Kezdőoldal / BLOG / Természetes szépségápolás

Természetes szépségápolás

Természetes szépségápolás

Természetes szépségápolás

Bio? Vegán? Organikus?

Természetes szépségápolás – mi jut eszünkbe erről?

Sokaknak a természetes szépségápolás hallatán a különféle olíva olajos arcradírok, a mézes, tojássárgás hajpakolások, vagy a zöld teafilteres borogatás jut eszébe. A válasz azonban korántsem ennyire felszínes. A természetes szépségápolás nemcsak egy trend, ami arról szól, hogy „nézzük, mi is akad a kamrában?”. Sokkal inkább egy életforma. Elköteleződés a természet- és állatvédelem mellett, miközben azt üzenjük a világnak „egészséges és gyönyörű vagyok”. A valódi természetes szépségápolás követői kiemelt figyelmet fordítanak a kozmetikumok összetevőire,  a helyes táplálkozásra, a rendszeres mozgásra és a stresszoldásra. Igen, elsőre közhelyesen hangozhat, de hidd el, minél inkább szeretnéd helyettesíteni ezeket, annál többet ártasz a hajadnak, a bőrödnek és a lelkednek is. Olvass tovább és tudd meg, hogyan légy egyszerre dögös és természetes!

természetes szépségápolás

Natúr, organikus, vegán – mit is jelentenek a fogalmak?

Először is fontos tisztáznunk az alapfogalmakat, hogy pontosan tudd, mit és miért veszel. Íme néhány gyakran olvasott kifejezés, amiknek valódi jelentését talán a mai napig nem ismered.

Natúr

A természetes szépségápolás kategóriáiban a natúr a legősibb és legnagyobb halmaz. Tiltja a génmódosított növényekből nyert és az állati eredetű nyersanyagok felhasználását, azonban nem tiltja kifejezetten az állatokon való terméktesztelést. Alapvetően törekszik a természetes, növényi anyagok felhasználására, de ennek tekintetében nincs meghatározva minimális arány. Ezenkívül nem tiltja egyes tartósítószerek alkalmazását sem. Ha egy kozmetikum csomagolásán ezt látod, az azt jelenti, hogy a termék állati eredetű anyagokat nem tartalmaz, főként a természetben megtalálható, de nem teljesen mesterséges anyagoktól mentes.

természetes szépségápolás

Organikus

Az organikus kozmetikumok esetében a gyártóknak sokkal szigorúbb előírásokat kell betartaniuk, mint a natúr termékek esetében. Itt már meghatározott minimális aránnyal kell dolgozniuk a természetes anyagok felhasználását illetően. Azonban fontos tisztázni, hogy ez az arány cégenként változhat. Általában véve elmondható, hogy az organikus termékek nem tartalmaznak szintetikus tartósítószereket, szín- és illatfokozókat, sem génmanipulált összetevőket. Ezen felül a gyártók kötelesek teljes egészében feltüntetni és tanúsíttatni a termék receptúráját. Tehát a termék csomagolásán a felhasznált anyagok közt nem szerepelhetnek sem fantázianevek, sem „titkos összetevők”. Az organikus és a bio jelentése megegyezik, így, ha a kettő közül bármelyiket olvasod az azt jelenti, hogy a termék nem tartalmaz sem állati eredetű anyagokat, sem szintetikus fokozókat. Ezen felül teljes egészében tisztában lehetsz az alkotóelemekkel.

Untitled design (18)

Vegán

Nem keverendő össze a vegetarianizmussal! A vegetarianizmus alapvetően egy táplálkozási forma, amely kizárja a húsfogyasztást, ugyanakkor nem feltétlenül tiltja az állati eredetű összetevőket, mint például a tojás és a tejtermékek. A vegán életmódhoz ezzel szemben hozzátartozik, hogy az ételeinken kívül a napi használati tárgyaink, a kozmetikumaink, és alapvetően a minket körülvevő környezet teljes egészében mentes legyen az állati eredetű anyagoktól és az állatkísérletektől. Így, amikor azt olvasod egy termék csomagolásán, hogy vegán az azt jelenti, hogy állati eredetű anyagoktól mentes és állatokon nem tesztelt termékről van szó.

Untitled design (19)

Légy valódi nagykövet

Most már talán Te is tisztábban látod, milyen sok és mégis milyen kevés, árnyalatnyi különbségek léteznek a természetes szépségápolás műfajában. Ha rábukkantál erre a cikkre, az azt jelenti, hogy valamilyen okból Te is szeretnél csatlakozni a természetes szépségápolás nagyköveteihez. Ha tudod az alapfogalmak jelentését, biztosan nem jössz zavarba a különböző termékcímkék láttán, a környezet- és egészségtudatos vásárlás azonban csak a kezdet. Íme néhány tipp, amivel tökéletesen kihasználhatod kozmetikumaink jótékony hatásait.

természetes szépségápolás

Hajápolás mesterfokon – egy kis társadalmi ráadással

Nemcsak a bőröd igényli a folyamatos táplálást és ápolást. A haj egészségének és szépségének megőrzése kulcsfontosságú eleme az ápolt és gyönyörű megjelenésnek, azonban sokunk életét már tinikorunk óta megkeserítik a fénytelen és sprőd hajszálak. A Kérastase Aura Botanica organikus hajápolócsomag a természetes szépségápolás jegyében készült, melyet az az igény keltett életre, hogy mindannyian vágyunk a puha, selymes, egészséget sugárzó frizurára. És, hogy miért válaszd a sok hasonló termék közül pont ezt? A Kérastase Aura Botanica termékcsalád nemcsak gyönyörű és egészséges hajat garantál Számodra, de kiemelt figyelmet fordít a társadalmi elköteleződésre is.  Több, mint 200 szamoai nőtársunk számára biztosítja az oktatást, az egészségbiztosítást és az állandó jövedelmet, nagy hangsúlyt fektet az alapoktatásra, óvodák nyitására és hozzájárul Szamoa „öko-szigetté” válásához. Példaértékű, nemde?

természetes szépségápolás

Tisztítás és Hidratálás rendszeresen

Akár a természetes szépségápolás híve vagy, akár nem, a rendszeres tisztítás és hidratálás alapkövetelmény, aminek megspórolása a lehető legrosszabb, amit tehetsz a hajaddal. Próbáld ki a L’Oréal Source Essentielle Nurishing hidratáló csomagunkat, amely tartalmaz minden, a hajápoláshoz szükséges terméket. Természetes alapanyagainak köszönhetően gyengéden, mégis alaposan tisztítják a hajat, nyugtatják az érzékeny fejbőrt és csökkentik a por, a szmog és egyéb szennyeződések nyomait.

természetes szépségápolás

Érezd jól magad a bőrödben!

Könnyű ezt mondani, igaz? 🙂 De hidd el, mit sem ér egy jó arckrém, vagy egy szuper sampon, ha nem tudod örömmel használni. Az Eleven Australia „I Want Body” csomag segítségével nemcsak a tudatot kapod ajándékba, hogy tettél valamit az ökoszisztémáért, de minden nap úgy érezheted magad, akár egy ausztrál strandon. Éld át a mesés tengerparti varázst, miközben szuper volumennel táplálod és hidratálod hajad!

természetes szépségápolás

Ha úgy döntöttél elég volt a mesterséges vegyszerekkel teli kemikáliákból és az állatkísérletekből, ne mérgezd tovább se a tested, se a lelked, se a környezeted! Légy velünk Te is organikus, mégis stílusos és engedd, hogy megtegyük helyetted a kezdőlépést. Vedd igénybe „Organikus beauty csomagunkat”, melynek keretein belül megajándékozunk Téged egy bőranalízissel és tanácsadással, egy választható kozmetikai kezeléssel és nem utolsó sorban egy mesés új frizurát is kapsz. Mindezt természetesen organikus alapanyagok segítségével. Jól hangzik? Kattints a linkre a részletekért és ne feledd: csak természetesen! 🙂

További blog témáink
További blogok a témában

Szerző: Balázs Anett

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel