Kezdőoldal / A "kortalan Nő" blogja / Vintage platina frizurák

Vintage platina frizurák

Vintage platina frizurák

Vintage platina frizurák

Vintage?! Egy modernkori stílusirányzat, mely kezdetben még csak az öltözködésben és a lakberendezésekben volt megfigyelhető, de ma már a frizuráknál is előszeretettel használják ezt a kifejezést! A kifutón és a vörös szőnyegen is egyre jobban a húszas, harmincas, negyvenes éveket felidéző frizurák jelennek meg, mondhatjuk azt is, hogy elérkezett az igazi vintage őrület, melyet elhoztunk mi is neked! Cikkünkkel visszarepítünk most téged kicsit a régi idők világába és a legnagyobb stílusikonokon keresztül mutatjuk be neked a vintage platina frizurák igazi királynőit. Gyere és nosztalgiázzunk együtt!

Marilyn Monroe és a rakoncátlan fürtök

Marilyn Monroe-t, mint igazi stílusikont szerintem senkinek sem kell bemutatni. Egy ízig-vérig szenvedélyes színésznő, modell és énekesnő volt, aki ugyanúgy, mint bárki más kipróbált mindenféle létező frizurát. De mégis az aranyérmes hajkorona, mellyel híressé vált, a platinaszőke göndör fürtök, melyet a tüzesen piros ajkakkal ékesített. Gondoltad volna, hogy egy nem tökéletesen fésült frizura is lehet trendi? Marilyn az élő bizonyíték arra a rakoncátlan fürtök is lehetnek igazán elegánsak! Ha neked is rövid fürtjeid vannak, és sokszor nem tudod, mit kezdhetnél vele, bátran meríts ihletet Marilyn-től és hódíts te is vintage frizurában a mindennapokban is!

vintage platina frizurak

Ginger Rogers és a marcell hullámok

Ginger Rogers igazán tehetséges amerikai színésznő volt, de még tehetségesebb volt táncosnőként. Fred Astaire táncpartnereként vált igazán híressé, így sokan talán úgy ismerik őket, hogy „Ginger és Fred”. Nem tudni pontosan, hogy miért, de a szőke nőkért egyszerűen rajonganak a férfiak, talán éppen emiatt vagy, mert a szőke hajszínhez gyakran egy gyermeki, ártatlan arc is párosul, döntött úgy, hogy a barna hajszínét lecseréli a szőkére, így bevetve minden báját, hogy még nagyobb és nagyobb sztárrá válhasson. Ginger a rövid szőke bob frizuráját előszeretettel bolondította meg a marcell hullámokkal. Szeretnél te is igazán érzékien nőies lenni, inspirálódj Ginger vintage frizuráiból, és ragyogj úgy akár a sztárok!

vintage platina frizurak

Marlene Dietrich és a sikkes elegancia

Sokan úgy vélik, hogy Marlene Dietrich színésznő és énekesnő a német Marilyn Monroe! Gyönyörű és erős nőnek tartották a női honfitársai. Megjelenésében egyszerre volt jelen az elegáns és az extravagáns stílus, mind az öltözködés, és mind a frizura terén is. A média világába hullámos szőke vállig érő hajjal robbant be. Gyengéje a kalap volt. Szinte minden szettjét kiegészítette egy-egy ellenállhatatlan darabbal. Gondoltad volna, hogy a kalap ma is egyre nagyobb trendnek örvend, nem is véletlenül, hiszen sikkes elegancia elengedhetetlen egy darabja. Ha neked is vállig érő hajad van, bátran hullámosítsd be te is a hajad, akár csak Marlene, majd alulról tupírozd fel, és a fejtetőn lelapítva pedig lecsatolva, vagy akár fejdísszel ékesítve már is kész a vintage frizurád. Ha pedig igazán stílusos szeretnél lenni, ne feledkezz meg te sem a kalapról!

vintage platina frizurak

Grace Kelly és a kifinomult elegancia

Grace Kelly nem csak amerikai színésznő, de III. Rainer monacói uralkodó feleségeként ő volt a második, színésznőből lett monacói hercegné is. A kifinomult elegancia igazi megtestesítője volt. Rövid bob frizurájával ismerhette meg egy világ, melyet ő is szívesen hordott marcell hullámokban vagy akár egy jól elkészített ízléses kontyban. Szívesen kipróbálnád magadon ezeket az esztétikus marcell hullámokat? Ide kattintva megtudhatod, hogyan készítheted el te is egyszerűen ezt a vintage frizurát lépésről lépésre! Ha pedig a letisztult elegancia híve vagy, nem kell mást tenned, mint hátra fésülöd a hajad és csupán a haj végét göndöríted be egy kicsit, ahogy Grace is teszi ezt.

