Kezdőoldal / VIP partnerek / Dr.Krasznai Zsolt Plasztikai sebész

Dr.Krasznai Zsolt Plasztikai sebész

Dr.Krasznai Zsolt Plasztikai sebész

Dr. Krasznai Zsolt, régiónk elismert plasztikai sebészének magánklinikáján 2017-től már bevezetésre került a forradalmian új hajbeültetési eljárás: a WAW FUE SYSTEM, mellyel a legjobb, élethosszig tartó eredmény érhető el.

A dús, szép haj frissebbé, fiatalosabbá, vonzóbbá teszi megjelenésünket mind a magán-, mind pedig a szakmai életben! Hajunk központi szerepet játszik megjelenésünkben, arcunk karakterét döntően meghatározza és ily módon hozzájárul mindennapjainkban a kellemes első benyomás kialakításához.

Egy hazánkban végzett kutatás szerint több millió férfit és nőt érint a kopaszodás és hajhullás problémája. A férfiaknál a kopaszodás meghatározó probléma a társas élet területén is, hiszen minden tizedik férfinak problémát okoz a hajhullás a magánéletben.

Teljesen természetes hatás

A haj állapotának változásait főként genetikai tényezők befolyásolják, így sokan tapasztalják, hogy az évek múlásával a haj akár egyenletesen az egész fejtetőn, akár kifejezetten bizonyos területeken megritkul. Ma már széles körben használt, egyszerű és fájdalommentes eljárással meg lehet szüntetni ezt a problémát. A beavatkozás eredményeként a páciensek fiatalabbnak, sikeresebbnek tűnnek, önbizalmuk és magabiztosságuk növekedéséről számolnak be.

Korszerű hajbeültetési eljárások

Elnevezése alapján kétfajta hajbeültetési módszer létezik. Ezekkel életképes genetikailag kihullástól nem veszélyeztetett területről hajszálak, graftok átültetése a megritkult, vagy teljesen elvesztett hajkorona területére.

 1.  FUT-módszer (angolul: strip method, Follicular Unit Transplantation, FUSS – Follicular Unit Strip Surgery): hagyományos hajvételi módszer, „csíkvételi technika”, mely esetben a kivett fejbőrcsíkból jelentős nagyítás segítségével alakítanak ki nem sérült, megfelelő graftokat.
 2.  FUE-módszer :(Follicular Unit Extraction) a graftok eltávolítása egyesével történik.

Mindkét technikát használják a világ minden részén, de az orvostudomány keresi azokat a technikákat, melyekkel a legkevesebb traumával folyhatnak a kezelések, legnépszerűbb a FUE- módszer. Az elmúlt években elsősorba a kivétel technikája változott, és a kilinikák ebben állnak versenyben egymással, biztosítva a legjobb eredményt.

2016-ban a világszerte nagy érdeklődést keltett a dr. Devroy-féle WAW FUE motoros hajbeültetési rendszer és a hozzá tartozó Hybrid Trumpet Punch.  A korábbi módszerek egyirányú fúrómozgással, elkeskenyedő tűvel történt a graftok kivétele. Dr. Devroy újításai révén egy hibrid, éles, trombita formájú enyhén kiszélesedő végű tűvel, szinte lehetetlen megsebesíteni a hajhagymákat, és a körülöttük lévő bőrt. Az eddigi 80-90%-os graft megtapadási esély ezzel az újítással mára már 100%-ra növekedett.

A WAW FUE SYSTEM – klinikánkon

2017-től klinikánk is a WAW FUE SYSTEM berendezést és a Hybrid Trumpet Punch tűket alkalmazza a hajbeültetésekhez. Ez a rendszer többfajta újításon alapul, amelyekkel még jobb minőségben lehet biztosítani a FUE-hajvételt.

A beavatkozás első felében a hajtüszők egyenkénti kinyerése történik a tarkótáji területről a már említett WAW Fue System módszerrel, mely ötvözi az eddigi technológiák előnyeit, teljesen biztonságos. A kinyeréshez használt tű a külső felszínén, ahol szükséges éles, belül viszont tompa, hogy ne sértse a hajszálakat.

A beavatkozás második felében a hajvonal megrajzolása, a beültetendő hajszálak pontos helyeinek elkészítésére kerül sor, nagy figyelmet fordítva a hajszálak dőlésszögére, majd megtörténik maga a beültetés.

Tudnivalók a beavatkozásról

 • Feltételek: a beavatkozás előtt a szervezet általános állapotára és a helyi státusra vonatkozó vizsgálatok szükségesek annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát felmérhessük.
 • Érzéstelenítés: a beavatkozást minden esetben helyi érzéstelenítésben végezzük.
 • Kötelező klinikai tartózkodás: nincs, a páciens a beavatkozás végeztével hazamehet.
 • Munkaképesség: a munkavégzés jellegétől függ – nem fizikai jellegű munka 1-3 nap után, nehezebb fizikai munka 3 hét után végezhető.
 • A beavatkozás után: az első 2-3 hétben a beültetett területhez semminek sem szabad hozzáérnie, emellett 3 hétig tartózkodni kell minden olyan tevékenységtől, amely izzadással jár (sport, szaunázás, nehezebb fizikai munka).
 • Kockázatok: a hajbeültetés következményeként kialakulhat a beültetett területen bőrpír, illetve a homlok és a szem környékének duzzanata, ami azonban 2-3 nap alatt teljesen eltűnik.

Az új WAW FUE SYSTEM előnyei

 • Nincs vízszintes vágás és hegképződés.
 • A legkevésbé invazív beavatkozás.
 • Nincs érzéketlenség a donorterületen.
 • Rövidebb felépülési idő.
 • Azonnal vissza lehet térni a munkába.

 

Klinikánkon Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész és magasan képzett szakembereinkből álló csapata nagy tapasztalattal és műtéti precizitással végzi a hajátültetéseket, minek következtében  teljesen valódi és természetes hatás érhető el.

A műtét során az átültetett  graftokban a hajszálak beültetési iránya, dőlésszöge szabályozott, megfelel az eredeti állapotnak az adott fejterületen. Az átültetetett haj vizsgálatakor később sem távolról, sem közelről nem lehet megállapítani, hogy az műtéttel került a helyére.

Közép-Európában elsőként Dr. Krasznai Zsolt klinikáján tudod ezt a szenzációs lehetőséget kipróbálni.

Ismerd meg Dr. Krasznai Zsolt munkásságát!

ugrás fel