NATULIQUE Hungary és a Szabó Imre Hair & Beauty közös víziójából született meg Magyarország leginnovatívabb és egyedülállóan exkluzív oktatássorozata.

Hogyan kapcsolódik össze a hajgyógyászat és hajfestés a Natulique termékeivel?

Fodrász szakemberként szeretnénk egy hosszútávú és tartós megoldást nyújtani abban az esetben is, amikor a vendég hajgyógyászati problémák okozta tüneteket, vagy hajfesték okozta allergiát tapasztal, így mellőznie kell a hajfestést, pedig szüksége lenne rá.

Sokszor felmerül a kérdés, de mégis hogyan?

Naponta akár öt-hat vendéggel is találkozunk, akik közül minden negyedik küzd enyhe, vagy komolyabb haj- és fejbőrproblémával. Ilyen például, a száraz vagy éppen zsíros fejbőr, a fénytelen haj, a töredezett hajvégek, vagy akár az ősz hajszálak.

A hajfestés szükségessége ezekben az esetekben sem elhanyagolható, ezért ismereteink bővítése a natúr hajfestés alkalmazási módjait illetően, napjainkra létfontosságúvá vált.

Olyan kemikáliamentes fodrászati szolgáltatásokat ismerhetsz meg, amelyekre garantáltan nagy lesz a kereslet.

Elsők között léphetsz be a jövő fodrászatai közé, amelyek kemikáliamentességet hirdetnek.

Exkluzívabb szolgáltatásokat nyújthatsz azáltal, hogy organikus, fenntartható hatóanyagokat használsz a szalonodban.

Egyedülálló tudásra tehetsz szert az organikus hajfestékek terén.

Megtanulhatod hogyan szolgáld ki az érzékeny fejbőrű vendégeket.

Megismerheted a legújabb trendek szerinti festéstechnikákat oktató fodrászainktól.

Tagja lehetsz fodrász szakember csapatunknak, és folyamatos szakmai támogatásban lehet részed.

Folyamatos fejlődési lehetőség továbbképzések, workshopok, online és offline oktatóanyagok által.

NATULIQUE partner csatlakozási lehetőségeket biztosítunk.

Partnereink számára központi marketing támogatást biztosítunk a márka hivatalos weboldalán és social media felületein.

Egy összetartó szakmai közösség tagja lehetsz, folyamatos tapasztalatcserével és támogatással.

Mindig az elsők között értesülhetsz az újdonságokról, fejlesztésekről az organikus hatóanyagok terén.

Milyen hajgyógyászati problémákkal találkozhatsz szalonodban aminél kizárólag organikus hajfestékkel szabad festeni vendéged haját?

A zsíros fejbőr és túlzott faggyútermelés lehet egy probléma, aminek jellemzői: a megnövekedett faggyúkiválasztás, aminek egyik tünete a korpásodás. A megnövekedett faggyútermelés a haj túlzott zsírosodásához vezet. A fokozódó faggyútermelődés miatt felgyorsul a sejtelhalás folyamata. A túltermelődött zsír összetapasztja a fejbőr elszarusodott sejtjeit, így azok nem peregnek ki a hajszálakból, hanem megragadnak a fejbőrön. Ez okozza aztán a korpásodást. A seborrhoea másik tünete a nagyon gyakran jelentkező, fokozott hajhullás.

A száraz fejbőr a csökkenő faggyúelválasztás hatására alakul ki, emiatt a száraz haj fakó, kemény tapintású, érdes felületű, fénytelen, nehezen formálható. A frizura nem tartós, a hajvégek világosabbak. A haj nehezen fésülhető, fésülés közben serceg, a hajszál vége töredezett, szétvált. A korpásodást egy gomba fokozott jelenléte okozhatja, amely a fejbőrbe ugyan nem tud behatolni, de fokozza a bőr felső rétegének hámlását. A korpásodásnak lehetnek speciális fajtáji is: sebborrheás bőrgyulladás, pikkelysömör, ekcéma. Ezeknek a problémáknak a kezelése komolyabb szakmai tudást és felkészültséget igényel!

Kétféle hajhullást különböztetünk meg: normális, illetve kóros hajhullást. A kóros hajhullások közé tartozik a hormonális hajhullás, a diffúz hajhullás, foltos hajhullás és a teljes testszőrvesztés, de lehetnek speciális hajhullás típusok is: gombás fertőzésektől, fizikai roncsolástól, daganat vagy autoimmun betegségtől kialakult hajhullás.

A foltos kopaszodás más néven Alopecia areata egy autoimmun betegség, amely a haj kihullását okozza, gyakran kör alakú csomókban. A tünetek közé tartozik még a rövid idő alatt sok hajvesztés és hideg időben több hajhullás. Az autoimmun betegségek közé tartozik még a pikkelysömör is. A gyulladás legfőbb jele a bőrön előforduló pikkelyszerű megvastagodás, amit körül gyakran pirosas foltok jelennek meg. A bőrsejtek átlagosan 1 hónap alatt növekednek és kicserélődnek, pikkelysömörös betegek esetében ez a folyamat mindössze pár napot vesz igénybe, és ez okozza a bőrfelület megvastagodását. Bármely életkorban, bármely nemnél előfordulhat, megjelenése méretben és alakban is változó.

1 napos csoportos oktatás

maximum 15 fő

A képzés ára: 49.900 Ft/fő

Következő képzés időpontjai:

Október 28.
Helyszín: Szabó Imre Hair & Beauty Budaörs
2040 Budaörs, Felsőhatár utca 1

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszám:
+36 70 603 3367

E-mail:
info@natulique.hu

  • Azoknak, akik már lelkes használói a Natulique termékeinek.

  • Azoknak, akik még csak most ismerkednek az organikus hajfestés világával.

  • Azoknak, akik napi szinten találkoznak a vendégeiket érintő haj, – és fejbőrproblémákkal.

  • Azoknak, akiket érdekel a hajgyógyászat és szeretnék bővíteni a tudásukat.

  • Akik hajfesték allergia esetén is szeretnének segíteni vendégeiknek.

  • Ha szeretnél extra bevételre szert tenni azáltal, hogy alapismeretekkel rendelkezel a hajgyógyászat területén, így képes leszel beazonosítani a különböző hajat és fejbőrt érintő problémákat, ennek köszönhetően pedig magabiztosabban használod a NATULIQUE termékeit a hajfestés, illetve az otthoni hajápolás során.

A hajfesték allergia 3 típusa

I.

Amikor gyakorlatilag a hajfesték felkenése után 48 órán belül megtörténik az allergiás reakció és egyértelműen köthető a hajfestéshez. Tünetei: bőrpír, viszketés, hólyagok, sebek, gyulladás, korpásodás, hajhullás.

II.

Amikor csak nagyon minimálisan vannak jelen a tünetek vagy nincs is, csak idővel pár hét/hónap/év folyamatos festés után elkezdődik a fejbőrszárazság vagy épp túlzsírosodás, viszketés, hámlás, hajhullás. A fejbőr pH-ja változik, túlszaporodik egy gombafajta. A tünetek skálája nagyon széles. Mivel maga a festés nem okozott allergiás reakciót, így szinte sosem kötik a hajfestékhez, és máshol keresik a problémát. Ezért a hajgyógyászati vendégeknél azonnal le kell állni a normál hajfestéssel, ha ilyen tüneteket észlelünk, illetve kemikáliákkal dúsított ápoló termékekkel is!

III.

Amikor 10- 20 év hajfestés után telítődik a szervezet a kemikáliákkal és a 40 éves kor körül kezdődnek a problémák. A hajfestékekben megtalálható kémiai anyagok hosszú távú használata ugyanis a hajhagymák elsorvadását okozhatja, amelyet nagyon nehéz pontosan diagnosztizálni. Mégis mi a megoldás ha szükségünk van a hajfestésre? Természetesen soha nem lehet egy olyan megoldás jó, amely tovább rontja a vendég pszichés állapotát, márpedig ha valakinek 5 centiméteres ősz lenőtt hajjal kell emberek közé menni, annak biztosan nincsen építő jellege a lelkivilágára nézve!

NATULIUQE

A Natulique Natúr színek kollekciója a legkíméletesebb, 100% ammóniamentes, kiváló teljesítményű professzionális hajfestékeket tartalmazza 76 lenyűgöző színárnyalatban, 98,02%-ban természetes összetevőkből.

Az eredeti Natulique Natúr Színek a legjobb ammónia-, parabén- és SLS-mentes hajfesték, amellyel eddig találkozhattál. Ezenkívül, a PPD-mentesség vagy a PPD rendkívül alacsony szintje a termékekben biztosítja a hajfesték biztonságos használatát és gyengédségét.

De ez még nem minden! A Natulique ZERO – 100%-ban PPD mentes hajfesték feljesztését a bőrallergiák globális növekedése szorgalmazta elsődlegesen. A ZERO termékcsalád a PPD-re kimagaslóan érzékeny vendégek számára is elérhetővé teszi a Natulique hajfestékeket. A ZERO festék tökéletes választás az 1-es típusú hajfesték allergiával rendelkező vendégek számára.

Az érzékelhető gyengédség és a nagyszerű eredmények a különböző kiváló minőségű olajos bázisú organikus kivonatoknak és natúr olajkivonatoknak köszönhetőek, melyek megvédik a haj szerkezetét a festési folyamat közben.

Regenerálja a hajszerkezetet, kíméletes a fejbőrhöz, 100%-ban képes elfedni az ősz hajszálakat, használatával fényes, ápolt és egészséges lesz a haj, életteli divatszíneinek köszönhetően pedig bármelyik trend (például balayage, babylights, airtouch) kielégíthető. A természetes hajszínen akár négy árnyalatot is képes világosítani, roncsolás nélkül. Használatával minimalizálható a fejbőrbetegségek kialakulásának és a hajszerkezet roncsolódásának esélye. Finish hajápoló termékeivel folyamatosan biztosítani tudja a haj, – illetve a fejbőr egészségének megőrzését, a szalonkezelés során megszokott minőségben.

Az oktatás menete

ELMÉLET

A nap első felében az elméleti rész keretein belül megismerheted, hogy melyek azok a hajgyógyászati problémák, amelyekkel a munkád során találkozni fogsz. Megmutatjuk, hogy az egyes elváltozásokat hogyan diagnosztizálhatod a gyakorlatban. Átbeszéljük a hajfesték allergia, illetve a különböző tünetek kezelési módjait és lehetőségeit, és beszélni fogunk a NATULIQUE hajfesték hajgyógyászatban betöltött szerepéről is. Bemutatjuk a NATULIQUE termékcsalád teljes termékpalettáját, illetve alkalmazási lehetőségeit a haj és fejbőr problémák megléte esetén. Ezen felül szó lesz még a színek felvitelének technikáiról, a színkeverés, roncsolás nélküli szőkítés, illetve a színkezelésről is.

GYAKORLAT

Ezt követően pedig a gyakorlati rész következik, ahol modellen fogjuk bemutatni a különböző festési technikákat, melyek garantálják a tökéletes végeredményt a NATULIQUE hajfestékek használata során. Minden résztvevő az oktató fodrász segítségével gyakorolja a tanultakat. Képzésünk workshop szerűen működik: egy modellen 2-3-an dolgoznak egyszerre, oktató fodrászunk pedig minden egyes lépésnél segít majd, így a modell hajszíne garantáltan tökéletes lesz!