vintage platina frizurak

Carmen Dell’Orefice és a korlátlan szépség

Nem lehet teljes a “Vintage platina frizurák” cikkünk, ha nem említjük meg Carmen Dell’Orefice divatmodellt és színésznőt is! Ha valaki, akkor ő biztosan tudja, hogy nincs lehetetlen, hiszen 85 évesen is megállíthatatlan és még mindig divatmodellként hódítja a világot! Carmen az élő bizonyíték arra, hogy a kor csak egy szám. A több mint 70 évet eltöltött modell világában lehetősége volt már tényleg kipróbálni mindenféle hajkölteményt, melyből hoztunk egy kis inspirációt! Bármilyen képet megtekinthetünk a divatmodellről, egy közös pontja szinte mindegyik képnek lesz, ez pedig a tupír, mely minden mennyiségben jöhet! A tupír egyszerre biztosít volumennövelést és hajformázást is, mely kiengedett hajként vagy lazán kontyként elkészítve is remekül mutat! A biztos siker érdekében pedig bátran viselj te is kalapot, akár csak Carmen!

vintage platina frizurak

Gwen Stefani a hollywoodi díva

Egy kis nosztalgia után most visszarepítünk téged kicsit a jelenbe és megnézzük együtt a korai divatikonok vintage platina frizurák trendjeit. És ha már a korai divatikonok, akkor semmiképp sem hagyhatjuk ki Gwen Stefani-t, akit egy világ a No Doubt nevű rockbanda frontembereként ismerhetett meg. Majd több évnyi közös munka után szóló karrierbe kezdett és a hollywoodi díva a vad punk stílusát leváltotta az igazi csábos díva stílusra, melyet mi sem bizonyítja jobban, mint az énekesnő által egyre jobban előszeretettel hordott vintage frizurái. Lehetnek rakoncátlan fürtök vagy marcell hullámok, mind tökéletes választás, hiszen maximálisan nőies és szexis kisugárzást biztosítanak számára. Ha benned is ott van a vadság és szexisség nyugodtan meríts inspirációt Gwen vintage frizura trendjei közül!

vintage platina frizurak

Christina Aguilera a szexi díva

Christina Aguilera egy igazi belevaló díva, aki már gyermek korától kezdve fellépésekről fellépésekre járt. A nagy áttörés a Mulan című Disney rajzfilm hozta meg számára, majd ezután egész hamar sztár is lett. Christina nem csak nagyon tehetséges énekesnő, de nagyon tehetséges színésznő is! Gwen Stefani és Christina Aguilera stílusában nagyon sok hasonlóságot lehet felfedezni. Ahogy Gwen úgy Christina is a dirty, vad stílusát felhagyta és egy belevaló szexi, nőies stílusra váltott, melyet nála sem bizonyít semmi jobban a frizuráinál. Ha valakinek, akkor Christina-nak a stílusát érdemes figyelemmel kísérni, hiszen egy igazi divatdiktátorral van dolgunk! A szexi díva is szeret visszanyúlni a régi idők stílusához és a vintage platina frizurák trendjei közül is elsősorban az érzéki eleganciát részesíti előnyben. Ha úgy érzed, hogy stílusban sok hasonlóság van köztetek, less el bátran egy – két hajkölteményt Christinától.

vintage platina frizurak

Reese Witherspoon a bűbájos díva

Ugye senkinek sem kell bemutatnom Reese Witherspoon-t, vagy talán egy sokkal ismertebb nevén Dr. Szöszit, aki nem csak, hogy csodálatos színésznő, de tehetséges producer is. Reese is csak úgy, mint Grace Kelly a kifinomult elegancia képviselője. A média világában általában hol hosszú, hol pedig rövid frizurával láthatjuk, melyet ő is szívesen ékesít marcell hullámokkal. Nem is kell ennél több a tökéletes vintage frizurához. Azonban ha te szeretnél kicsit különlegesebb megjelenést, bátran viselj különféle hajékszereket, kiegészítőket, hiszen ezek most nagyon trendik. Ha hozzád is inkább a nőies, romantikus stílus áll közelebb, akárcsak Reese-hoz, bátran inspirálódj a bűbájos díva stílusából.

vintage platina frizurak

Most, hogy megnéztük a múlt és jelen idők stílusikonjait, biztosan neked is lett egy-két kedvenc hajkölteményed?! Egy eseményre vagy hivatalos és arra vágysz, hogy egész este ragyoghass, hogy minden szempár rád összpontosítson? Akkor válaszd ki a kedvencedet a vintage platina frizurák közül, gyere el hozzánk és szépülj a profi szakembereink kezei alatt! Ne feledd, a hajszínváltoztatás nagyon komoly feladat és hajad minőségét is nagyban befolyásolja. Tudj meg többet a hajszínváltoztatásról, mielőtt belevágnál! Ha eldöntötted, hogy platina szőkére akarsz vágni, de félted hajad, erre is van megoldásunk! Egy percig se aggódj, csak ismerd meg SMARTBOND hajkötés sokszorosító termékünket, mely vigyáz hajad egészségére még világosítás esetén is!

Ne szabj határt a kreativitásodnak fodrászként sem és tanulj a legjobbaktól! Vegyél részt a hétvégi fodrász továbbképzésükön, ahol intenzív oktatásban részesülhetsz  profi szalon trénerünktől!

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel