen kérdés vagy kérés merülne fel a vendégünk részéről, akkor azon tudjunk nekik segíteni. Sűrűn kapunk olyan kérdéseket, hogy mivel tudják megfelelően ápolni, vagy, hogy kell-e újítani a színen. Az utóbbira a válaszom egy határozott IGEN, hiszen egy lenőtt és kikopott ombre festés nagyon csúnyán tud mutatni.

A következő videóban azt mutatja meg nektek Váczi Krisztián, hogyan zajlik egy ombre utánfestése. Ezzel együtt látható az is, hogy mennyire más a vendég hajkoronája az ombre frissítése előtt, mint után. Az első képekben látszik, hogy a festés előtti állapot fénytelen, színtelen, fakó. Ezzel szemben azonban a végeredmény egy természetesen csillogó, életerős frizura.

Fekete – ezüst ombre haj trend

Azoknak az olvasóknak, akik az igazán különleges formákat vagy színeket szeretik, most érkezett el a kánaán. Az idei tél ugyanis nekik is tartogat meglepetéseket. Az első ilyen trend a fekete – ezüst ombre haj. A fekete-ezüst kombináció miatt egészen biztos lehetsz benne, hogy megnézik majd az emberek. Nem túl visszafogott, ugyanakkor még nem is annyira vad színkombinációja miatt kitűnően hordható szinte bárkinek. A két hideg szín miatt pedig olyan lesz, mintha a kifejezetten a télhez választottad volna a frizurádat.

ombre haj trend

Szivárvány – unikornis ombre haj trend

Abban mind egyetérthetünk, hogy ez az a színkombináció az összes közül, ami a legmerészebb és legbevállalósabb. Jogosan merülhet fel bennetek a kérdés, hogyan is lehet szivárvány színűre (ami alapvetően is 7 színből áll) vagy unikornisra (ami pedig nem létezik) festeni a hajunkat. Az alábbi képeken jól látszik, hogy a szivárvány 7 színe mutatkozik meg a különböző frizurákon, amikor a szivárvány ombre-ról van szó, ha pedig az unikornisról, akkor a pasztelos, világos színekre kell gondolni. Ilyen például a pasztel rózsaszín vagy esetleg még a halvány menta. Ahhoz pedig, hogy tökéletesen mutasson egy szivárvány vagy unikornis haj trend, fontos, hogy megfelelő legyen az alap! Éppen ezért ajánlanánk figyelmedbe a Smart Bond szolgáltatásunkat, melynek célja, hogy a szőke haj ne csak tökéletesen szép legyen, de egészséges és ápolt is!

ombre haj trend

Ha pedig egyik színt sem érezted úgy igazán magadénak és nem tudnád elképzelni, hogy bármelyik is jól álljon, érdemes lehet megnézned a következő képeket. Ezeken ugyanis azon vendégeink láthatóak, akik kifejezetten azért tértek be hozzánk, hogy valamiféle ombre festéssel a hajukon távozzanak. A képek segítségedre lehetnek abban, hogy kiválaszd a hozzád leginkább passzoló festést vagy csak egyszerűen ihletet meríts a következő fodrászkodáshoz.

Összefoglalva tehát, akár természetes, akár merészebb frizurát szeretnél 2018 őszére és telére, az ombre festések közül biztosan találsz olyat, ami neked is tetszik és jól is áll. Legyen szó akár barna vagy rézvörös, vörös vagy éppen szivárványszínű hajkoronáról.

Ha pedig már próbáltad az ombrét, akkor se feledkezz meg a hajszálaid megfelelő ápolásáról, amiben az ECHO2 hajgyógyászati kezelés lehet a segítségedre, melynek során mélynyomású oxigén segítségével juttatják a megfelelő vitaminokat a hajszálakba, hajhagymákba.

Szerző: Puskás Bettina

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel