Kezdőoldal / BLOG / Vőlegény ruhatrend – 2019

Vőlegény ruhatrend – 2019

Vőlegény ruhatrend - 2019

Vőlegény ruhatrend 2019

Az esküvő egy férfi és egy nő egybekelése, két család egyesülése. Fontos, hogy az ünnepelt pár összhangban, ténylegesen párként lépjen oltár, vagy anyakönyvvezető elé. Az esküvői album képei is akkor a legcsodálatosabbak, ha a vőlegény keretbe foglalja a menyasszonyt, a pár közösen tündököl. Megérkezett a 2019-es vőlegény ruhatrend, amelyet követve stílusosan mondhatod ki a boldogító igent.

Nagyapáink nyomdokában

Az első lépés talán az esküvő stílusának meghatározása. Napjainkban felfelé ível a retro divat görbéje, sokan vintage jellegű esküvőt szerveznek. Amennyiben Te is kedveled a régebbi idők stílusát, nyugodtan csempéssz az esküvődbe nagyszüleink divatjából, vagy szervezd az egész ünnepséget egy korábbi stílusirányzat köré. A vintage vőlegény ruhatrend színei világosak: szürke, homok, baige, valamint jellemző a kockás vagy csíkos mintázat. Válassz csokornyakkendőt és/vagy hózentrógert, ha igazán korhű szeretnél lenni.

Az esküvő a legnagyobb buli!

A másik népszerű irányzat az esküvő fiatalos, bulis hangulatát hangsúlyozza ki. Idén érdemes kicsit lazábbra venni a dolgot, kényelmes, hozzád illő öltözékbe bújni és egyszerűen csak jól érezni magad a kedveseddel. Ha sok a kisgyermekes meghívott, vagy fiatalos bulira készültök, mindenképpen érdemes megfontolni a laza esküvő ötletét. Válassz egy színt, vagy motívumot, ami köré szerveződik az esemény, vagy igazodjon a vendégsereg a helyszín stílusához.

Laza vőlegény ruhatrend

A másik véglet: rideg elegancia

Ha úgy döntöttél, hogy megadod a módját, akkor a vőlegénynek frakk dukál, a menyasszonynak pedig gyönyörű nagyestélyi. A frakkot tudni kell viselni is, ezért érdemes előre megvenni és szokni benne a mozgást, gyakorolni benne a táncot. Szerencsére az nem hoz balszerencsét, ha a menyasszony látja meg idejekorán a vőlegényt az esküvői frakkban. Természetesen az etikett nem tiltja a személyiség kifejezését, nem csak fekete frakkot választhatsz. Ha mégis az örök klasszikusra esik a választásod, a fekete frakkot is feldobhatod színes csokornyakkendővel, egyéb stílusos kiegészítővel.

Frakk

Férfiként hajlamos az ember elfelejteni, hogy a frizurával is foglalkozni kell. Azonban a megjelenés szempontjából kiemelten fontos a haj, főleg egy akkora eseményen, mint a saját esküvőd. A Kérastase Densité Homme termékcsalád táplálja a hajat, dúsítja és erősíti a hajszálakat. A kifejezetten férfiaknak kifejlesztett hajformázó nem nehezíti el a hajat, mégis tartást ad a frizurának, közben pedig tápláló aminosavakkal látja el a fejbőrt és a hajszálakat. Ráadásul az állagának köszönhetően bármikor egyszerűen újraformázhatod a frizurád!

Kérastase hajformázó férfiaknak

Főszerepben a színek!

A stílus kiválasztása után meg kell határozni a vőlegény által viselt színeket. A 2019-es vőlegény ruhatrend bővelkedik a színekben. Ha elegáns öltönyt választasz, variálhatod a felhasznált anyagokat (például választhatsz selyem mellényt és nyakkendőt, vagy viselhetsz szövetkabátot a selyemzakó felett) és variálhatod a színeket is. Idén divatosnak számítanak a szolidabb, mégsem hagyományos színváltozatok, akár fémes színű öltönyt is vásárolhatsz a Nagy Napra. A vőlegény is lehet ugyanolyan egyedi és ragyogó, mint a menyasszony, csak arra figyeljetek, hogy mindkettőtök ruhája passzoljon az esküvő hangulatához és egymás mellett kettőtök öltözéke kiegészítse egymást.

A 2019-es vőlegény ruhatrend színei

Fekete – az örök klasszikus

Sokaknak elsőre csak a fekete ugrik be, hiszen hagyományosan a fekete a vőlegény színe. Egy fekete öltöny, fehér ing és fekete, vagy szürke nyakkendő igazán elegánssá varázsol minden férfit. A fekete-fehér kombinációval érheted el a legnagyobb kontrasztot mind a saját öltözékeden belül, mind a menyasszony fehér ruhájával. És a legjobb hír: lehet, hogy semmit sem kell vásárolnod hozzá! Ha viszont a vendégseregnek is meg akarod mutatni, mennyire fontos számodra az esemény, válassz személyre szabott öltönyt, amit később is hordhatsz a nagyobb családi és baráti ünnepségeken.

Fekete vőlegény ruhatrend

Csak egy kevés szín

A piros a keleti országok többségében az esküvő és az ifjú pár színe. A nyugati kultúrában a piros jelképezi a szerelmet és a szenvedélyt. Ha hű akarsz maradni a hagyományokhoz, de egy kis színt is csempésznél a megjelenésedbe, válassz piros kiegészítőket fekete öltönyödhöz. Elég egy piros nyakkendő, hogy a menyasszony piros rózsacsokrával megteremtsétek köztetek az összhangot. Ráadásul sok helyszín alap dekoráció szolgáltatása is kérhető piros díszítéssel, így tökéletesen egységes lesz az egész szertartás.

Fekete öltöny piros kiegészítőkkel

Mély, férfias kék

Az idei sláger a kék öltöny lesz. Ez a csodálatos maszkulin szín – ha megfelelő anyagból készül – egész nap kiemeli a vőlegényt és a karján a menyasszonyt. Hihetetlenül feltűnő, állandóan vibráló, erőt sugárzó kéket érdemes választani. Légy merész, a feketétől alig megkülönböztethető sötétkék öltönyt hagyd másik alkalomra! A kék öltönyhöz válassz barna cipőt és hozzá illő bőr óraszíjat, hogy érdekes, kontrasztos legyen a megjelenésed.

Variációk kék öltönyre

Trendi kiegészítő a mellény

Ha unod a zakót, vagy csak nem akarsz ridegnek tűnni, válaszd a mellényt! A mellény mindig is a vőlegény ruhatrend részét képezte, azonban eddig csak az öltöny zakó alá rejtett darabjaként. Pedig egy egyszerű, mégis látványos és karakteres kiegészítőről van szó, amely teljesen átalakítja a viselője megjelenését. Feltűrt ingujjal Te is kényelmesebben fogod magad érezni a mellényedben és a képeknek is sokkal meghittebb, barátságosabb hangulatuk lesz.

Mellény

Egy kis huncutság

Ha szeretnéd a hobbid is megmutatni vendégeidnek, de az nem passzol az eleganciához, válassz a hobbidra utaló nyakkendőt! Rengeteg szuperhősös, videojátékos, sorozatokról mintázott, matematikai függvényes, kémiai képletes és még számos egyéb hobbihoz kapcsolódó kiegészítőt árulnak világszerte. Ha igazán különleges megjelenésre vágysz, akár még fából készült csokornyakkendőt is választhatsz! Figyelj azonban az időre, ha külföldről rendeled a nyakkendőd, bizonyosodj meg róla, hogy időben megérkezik a Nagy Napra.

Huncut nyakkendők

A vőlegényeknek sincs könnyebb dolguk öltözékük kiválasztásakor, mint a menyasszonyoknak a megfelelő ruha megtalálásakor. Reméljük, hogy a 2019-es vőlegény ruhatrend számodra is adott némi támpontot, amik mentén sikerült megalkotnod a saját egyedi stílusodhoz leginkább illő összeállítást.

A tökéletes megjelenéshez az ápolt szakáll és a tökéletesen beállított haj is hozzátartozik. Vőlegényként is érdemes a Nagy Napot a fodrászodnál kezdened, ahogy a menyasszonyok is teszik, hiszen csak az igazán profik tudnak akár 48 órán át tartó frizurát varázsolni. Akár a hanyag elegancia a stílusod, akár a tökéletes rendezettséget kedveled, a Szabó Imre szalonokban biztosan megtalálod azt a szakembert, aki félszavakból is megérti, milyen frizurára vágysz. Időben foglald le az időpontod, mielőtt egy menyasszony lecsapna rá a Te Nagy Napodon!

További blog témáink
További blogok a témában

Szerző: Lőrincz Ágnes

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel