Hajfestés roncsolás nélkül

Hajfestés roncsolás nélkül

Folyamatosan aggódsz, ha egy világosabb színt választanál a fodrásznál, mennyire károsítaná majd a hajad a szőkítés vagy színeltávolítás? Fogadni mernék, hogy csak amiatt mondtál le a hajszínváltoztatásról, mert féltél, hogy vajon mi fog kisülni belőle. Szerencsére napjainkban már a hajfestés roncsolás nélkül is lehetséges. Ha kíváncsi vagy hogyan, olvass tovább.

Kemikáliák a hajfestékben

Ammónia

A festékgyártók már régóta használják az ammóniát a termékeikben. Az ammónia képes eltávolítani a meglévő hajszínt, valamint megnyitni a haj felső rétegét, ezzel megkönnyítve a színező pigmentek bekerülését a hajszerkezetbe. Ha az ammónia és a víz találkozik ammóium-hidroxid keletkezik, amelynek erősen irritáló hatása van a fejbőrre, azon keresztül felszívódik és bekerül a véráramba is. Gyakori tünet a fejbőr égető érzése, kipirosodása vagy viszketése. A hajszálak felszíne lyukacsos és törékeny marad, helyrehozhatatlanul kárt tesz a hajszálakban.

Ppd

A hajfestékek több mint kétharmadában megtalálható. Ez a gyakran emlegetett PPD (parafenilén-diamin), nem más mint egy erősen allergén vegyület. Minél sötétebb egy hajfesték, annál magasabb koncentrációban van benne jelen a PPD. Nem feltétlenül rögtön az első hajfestés után okoz problémát, sok esetben hosszú ideig, akár évekig nem jelentkeznek tünetek.

Létezik hajfestés roncsolás nélkül

Gondoltad volna, hogy egyszer létezni fog olyan opció is, ami nem a fenti káros összetevőkből áll, és még ápol is? Ezek az organikus hajfestékek kifejezetten ajánlottak az érzékeny fejbőrrel, haj- és fejbőrproblémával küzdők, illetve gyengébb hajminőséggel rendelkezők számára. Egy ammóniamentes szőkítés során, nem csak a káros anyagtól, de egyben a stressztől is megszabadulhatunk. Szakemberként többé nem kell aggódnunk az esetleges allergiás reakcióktól, vendégként pedig a szőkítés károsító hatásától. A Natulique termékeivel lehetséges a hajfestés roncsolás nélkül.

Hajfestés roncsolás nélkül

Hajápolási tippünk

Ha te is professzionális hajápolásra vágysz otthonod kényelmében, akkor mindenképp próbáld ki a NATULIQUE Colour Shield – hajszínvédő sampont, amely organikus olajokat és vitaminokat tartalmaz, beburkolja a festés során roncsolódott felhámot, megerősítve a hajszálakat, valamint megvédve a hajszínt a kopástól. A gyógyító erejű növényi kivonatok segítik megőrizni a haj színét. A sampon a festett haj színét megőrizve tisztítja a hajszálakat a szennyeződéstől. Ez a rendkívüli formula parabén-, szilikon-, színezék- és állatkísérletmentes.

Hajszínvaltoztatás csak lépésről lépésre

agyon fontos észben tartanunk, hogy minden haj más. Vannak gyengébb és erősebb hajak, már eleve roncsoltabbak és jobb állapotúak, natúrak és festettek. Mind más eredményt fog mutatni szőkítés után. Ezért sokszor van szükség a hajszerkezet megerősítésére, újraépítésére mielőtt még nekifognánk a szőkítésnek, vagy utána. Sok vendég azonnali eredményt vár el, amikor sötét hajból világosat szeretne, pedig ez nem is olyan egyszerű mint gondolnánk. Fontos megjegyezni, hogy egy alkalommal nem szabad túl drassztikus eredményt elérni hajunk egészségének megőrzése érdekében. Szakembereink egyéni stílustanácsadás és hajdiagnózis keretében segítenek abban, hogy a legújabb trendek szerint, milyen színt érdemes kipróbálnod vagy egyáltalán a kívánt hajszín elérése lehetséges-e a te esetedben.

Hajfestés roncsolás nélkül

Ápoló hatóanyagok – Hogyan lehetséges a hajfestés roncsolás nélkül?

Az organikus hajfestékek természetesen igazoltan natúr hatóanyagokat tartalmaznak. A Natulique ammóniamentes hajszín világosító porban megtalálható organikus összetevők egyike a citromhéj olaj, amely C-vitaminban és citromsavban gazdag olaj, hatékonyan képes visszaállitani a fejbőr természetes pH egyensúlyát. Egy másik fontos hatóanyagot is tartalmaz, a narancs olajat, amely igazoltan tonizáló és fertőtlenítő hatású. A termékekben megtalálható még a  jojoba olaj, az avokádó olaj és az argán olaj, melyek a hidratálásért felelősek. Már nem csak egy álom a hajfestés roncsolás nélkül.

Hajfestés roncsolás nélkül

Hajregeneráló kezelések

Frizurád egyik legszembetűnőbb éke a megjelenésednek. Nagyon fontos, hogy időről időre részt vegyünk egy, a hajunknak megfelelő hajregeneráló kezelésen, hiszen napjainkban rengeteg káros dolog érintkezik a hajszálakkal, rengeteg kemikália jut be a hajszálak belsejébe, amivel ha nem foglalkozunk, hosszú távon baj származhat belőle. A kezeléseket leginkább hajfestés, melirozás mellé ajánljuk. Szalonjainkban ezek a kezelések természetesen elérhetőek, itt további információkat találsz ebben a témában.

Oxigénterápia

Az egyik ilyen kezelés az oxigénterápia, ami az immunrendszer erősítésén alapszik. Ennek köszönhetően bármely hajas fejbőrprobléma esetén alkalmazható, és látványos eredményt garantál. A kezelés 100%-osan megbízható és kockázatmentes, illetve 100%-ban organikus hatóanyagokra épül. Kismamák, anyukák, gyerekek számára is teljes biztonsággal ajánlott.

Hajfestés roncsolás nélkül

Mind ezek után remélem tudjátok, hogy ez nem egy játék, amivel otthon is nyugodtan lehet játszani, szakember véleménye mindig sokat számít ha világosításról van szó. Fontos, hogy hajkoronád megőrizze egészségét a festés alatt is. Ha ezek után kedvet kaptál a hajfestéshez és a NATULIQUE natúr hajfestékeihez, jelentkezz be hozzánk, és próbáld ki őket bátran! Profi fodrászaink segítenek, hogy büszkén viselhesd a mesés árnyalatot, hajszint, amit megálmodtál magadnak!