A hajgyógyászati vizsgálat az első és legfontosabb lépés, bármilyen kezelésre érkezel hozzánk, hiszen ez alapján tudjuk megállapítani, hogy milyen fejbőrtípussal rendelkezel és milyen kezeléseket vagy termékeket érdemes alkalmaznunk!

Hajgyógyászati vizsgálat lépései

  • Állapotfelmérő kérdések

    A hajgyógyászati vizsgálat konzultációval kezdődik, mely során a vendég egészségügyi állapotát mérjük fel, illetve arra próbálunk rávilágítani, hogyha valamilyen fejbőr- vagy hajgyógyászati probléma áll fenn, akkor mi lehet annak a kiváltó oka.

  • Manuális hajgyógyászati vizsgálat

    Manuális fejbőrvizsgálat során szabad szemmel nézzük át vendég fejbőrét és haját.

    A korpás, száraz, zsíros vagy irritált területeket így könnyen be lehet határolni, de rengeteg olyan probléma lehet, melyet szabad szemmel nem lehet észrevenni.

  • Mikrokamerás hajgyógyászati vizsgálat

    Az alaposabb vizsgálat érdekében használjuk a mikrokamerát. Ezzel az eszközzel 200-szoros nagyításban láthatjuk a fejbőrt és a hajszálakat. Így segít megtalálni az olyan gyulladásokat, fertőzéseket, melyeket szabad szemmel nem látni. Sőt a hajszálak tövét és a lerakódások mértékéről is pontos adatokat szerezhetünk.

    Mikrokamerával a hajszálak szerkezetének változásait és sérüléseit is könnyebb észrevenni.

  • Wood lámpás vizsgálat

    A wood lámpa az egyik legmegbízhatóbb eszköz a bőrgyógyászati betegségek diagnosztizálásában.

    Az ultraibolya fényt kibocsátó lámpa lehetővé teszi különböző felületi fertőzések, pigment-rendellenességek és anyagcsere-betegségek korai felismerését.

Wood lámpás vizsgálat

A woos lámpa bizonyos fejbőrbetegségek felismerésében segít, mint a bakteriális vagy gombás fertőzések, pigment-rendellenességek és anyagcsere-betegségek diagnosztizálása.

Ez a bőranalizációs lámpa ultraibolya fényt vetít a bőrre, és a különböző lerakódások, pigmentek másképp verik vissza ezt a fényt, így könnyen észrevehetőek az elváltozások, mint természetes vagy egy normál lámpa fényénél.

A vizsgálat csak pár percig tart és az eredmények azonnal láthatóak.

Mikor jelentkezz be hajgyógyászati vizsgálatra?

Hogyha te is zsíros, korpás fejbőrrel, hajhullással küzdesz vagy valamilyen komolyabb hajgyógyászati problémád van, amiről nem tudod mi válthatta ki vagy hogyan kezelheted látogass el szalonjainkba!

Nálunk luxus környezet és professzionális szakemberek várnak, akik a vizsgálatok után felállítják a hajdiagnózist, ezt követően pedig személyre szabott kezelési tervet és otthoni hajápolási rutint állítanak fel számodra!

Bízd magad olyanokra, akik sok éves tapasztalattal rendelkeznek a hajgyógyászat terén és minden kérdésedre megpróbálnak választ találni! Jelentkezz be szalonjaink egyikébe!

Milyen további vizsgálatokat vagy kezeléseket ajánlhatnak hajgyógyászaink?

Oxigénterápiás kezelés

Az oxigénterápia számos hajgyógyászati problémára jelenthet megoldást!

A kezelés során orvosi tisztaságú oxigénnel több, mint 70 féle vitamint és ásványi anyagot juttatunk a fejbőrbe, így segítve a sejtek megújulását, a gyors regenerálódást is a fejbőr végkeringés serkentését! Ez által csökkenti a hajhullás mértékét, egészségesebb fejbőrt és dúsabb hajat eredményez!

Olvass tovább az oxigénterápiáról!

További laborvizsgálatok

A hajgyógyászati betegségek mögött szinte mindig komplex problémák állnak. Ritkán okozza egy probléma, általában akár 4-5 dolog is közrejátszik a betegség kialakulásában.

Vannak olyan hajgyógyászati és fejbőr betegségek, fertőzések, melyek komolyabb laboratóriumi vizsgálatokat igényelnek, ahhoz, hogy megtudjuk mi állhat a betegség hátterében és a megfelelő módon lehessen kezelni.

Persze emellett el lehet kezdeni az oxigénterápiás kezelést, mert így is segíthet a tünetek enyhítésébe, megszüntetésében, de a probléma gyökerét is meg kell szüntetni.

Ételintolerancia vizsgálat

Az ételintolerancia az elfogyasztott ételek és az immunrendszer egymásra hatásából kialakuló krónikus (elhúzódó) érzékenységet jelenti.

Ételintolerancia esetében a panaszok elhúzódásától kialakulhat más probléma is a szervezetben, például hajhullás, fejfájás vagy bőrprobléma. Az ételintolerancia megállapításának legmegbízhatóbb módja az ételintolerancia vizsgálat elvégzése. Ehhez ajánljuk a szalonjainkban elérhető Food Detective tesztet.

Mire figyelj oda mielőtt hajgyógyászati vizsgálatra érkezel?

1. Ne frissen mosott hajjal érkezz!

Annak érdekében, hogy minél pontosabb diagnózist tudjon felállítani a hajgyógyász, fontos, hogy minimum 2-3 napos hajjal érkezzünk a vizsgálatra, hiszen frissen mosott haj esetén nem látszódnak a lerakódások sem a faggyútermelés mértéke nem lehet megállapítani.

2. Hogyha a fejbőrödön nyílt sebet vagy komoly fertőzés jeleit látod, akkor mindenképp tájékoztasd előre telefonon szalonunka.

Vannak olyan súlyos esetek, amikor nem tudjuk vállalni a vendéget vagy amikor plusz felkészülés szükséges a vizsgálathoz, ezért ilyen esetekben célszerű tájékoztatnod a hajgyógyászt.