Kezdőoldal / BLOG / Természetes kontúrozás

Természetes kontúrozás

Természetes kontúrozás

Természetes kontúrozás – sminktrend 2017-re a természetesség jegyében

Manapság már minden nő, ha nem is próbálta még ki, de biztosan hallott már a kontúrozásról. Egy ideje a sztárok sminkesei előszeretettel osztják meg a trükkjeiket, hogyan lesz kedvenc celebjeink arca szinte tökéletesen szimmetrikus, emellett pedig Kim Kardashian is rengeteget tett azért, hogy bevezessen minket a kontúrozás rejtelmeibe. 2017-ben szinte a divat szinte minden területén a természetességre terelődik a hangsúly. Nem lesz ez másképp a sminkelésnél sem, így az erőteljes, masszív réteges alapozás helyett inkább a lágyabb tónusok kerülnek előtérbe. Most összeszedtünk minden fontos tudnivalót, hogy gyönyörű, naturális sminket készíthess magadnak! Lehull a lepel a természetes kontúrozás tudnivalóiról.

termeszetes konturozas sminktrend 2017-re a termeszetesseg jegyeben

A kontúrozás alapelvei

A kontúrozás alapvető célja, hogy az arcunkat a lehető legszimmetrikusabbá tegyük, amihez a legideálisabb forma az ovális. Ehhez egy, a bőrünk színénél sötétebb és egy világosabb tónusú alapozót kell, hogy használjunk. A sötétebb színnel eltüntetünk, illetve árnyékolunk, a világosabbal pedig kiemelhetünk. Ahhoz, hogy minél természetesebb hatást érjünk el, nem kell az arcunk minden pontján használni a kontúrokat, illetve oda kell figyelnünk arra is, hogy az arcformánknak megfelelő szélességben kenjünk el sötétebb, vagy világosabb krémeket.

termeszetes konturozas sminktrend 2017-re a termeszetesseg jegyeben

Ezeken a képeken jól látható, hogy az arc mely pontjaira milyen színt érdemes felvinni. Ezek azonban csak elnagyolt vonalak, a hétköznapokban leginkább a járomcsont alatt és a szemhéjon érdemes elvégezni a sötétítést. A világosabb színekkel pedig óvatosan kell bánni a szemek alatt, nem elég csak a táskák eltüntetése, érdemes inkább háromszög alakot formázni. A magas homlokon a sötét tónust csinálhatod vastagabbra, azonban, ha alacsony a homlokod, érdemes csak egy vékony csíkot húznod, mert könnyen előfordulhat, hogy optikailag még kisebbnek fog hatni, ha nagyon sötét a teteje.

termeszetes konturozas sminktrend 2017-re a termeszetesseg jegyeben

Draping – az idei év legnagyobb beauty trendje

Nos, 2017 újraformálja a trendeket. Idén ugyanis a természetes kontúrozás módja el fog térni a szokásostól. Igazából nem nevezhető az új technika valójában újnak, hiszen ez a ’80-as évek erős pirosítós kontúrozásának egy természetesebb, lágyabb változata. Ez a draping. A technika most az, hogy nem hagyományos kontúrozó stiftekkel és ecsetekkel kell dolgoznunk, hanem egy kétárnyalatú pirosítóval. Hasonlóan a barna árnyalatokhoz, itt is főként az orcánk és az arccsontunk alatti részt kell hangsúlyoznunk. A legjobb, ha valamilyen világos, üde színt választunk, amelyben van egy kis selymes csillogás. Ettől az arcunk friss és fiatalos keretet kap, így érhető el a tökéletesen természetes kontúrozás.

termeszetes konturozas sminktrend 2017-re a termeszetesseg jegyeben

A különböző sminkelési technikák és sminktrendek útvesztőiben néha még a legmagabiztosabbak is eltévedhetnek. Ha még mindig úgy érzed, hogy szívesebben birkóznál meg a legújabb trükkök elsajátításában, akkor a legjobb helyen jársz! Szalonjainkban professzionális sminkmestereink azért dolgoznak, hogy a lehető legtöbbet ki tudd hozni önmagadból! Segítségükkel most minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint elsajátíthatod a számodra legmegfelelőbb sminkelési fortélyokat.

Jelentkezz sminktanfolyamunkra még ma!

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel