Kezdőoldal / egyéb / Hajadomány program

Hajadomány program

Jótékonykodj Te is és adományozz hajat!

A hajad nagy adomány egy beteg gyermek számára!

Szabó Imre mesterfodrász egész életében nagylelkűen támogatott minden olyan programot, ami önzetlen segítségnyújtási szándékkal jött létre. Mi, a szépségiparban dolgozók pedig szinte „kötelességünknek” érezzük, hogy hozzájáruljunk az apróságok parókáinak elkészítéséhez. Sajnos sokakat érintenek manapság olyan súlyos betegségek, amelyeknek gyógyításával együtt jár a hajhullás, teljes hajvesztés. Ehhez szeretnénk segítséged nyújtani, mert tudjuk, milyen nehéz és költséges valódi hajból készült parókához hozzájutni. Szeretnénk a rászoruló gyerekek és szüleik számára reményt adni, hogy boldog és teljes életet élhessenek. Ezért indítjuk útjára hajadomány programunkat!

hajadomany

Éppen ezért indítottunk hajadományozó kampányt!

Szalonjainkban nemcsak levágjuk a felajánlott hajat, de ezután profi frizurát is készítünk, amely során figyelembe vesszük a vendégünk kéréseit, a személyiségét és a legfrissebb trendeket is, hogy ne csak az adományozásra, hanem a végeredményre is büszke lehessen, aki eljön hozzánk. Szalonjainkban a kisgyerekek VIP vendégek, nagyon örülünk annak, hogy hajadományozóink között egyre több gyerkőcöt köszönthetünk. Nagyon nagy lelkesedéssel és szívvel – lélekkel érkeznek szalonjainkba felajánlani tincseiket, hogy segíthessenek a velük egykorú gyerekek mindennapjaikon. Számunkra és hatalmas nagy öröm és büszkeség, hogy már ilyen fiatalon is gondolnak az adományozásra.

Egyre több önzetlen és nagyszerű ember csatlakozott felhívásunkhoz! 

Die Haarspender Egyesület

 

“2016. augusztusában alapítottuk meg a „Die Haarspender“ nevű nonprofit egyesületünket Bécsben, ami olyan gyermekeknek segít, akik valamilyen betegség vagy kemoterápia következtében elveszítették a hajkoronájukat. Már maga a betegség, mint pl. az alopecia vagy a rák egy nagyon nagy küzdelem a gyermekek számára és ehhez még az is társul, hogy elveszítik a hajukat, ami nagy lelki és szociális terhet jelent nekik. Egyesületünk adományozott hajakból és pénzadományok segítségével méretre szabott parókákat készíttet, hogy a gyermekek visszakapjanak egy kis normalitást az életükbe.

Az igazi hajból készült parókák piaci ára 1500-3000€ között van, ami a legtöbb család számára megfizethetetlen. Az olcsóbb műszálas parókák, amik a betegbiztosítók támogatásával megfizethetőek lennének, nem nyújtanak kényelmes viseletet és messziről felismerhetőek, ami nem javítja a gyermekek helyzetét.

Egyesületünk Ausztria, Németország, Svájc és Magyarország területén ad át parókákat a rászoruló gyermekeknek nemzeti hovatartozástól függetlenül.”

 

Kedves Adományozók! Kérlek, amennyiben szívesen eladományoznád tincseid, jelentkezz be előzetesen időpontra szalonjaink egyikébe,  fodrászaink ebben az esetben tudnak fogadni!Hajadományainkkal mosolyt csalhatunk az alopeciás és daganatos betegek arcára!

Hajadomány

Várjuk sok szeretettel minden olyan hosszú hajjal rendelkező vendégünket, aki szívesen részt venne ebben a jótékony akcióban. A hajvágás a hajat felajánló vendégek számára ingyenes!

A hajvágás feltételei:

 • Legalább 35 centiméter hosszúságú hajat lehet adományozni
 • Jó minőségű, természetes színű, natúr és festett hajat is elfogadunk
 • Balayage/Ombre hajat abban az esetben fogadunk el, ha nagyon természetes, lágy az átmenet
 • Az egészséges és tiszta haj alapfeltétele az adományozásnak
 • Egyenes, hullámos és göndör haj is megfelelő

A hajadományokat személyesen visszük el a Die Haarspender Egyesületnek!

Ahhoz, hogy hajat adományozz, a következő lépéseket kell megtenni:

 1. Előző este, vagy aznap reggel moss hajat, mert legelőször az eladományozandó tincset vágják le a szakemberek!
 2. Miután helyet foglaltál, a fodrász mérőszalag segítségével leméri, alkalmas-e a haj adományozásra, megvan-e a minimum 35 cm. Kérjük, előzetesen mérje meg mindenki, megvan-e 35 centiméternyi levágható haj!
 3. Miután megállapította, hogy a haj állapota és hossza is megfelelő, összegumizza, majd a copfot levágja.
 4. Ezután hajmosás, majd a vendég frizurájának kialakítása következik.
 5. A levágott tincseket ezután személyesen visszük el  az Die Haarspender Egyesület számára.
 6. A hajakat beérkezése után egy parókakészítő veszi kezelésbe; ez azt jelenti, hogy a hajszálakat méretenként és árnyalatonként különíti el, hogy a legszebb parókákat készíthesse el a rászorulók számára. Egy parókához nagyjából 5-6 adományozott tincs szükséges.

A kezdeményezés első vendége Jachimek Anett, modell volt, s a vágás során 35 centiméternyi hajat adományozott az alapítvány számára!

“Igazából hónapok óta készültem már levágatni a hajamat, egy új fazont kipróbálni. Mikor hallottam a lehetőségről, egy percig sem haboztam! Másnak sokkal nagyobb szüksége van a hajamra, mint nekem, így örömmel ültem be a fodrászszékbe. Mindenki kérdezgette, hogy biztos ezt akarod, biztos meg akarod csinálni? Bár kiskorom óta nem volt ilyen rövid hajam, én teljesen eltökélt voltam, hiszen tudtam, hogy egy jó cél érdekében történik minden.”

“Nagyon boldog és izgatott voltam, amikor megtörtént a haj lemérése, majd vágása, mert a tudat, hogy valakit boldoggá teszek, sokkal többet ér, mint a hajam hossza. Másnak is csak ezt tudom mondani: a hajad hamar megnő, így viszont megvalósíthatod egy rászoruló álmát.”

Büszkék vagyunk rá, hogy szalonjainkban profi szakembereink örömmel járulnak hozzá a kezdeményezéshez és ahhoz, hogy mosoly kerüljön a rászorulók arcára!

Nézd meg hajadományozási programunkról készült kisfilmünket!

ugrás fel