minden ami hajvilagositas

Minden, ami hajvilágosítás – Tudd meg, hogyan lehetnek neked is álomtincseid!

Esedékes már a hajvilágosítás? Természetes szőkeségedet szeretnéd megújítani? Netán sötétebb tincseidet cserélnéd valami újra? Ha nem tudod, hogyan állj neki a műveletnek, vagy már átestél a szőkítésen, de nem úgy sikerült, ahogyan azt elképzelted, ne ess kétségbe, inkább olvass tovább! 

Mi is az a szőkítés?

A szőkítés során oxidáció megy végbe a fejbőrön, mely egy kémia reakció, ami a pigmentek zsugorodását eredményezi. A folyamat vizet von el a hajszerkezettől, mert az oxidáció során hő keletkezik, az eredmény pedig, az “elszíntelenedett” tincsek, tehát maga a szőkítés.

Hajvilágosítás otthon?

Internetes/otthoni praktikákkal tele van a padlás. Valaki a természetes megoldásokra esküszik, míg mások bátran bevásárolnak a fodrászcikk üzletben, hogy maguk oldják meg a lehető legkevésbé sem természetes alapanyagokból hajuk szőkítését.
A citromos-kamillás-mézes pakolástól kezdve, a „Menj ki a napra és figyeld a csodát” –ig, egészen elképesztő praktikák ígérik neked a tökéletes eredményt. Azt viszont az összes beauty blog kihangsúlyozza, hogy egyik megoldás sem nyújt tartós, hosszú távú végeredményt. A hajvilágosítás jelentős múlttal rendelkezik, mindig is végeztük ezt a tevékenységet. Ki azért mert valaha szőke tincsei barnára színeződtek, mások meg alapból sötét hajkoronájukat szeretnék minél szőkébben, világosabban hordani.

Az áttörés, avagy a modern szőkítőporok

A modern hajvilágosítás elsőként a hidrogén-peroxidot hívta segítségül.  Ez nem volt túl tökéletes, többnyire csak vörös-szőke árnyalatot kaptunk, mert a pigmentek elszíntelenedése nem teljesen történt meg. Ma már nem is nagyon használják.A korszerű szőkítőporok ammónium-perszulfátot tartalmaznak. Ez a hatóanyag megindítja a folyamatot, majd a nátrium-perszulfát felszabadítva az oxigént, tökéletesíti azt. Végül a magnézium-oxid megköti a savat, felelve az eredmény tartósságáért.

Miért bízzuk inkább szakemberre?

A tökéletes hajvilágosítás bonyolult kémiai műveletek sorozata. A házi praktikák talán beválnak azoknál, akik természetes szőkeségüket szeretnék megújítani, de akik sötétebb árnyalatokból szeretnének Daenerys Targaryen frizurát, azoknak bizony a kémiai utat kell választaniuk.

Minden haj máshogy reagál az oldószerekre, és csak egy tapasztalt fodrász tudja megmondani, mit és meddig kell rajta hagyni, valamint csak ő képes felismerni, ha a kémiai reakció nem pont úgy történik, ahogyan kellene és esetleg a folyamat azonnali megszakítására van szükség. Azt érdemes tudni, hogy minden hajvilágosítás után valamennyire gyengül a hajszerkezetünk, hiszen másként nem érhetnénk el a kívánt eredményt, de a megfelelő kezekben biztosak lehetünk abban, hogy a lehető legkevesebb károkat okozva érhetjük el álmaink frizuráját. Egy tapasztalt fodrász időben észreveszi az esetleges allergiás reakciókat, és kezelni is tudja azt. A hajtípusodnak megfelelő terméket ajánl Neked, hogy a szalonból kilépve se maradj hidratálás, és tökéletes ápolás nélkül. Sajnos nem egy durva esetről hallottunk már, akár az interneten, akár a környezetünkben, amikor az otthoni kémia óra csúfos eredménnyel végződött. A leégett, súlyosan károsodott hajat pedig nagyon nehéz helyrehozni, és egy ilyen beavatkozás után már biztosan fodrász segítségét fogod igénybe venni. A leégett, csomókban kihullott hajtól kezdve a szuperérzékeny töredezett tincsekig bármi előfordulhat, ha te magad állsz neki ennek a műveletnek. Abban is biztos vagyok, hogy mindenki hallott már ellenpéldáról is, amikor az otthoni hajvilágosítás tökéletesen sikerült. Nem mondom, hogy ez lehetetlen, ha valaki veszi a fáradságot és rendesen utánaolvas, de sajnos kevés a sikertörténet.

Ha biztosra akarsz menni, akkor bízd szakemberre a hajfestést és látogass el szalonjainkba, ahol a Natulique natúr hajfestékeit használjuk. Számolj le te is a felesleges kemikáliákkal és próbáld ki a 98,02 %-ban kemikáliamentes hasfestést!

Milyen hibákat követhetek el, ha otthon kísérletezek?

  • Sebek a fejbőrön, melyeket te nem veszel észre, és a kémiai szerek csúnyán irritálják azt. 
  • Nem szellőzik a hajunk megfelelően, nem ellenőrizzük a folyamat állapotát, mivel nem is igazán tudjuk, mit kellene figyelni.
  • Túllépjük a hatóidőt.
  • Túl magas oxidálót választottunk, és a szőkítés folyamata el sem indul.
  • Nem megfelelő termékek, mérés, és helyes kikeverés hiánya.

Mit csinálnak másként a profik?

Szakértőnk először is alaposan megvizsgálja a hajszerkezetet, a fejbőr állapotát. Fontos, hogy ne legyenek rajta sérülések, kitüremkedések. Alaposan kikérdez, hogy tudsz-e esetleges allergiáról, netán cukorbetegségről, fehérje érzékenységről. Ezek azért fontosak, mert náluk gyakoribb a szőkítésre való érzékenység. További fontos szempontok a haj hossza, sűrűsége, felfogóképessége, maga a hajszerkezet, hogy milyen előmunkálatokon esett át (festve volt, volt-e már hajvilágosítás), és természetesen a színe. Fontos kérdés még, hogy a későbbiekben mit szeretne vele kezdeni a vendég, és hogy milyenek a hajápolási szokásai.

Ápolás, ápolás és ápolás!

Ha korábban már átestél szőkítésen, vagy nagyon gyakran csináltattad, és úgy érzed, hajad már nem tündököl a régi fényében, nagyon fontos, hogy állj le egy kis időre. Hajunknak is pihenésre, feltöltődésre van szüksége, és természetesen a megfelelő ápolást sem lehet elkerülni. Tudom, hogy vissza akarod kapni a régi énedet, a világos, egészséges, fényes tincseidet, de ehhez bizony a megfelelő kezelésre van szükséged.

Hajlaminálás új szalon kezelésünk szőkített hajra

Legújabb hajregeneráló kezelésünk a hajlaminálás, már most nagy népszerűségnek örvend. A hajlaminálásra, még Jennifer Lopez is esküszik. És ez nálunk elérhető kemikáliamentesen és roncsolásmentesen.

Hajlaminálás által a haj feltöltődik, lezárja a sérült részeket, és a pára se teszi tönkre a szögegyenes frizurád! Rendkívül puha lesz és tükörfényes a kezelés után! Megakadályozza a védőréteg, ami keletkezik a hajon a kezelés által, hogy töredezzen, védi a hajat a kiszáradástól, hő és egyéb külső hatásoktól is. A haj könnyen kezelhető lesz és kevésbé fog gubancolódni a hajad. Tartóssága 6-7 mosás, a kezelést akár 2 hetente is el lehet végezni, mivel nem károsítja a hajat.

Szőkített roncsolt hajra kifejezetten ajánljuk a kezelést főleg, ha szereted vasalni a hajad mivel a hajlaminálással rengeteg hő károsodástól tudod megóvni szőke tincseidet.

Oxigénterápiával az egészséges, ragyogó hajért!

Az oxigénterápia egy 100%-ban természetes eljárás, mely visszaadja az életet kókadó tincseidbe. A megfelelő oxigén, vitamin és ásványianyag mennyiséget eljuttatva a hajhagymákba a fejbőr visszanyeri normál pH értékét, és beindul a gyógyulási folyamat. A haj ismét besűrűsödik, és megindul a hajnövekedés.
Ha intenzív kezeléseken estél át a közelmúltban, és hajad roncsolódott, ha hajhullással küzdesz, ha túlságosan zsíros, vagy száraz a fejbőröd, vagy egyszerűen csak a hajnövekedést szeretnéd felgyorsítani, ez az eljárás a segítségedre lehet! Komolyabb beavatkozások előtt is ajánlott, nem kell megvárnod, hogy hajad sérült legyen, ezzel az eljárással garantált lesz az eredmény, és frizurád könnyebben veszi majd az akadályokat.

Oxigénterápiás nyílt napunkon lehetőséged nyílik kedvezményesen igénybe venni ezt a szolgáltatást, valamint ingyenes mikrokamerás hajdiagnosztikával is várunk.
Minden Oxygeni Hair otthoni hajápoló termékünkre pedig 10% kedvezményt biztosítunk Neked!