Kezdőoldal / Férfiak blog / A szakáll ápolása otthon

A szakáll ápolása otthon

A szakáll ápolása otthon

A szakáll ápolása otthon

Kacérkodsz a szakállnövesztés ötletével? Ismét közeledik a november, mely világszerte a szakállnövesztés ünnepe, alapvetően azzal a céllal indult útnak a novemberi szőrnövesztés, hogy felhívja a férfiak figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, és a prosztatarák komolyságára. A szakáll azonban nem csak a társadalmi felhívás tökéletes eszköze. A megfelelő formájú, méretű, és ápolt szakáll igazi kiegészítője lehet a megjelenésnek, sőt igazi életforma kötődik hozzá. Általa sokkal férfiasabbá, határozottabbá válhatsz. Ezek mellet még számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, hiszen borotválkozás nélkül nincs kitéve az arcbőröd különböző irritációknak nincs többé begyulladt bőrfelület, vagy szőrtüsző. Védi a bőröd hidegben, melegben, nincs szükség UV védelemre, és remekül hőszigetel. A tökéletes szőrzet elérése érdekében azonban a szakáll ápolása kiemelt figyelmet érdemel! Nézd át tippjeinket, ha úgy döntöttél kipróbálod ezt a különleges szőrzetet!

Alakítsd ki a megfelelő formát, és hosszúságot!

Ha már megvan az elhatározás, hogy szakállat szeretnél növeszteni, az első lépés, hogy kialakítsd a legmegfelelőbb, és a hozzád leginkább illő stílusú szakállat. Talán az gondolod először, hogy az éppen aktuális trendi szakáll, amit egy sztáron láttál, jól fog állni, azonban vedd figyelembe, ha a te arcformád más!  Ezen kívül pedig még ott a kérdés, hogy milyen stílusú szakállat szeretnél? Érdemes a szőr növésének sűrűségével is számolni, ha bizonyos részeken ritkásabban nő, ehhez megfelelő stílus mellett kell voksolni.  A mellékelt ábrán áttekintheted mik a lehetőségek, ezek között helyet kaptak igazi régi klasszikusok, is mint friendly mutton chops, a mutton chops, vagy a Ferenc József. Ezek mai szemmel viccesnek tűnnek, melyekkel kísérletezz nyugodtan, de a fenti tanácsokat ne feledd!

a szakall apolasa otthon

Tápláld belülről!

 

Építkezzünk teljesen az alapoktól a szakáll ápolása során! Ahogy a szép haj esetében is, úgy az arcszőrzetnél is nagyon fontos a vitamindús egészséges táplálkozás. Ügyelj a megfelelő folyadékbevitelre, is, hiszen a szőrszálak növekedésének is gátat vet a dehidratáltság. Ezen kívül fontos a fehérje dús táplálkozás, fogyassz minél több tejet, húst, B3, B5 vitaminokat.

a szakall apolasa otthon

A forma megtartása

Ha már kitartottál és megfelelő hosszúságú szőrzetet növesztettél, a legjobb formát is megtaláltad, ehhez igazítva rendszeresen kell nyírni a szakállat. Ez abban az esetben is érvénye, ha hosszú szakállat szeretnél, vagy rendezetlen bozont lesz a szőrzet. Sok férfi hajlamos az egyszerűbb megoldást választani és hajnyíróval vágni a szőrt, azonban ez nem a legjobb. A szakáll ápolása érdekében érdemes befektetni egy szakállvágó gépbe, ami ugyan drágább, de cserébe sokkal tartósabb,  -hiszen a hajvágó pengéit gyorsan tönkreteszi a szakáll- ezen kívül az eredmény is sokkal szebb lesz.

a szakall apolasa

Ügyelj a tisztításra!

A szakáll esetében is ugyanolyan fontos a mosás, akár a haj esetében, hiszen ugyanúgy koszolódik, és az elhalt hámsejtek sem segítik a további növekedést. A tökéletes szakáll ápolása érdekében használj speciális szakálltisztításra kifejlesztett sampont. A rendszeres fésülést se felejtsd ki a napi rutinból, hiszen egy jó szakállfésűvel, kordában tarthatod a rakoncátlan szálakat, és a jó irányba igazíthatod a növekedést!

a szakall apolasa otthon

 

Kencére fel!

Mosás után, többféle kencével tarthatod karban a szakállad, illetve ápolhatod. Ezek körül a legfontosabbak a balzsam és az olaj.  Mindkettő nagy előnye, hogy ápolja, nyugtatja a bőrt, ezen kívül erősíti a szőrszálakat, puhítja, fényesíti. Segít egységesíteni, karban tartani a szakállat, zuhanyozás után a nyirkos szakállba masszírozva, és átfésülve máris könnyebb formára igazítani. Kellemes illata pedig gondoskodik, róla, hogy ne csak a kinézet, hanem az illat is csábítsa a hölgyeket!

a szakall apolasa otthon

Fontos tartozék: a bajusz

A legtöbb formájú szakállnak természetes velejárója a bajusz. Azonban ne feledkezz meg róla, hogy más ápolást és formázást igényel. A bajusz sokszor lassabban nő, mint a szakáll többi része, így meg kell várnunk, míg behozza a lemaradást. Ezután szintén választhatsz, hogy szeretnél extrém fazonú, nagyságú bajuszt, vagy csak szépen kordában tartanád. A kordában tartáshoz használhatsz ollót, mellyel könnyedén formázhatod, elkerülve, hogy megsértsd az orrod szakállvágóval. A bajuszt ugyanúgy ápolni kell, akár a szakállat, erre viszont használj bajuszwaxot, mely kizárólag természetes anyagokat tartalmaz.

a szakall apolasa otthon

 

Nem csak szakállápolás!

Természetesen, mikor arcszőrzeted stílusáról kell döntened, érdemes frizurádat is hozzá igazítanod, hogy tökéletes legyen az összkép. Ha ehhez segítségre van szükséged, profi munkatársaink készséggel segítenek abba, hogy milyen kialakítás illik hozzád és személyiségedhez a legjobban! Ismerik a klasszikusabb és modernebb, trendibb lehetőségeket is, így biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény tetszeni fog. Emellett szalonunkból távozva később otthon is könnyedén kordában tarthatod az arcszőrzetedet fodrászaink tanácsainak segítségével.

Úgy döntöttél, neked is megtetszett ez a stílusos kinézet és te is kipróbálnád a szakállat? Fogadd meg tanácsainkat és biztos lehetsz benne, hogy arcszőrzeted egészséges lesz és valóban jól fog állni rajtad! Persze akkor lesz a legjobb a megjelenésed, ha igazi szakemberekre bízod az igazítást!   Ne habozz, gyere el szalonunkba és válassz luxus barber szolgáltatásaink közül, melynek köszönhetően büszkén viselheted majd ezt a különleges arctartozékot!

Ha hajadnak is különleges ápolást szánsz, nézz körül webshopunkban, ahol kiváló márkájú hajápolók közül válogathatsz!

Szerző: Papp Flóra

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel