2023 őszi hajtrendek

2023 őszi hajtrendek – Idén is visszatértek a régi kor felújított stílusai és színei!

Az őszi hajtrendek általában minden évben követik az évszak színeinek palettáját: a meleg karamell, a füstös espresso és a vibráló rezes színek. A 2023-as évben sincs ez másképp, viszont nagy csavarokat hoz a trendekbe az igen népszerű Barbie film és a közösségi média kreálta fantázia nevek is újdonságokat hoznak a megszokott árnyalatokba!

Cowboy copper – 2023 őszi hajtrendek közösségi média kedvence

Az ősz közeledtével a rezes árnyalatok mindig hódítanak, és most újult, szezonális erővel tértek vissza: a közösségi médiának köszönve egy népszerű vörös árnyalat tört az élre, a cowboy copper. Több mint 4,7 millióan nézték meg a #cowboycopperhair hashtag alatt található videókat, sőt, most még Hailey Bieber is finom réz tónust adott barna hosszához.

Ez az elnevezés a rezes hajszín egy árnyalatára irányul, egy közép rezes árnyalatra, ami egy keveréke a réznek és a meleg barnának. Amiben eltér a sima rezes árnyalattól, az a hozzáadott meleg barna árnyalatok mennyisége. A “cowboy copper” a klasszikus rezes hajszínnek egy tónusváltása, de van egy extra színelmélet ebben a trendben: A szín újraformálásához többre van szükség, mint „néhány extra barnára”, hogy elkerüljük a sáros, semlegesített eredményt.

90-es évek szupermodell frizurája

Biztosan mindenki észrevette, hogy a 90-es évek divatjai beköszöntöttek a divatvilágba, és olyan ikonikus trendek jelentek meg újra, amelyeket örök klasszikusoknak nevezhetünk. Ilyen például az évtized szupermodelljeinek lezseren elegáns frizuratrendje, ami bőven besorolható a 2023 őszi hajtrendek közé. 

A 90-es évek szupermodelljei, mint Cindy Crawford, Naomi Campbell, és Claudia Schiffer, nemcsak a kifutókon hódítottak, hanem frizuráikkal is mély nyomot hagytak a divatvilágban. Ma újra életre kelnek ezek a lenyűgöző stílusok, melyek az időtlen elegancia és a lazaság tökéletes harmóniáját ötvözik. A 90-es években a beszárított középhosszú haj tarolt, ami most is sokszor szembe jöhet veled, 2023-ban. Ősszel jön a hidegebb idő, újra megfoghatod a hajvasalód vagy hajszárítód, és kedvedre formázhatod a hajad, hiszen már nem lesz 40 fok a szobában: márpedig a 90-es évek szupermodell frizurájához ajánlott körkefével hajat szárítani. Ha pedig rétegeket vágatsz, még jobban elérheted a kívánt formát. Egy extra tipp: ha fejjel lefelé szárítod a hajad, akkor elérheted azt sűrű hatást is!

Birkin frufru – a hírességek körében a 2023 őszi hajtrendek győztese!

Minden ősszel biztos lehetsz valamiben: a pumpkin spice lattéban és egy új frufru trendben! Jane Birkin a ‘60-as évek igazi ikonja volt, nem csak a színészi és énekesnői tehetségével, hanem szépségével is kitűnt a tömegből, stílusával felhívta magára a figyelmet. A divatvilág is oda volt érte, és egy ikonikus Hermés táska is készült a számára. 

Birkin ötvözte a brit és francia jegyeket, így született meg a védjegyévé vált hosszú, enyhén kócos hatású haj. Ehhez társul még a kissé ritkított, tincsekben lelógó frufru, ami szigorúan a szemöldök alá ér. Ez az a fazon, amit most mindenki újra imádni kezdett, főleg, hogy Jenna Ortega és Melissa Barrera egész évben így hordták a frufrujukat.

A hosszú rétegek és az arcot keretező melírok

A hosszú hajú lányoknak áll a legjobban, és bármilyen arcformával ki lehet próbálni, de kimondottan jól áll az ovális és kerek arcformákhoz. Egy természetes, napsütötte kinézetet ígér! 

Ha úgy gondolod, nem elég hosszú a hajad ehhez a fazonhoz, és nem is nő meg gyorsan, akkor próbáld ki az oxigénterápiás kezelésünket, ami segít új életre kelteni a hajhagymáidat! Kezelésünk során 59 féle vitamint és ásványi anyagot juttatunk a fejbőrbe, ezáltal a hajhagymák fellélegeznek, megindul a hajnövesztés, erősödnek és sűrűsödnek a hajszálak.

Ha bármelyik festésen gondolkodnál, akkor ne habozz! Jelentkezz be Szabó Imre szalonjaink egyikébe és mi pillanatok alatt megalkotjuk a megálmodott frizurát számodra!

Barbie szőke

A Barbie-őrület továbbra is körülfogja a szépségvilágot, különösen a jellegzetes, halvány krémes szőke szín, amit emiatt ősszel sem kell elfelejtenünk. Sok szőke nő szeretne az ősz jöttével kicsit bebarnulni, sötétebb vagy melegebb szőkére váltani, de nem idén! A Barbie szőke haj nem a hideg platinaszőke, de nem is az őszi sötétszőke, hanem egy meleg, enyhén krémes, vajas árnyalat, amely ragyogó hatást kölcsönöz. 

Szőkülés biztonságosan? A Natulique festékeivel lehetséges!

A Natulique Szőkítő 100% ammóniamentes hajszín világosító por, amelyet a hajtípusnak és igénynek megfelelően alkalmazhatunk a megfelelő NATULIQUE Aktivátorral elegyítve.

2023 őszi hajtrendek között a szőke színről nem kell lemondanod, ha Natulique termékeket választasz!

A Natulique Szőkítő fejlesztésekor fő szempont volt, hogy védje a hajat és a fejbőrt a roncsolódástól, és kiemelkedő eredményt kínáljon, így ősszel sem kell féltened a hajad állapotát!

Skandináv hajvonalfestés

Ez egy festési technika, lényegében egy optikai csalódáson nyugszik: a hajad úgy tűnik világosabbnak és szőkébbnek, hogy közben nem kell órákat a fodrászszalonban töltened. A 2023 őszi hajtrendek abszolút győztese ez az új technika és elnevezés! 

A hajvonalat és a babahajakat festik szőkére, így ha csak az arc körül festünk, szuperfényes és egyszéges hajvonalat kapunk. Azt a hatást kelti, mintha természetes módon, a nap szívta volna ki a hajat!

Ha nem tudjátok elképzelni, hogyan is néz ki, kattintsatok ide, és nézzétek meg, mit is jelent a skandináv hajvonalfestés!

Az olasz bob frizura

A bob frizurák az utóbbi időben egyébként is reneszánszukat élik, az olasz változata pedig otthon is jól és könnyen kezelhető, így igazi jolly joker lehet a bob fazon kedvelőinek, ami a 2023 őszi hajtrendek dobogoján végzett!

A kulcs a volumen, az olasz bob fazonhoz nagy hajtömeg kell, lehetőleg hullámos haj, hogy jól látható legyen a tömör, egyenes hajvég. A vékonyszálú hajnál is elérhető ez az olasz bob fazon, csak nem szabad rétegeket vágni. Emiatt az olasz bob az egyik legjobb fazon a 40 feletti nőknek, amikor a haj már kezd elvékonyodni.