organikus

Úttörően a fodrásziparban – natúr hajápolás, kemikáliamentes hajfestés!

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a tudatos, környezetbarát életmód, amely már elérte a fodrászipart is. Sokan választják a felesleges kemikáliáktól, káros összetevőktől mentes organikus termékeket, sőt, ma már a kemikáliamentes hajfestés is egyre keresettebb.

Parabének

A parabének gyakran használt tisztítószerek a samponokban, feladatuk a baktériumok elszaporodásának meggátolása. Fontos azonban tudni, hogy a parabének fitoösztrogének, melyek befolyásolják a hormonháztartás működését. A magas ösztrogéntartalmú élelmiszerek fogyasztása (mint például szója) számos tanulmány szerint növeli a rák kialakulásának kockázatát. Fontos tudni, hogy sok samponon a ”paraben free” megjelölés megtévesztő lehet, hiszen van rá esély, hogy másfajta kemikália helyettesíti azt. Ezért menjünk biztosra, és válasszunk organikus kozmetikumokat!

kemikáliamentes hajfestés

Mesterséges illatanyag

Miért rossz, ha egy termékben túl sok a szintetikus illatanyag? Ezek az összetevők nagyon durva bőrirritációt idézhetnek elő. Nem véletlen tehát, hogy a babáknak, illetve érzékeny bőrűeknek szánt termékekben csak minimális vagy – legtöbb esetben – semmilyen illatanyag sincs, ezek az igazi mindenmentes kozmetikumok! Azonban arra is fel kell hívnunk a figyelmed, hogy a 100%-ban natúr termékek összetevőlistájában a parfüm megnevezés kizárólag természetes illatanyagokat jelöl, így nem kell attól tartanod, hogy ezek a termékek az illatanyagok miatt irritációt okozhatnak.

kemikáliamentes hajfestés

Ammónia

Miért is veszélyes ez az anyag, és miért fontos, hogy elkerüld?

A festékgyártók már régóta használják az ammóniát a termékeikben mert egyrészt az ammónia képes eltávolítani a meglévő hajszínt, másrészt pedig képes megnyitni a haj felső rétegét (a kutikulát) megkönnyítve a színező pigmentek bekerülését a hajszerkezetbe.

Néhány évvel ezelőttig, amíg meg nem jelentek az ammóniamentes hajfestékek, az ammónia elengedhetetlen alkotórésze volt a hajfestékeknek, mert csak ezzel lehetett elérni radikális színváltoztatásokat, biztosítani a hosszantartó fedést, illetve az ősz hajszálak teljes színezését. Azonban az ammónia és a víz találkozásakor ammónium-hidroxid keletkezik, amely erősen irritáló hatású a bőrre nézve. Az ammóniát tartalmazó hajfestékek felvitele során, a festék közvetlenül a fejbőrrel kerül érintkezésbe, melynek során felszívódik a fejbőrön keresztül és bekerül a véráramba is. A fejbőrrel való közvetlen érintkezés irritációhoz vagy rosszabb esetben egyenesen allergiás reakciókhoz vezethet.

Gyakori tünet a fejbőr kipirosodása, viszketése, vagy égető érzése. További veszély még az ammóniát tartalmazó hajfesték felvitele közben jelentkező ammónia kipárolgás, ami irritálhatja a szemeket, a torkot, az arcüreget és a tüdőt. Extrémebb esetekben akár légzési nehézségeket is okozhat, illetve kedvezőtlen hatással van a már meglévő felső légúti megbetegedésekre nézve is. Ez a probléma persze nem csak a vendégeket, de sajnos a szakembereket is érinti, hiszen szinte egész nap ezeket a káros anyagokat lélegzik be, és dolgoznak velük. Ezen vegyszerek miatt a fodrászok fokozottan ki vannak téve a rákos megbetegedések kockázatának amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutatási Hivatala (IARC) is megállapított.

Emellett az ammónia nem csak az emberre nézve káros, de komoly veszélyt jelent az állat- és növényvilág számára is. Az óceánokba keveredve sajnos a tengeri élővilágot is képes megmérgezni. Ammóniamentes hajfestékek választásával te is hozzájárulhatsz magad és környezeted védelméhez is!

kemikáliamentes hajfestés

Jó neked, jó a vendégednek!

Natulique az első cégcsoport a piacon, amely vegán, organikus, állatkísérlet-, PPD , mesterséges illatanyag-, ammónia- és parabénmentes  haj- és fejbőrápoló termékeket kínál.

A Natulique egy feltétellel döntött a natúr hajfestékek fejlesztése és forgalmazása mellett: ha azok 100%-ban tiszta és igazolt termékek, a Natulique igazoltan organikus hajápoló termékeihez hasonlóan. Innentől a Natulique lett a világ első cége, amely a hajfestékekben is a természetes és organikus hatóanyagok használatát támogatja. Így született meg a Natulique által, az első 98,02%-ban kemikáliamentes hajfestés, kizárólag igazolt és természetes eredetű összetevőkből.

kemikáliamentes hajfestés

Kemikáliamentes hajfestés

Kemikáliamentes hajfestés

A 360 BIOCERT egy olyan követelményrendszert jelöl, amely felülmúlja a kozmetikumokra vonatkozó hagyományos szabályokat. A gyártás során kizárólag környezetbarát összetevőket használ, és felhívja a figyelmet a kiemelkedő minőségű ökológiai organikus hatóanyagokra.

kemikáliamentes hajfestés

A Natulique a legkíméletesebb hajfesték a világon, 100%-ban ammóniamentes, mégis kiemelkedő teljesítményű. Képes a fehér vagy ősz hajszálak 100%-os elfedésére, illetve akár négy árnyalatot is világosít a természetes hajszínen. A Natulique termékcsaládja egy rendkívül tartós, mégis 98,02 %-ban kemikáliamentes hajfestés lehetőségét kínálja a tudatos vendégek és fodrászok számára. Kifejezetten ajánlott érzékeny fejbőrű és gyengébb hajminőséggel rendelkező vendégek számára is. Az érzékelhető gyengédség és a nagyszerű eredmények a különböző kiváló minőségű olajos bázisú organikus kivonatoknak és natúr olajkivonatoknak köszönhetőek, amelyek használata megvédi a haj szerkezetét a festési folyamat közben.

Organikus natúr összetevők és olajok:

 • hidrolizált búzafehérje
 • jojoba olaj
 • sárgabarackmag olaj
 • szőlőmag olaj
 • őszibarackmag olaj
 • napraforgómag kivonat
 • igazoltan organikus argán olaj
 • igazoltan organikus shea vaj
 • esszenciális grapefruit olajok
 • igazoltan organikus esszenciális citromolajok
 • igazoltan organikus esszenciális narancsolajok
kemikáliamentes hajfestés

Számolj le te is a felesleges kemikáliákkal és próbáld ki a vegán, organikus, állatkísérlet-, PPD-, mesterséges illatanyag-, ammónia- és parabénmentes  Natulique termékeket, valamint a 98,02%-ban kemikáliamentes hasfestést, melyek hamarosan elérhetőek lesznek a szakemberek számára! Tegyél ma a jövődért, és óvd meg magadat, vendégeidet és a bolygónkat is!
Próbáld ki Te is az elsők között, a Szabó Imre szalonokban!