Oxigénterápia hajhullás ellen

A különböző haj- és fejbőr problémák sajnos egyre több embert érintenek az általános egészségromlás és a környezeti tényezők miatt is. Gyakori panasz a hirtelen megjelenő, erős hajhullás, irritált, zsíros vagy éppen száraz fejbőr illetve az egyik leginkább jellemző tünet a vékony, töredező és fénytelen hajszálak. Sokféle okból eredeztethetőek a problémák (hormonális vagy lelki gondok, az immunrendszer nem megfelelő működése, hiánybetegségek), és gyakran orvosi segítséget igényelhetnek.

Sokszor azonban egy egyszerű ok áll a háttérben: a hajhagymák nem megfelelő vér-, oxigén-, ásványi anyag- és vitaminellátása. Speciális oxigénterápiánk erre a gyakori problémára nyújt megoldást nőknek és férfiaknak egyaránt.

Az oxigénterápia hatásai:

  • revitalizálja a sérült és gyenge hajat, hidratálja a fejbőrt és a hajszálakat
  • elősegíti a hajszálak megerősödését, sűrűsödését és növekedését
  • hajnövesztés serkentő hatással bír
  • segít új életre kelteni a hajhagymákat
  • regenerálja az igénybevett, szőkített, károsodott hajat
  • mélyen táplál, a sejteket belülről tölti fel értékes hatóanyagokkal
  • elősegíti a sejtregenerálódást
  • stabilizálja a bőr pH értékét

Mádain Vivien ajánlásával

Hogyan műlödik az oxigénterápia?

Az oxigénterápia lényege, hogy magasnyomású, tiszta oxigén segítségével, fontos vitaminokat és ásványi anyagokat juttatunk a bőr legmélyebb rétegeibe, egészen a hajhagymák gyökeréig. A kezelés során a hatóanyagokat folyékony formában, a megfelelő időben és sorrendben juttatjuk be a fejbőrbe.

Az oxigénterápia bármilyen fejbőrprobléma esetén alkalmazható, a gyógyulási és regenerálódási időt lényegesen csökkenti. Már az első kezelés után látható és érezhető az eredmény, de a teljes kúrajavaslatunk a fennálló problémától függően 5 – 10 alkalom, mely alatt a hajas fejbőr és a hajhagymák is maximálisan regenerálódnak és új életre kapnak.

A kezelés során kizárólag palackozott tiszta oxigént használunk, mely azért lényeges, mert más gépi oxigénterápiánál a szoba oxigénjét használják, mely nem alkalmas, sőt sok esetben káros is az átlagos városi lényszennyezettséget tekintve.

A koncentrált oxigén a legfontosabb életelixír – a sejtstruktúra egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen, nélküle az élet elképzelhetetlen. Az egyre növekvő környezetei hatások (kipufogógázok, az erős UV sugárzás, elektroszmog stb.) folyamatosan terhelik bőrünk oxigéntartalékait. Oxigénhiány esetén a bőrsejtek leépülése észlelhető – romlik a koncentráló képesség, alvászavarok jelentkeznek, és az immunrendszerünk, illetve a hormonháztartásunk működését is negatív irányba befolyásolja. Így alakulhatnak ki a makacs bőrproblémák, a hajas fejbőr problémái is – ezért találkozunk egyre több betegséggel, mely a hajas fejbőrt és a hajhagymákat érinti.

Az oxigénterápia stabilizálja a sejteket és meghosszabbítja az életüket, mialatt az elhalt sejtek feloldódnak. Az oxigén jelentősen növeli a bőr nedvességtartalmát és a bőr ellenálló-képességét, így javul a hajas fejbőr állapota és megerősödnek, új életre kapnak a hajhagymák.

Az oxigén felelős a létfenntartásunkért és sejtjeink gondtalan működéséért. A hiányos oxigénellátás nagyon gyakran az elégtelen vérkeringés és tápanyagellátás kiváltó oka, ezáltal közvetlenül hozzájárul a bőr gyengüléséhez és az olyan problémák kialakulásához, mint a hajhullás vagy hajgyengülés, fejbőrön jelentkező kellemetlen tünetek. Az oxigén vérkeringés-javító hatással bír, így segíti elő a kollagén képződést, ami elengedhetetlen az egészséges hajkorona érdekében, hiszen ez a haj elsődleges strukturális fehérjéje: felébreszti az alvó hajhagymákat, fellép az olyan problémák ellen, mint a hajhullás, korpásodás, ekcéma, pikkelysömör.

Fejbőrproblémák esetén már az első 1-2 kezelés után látványos a változás. 4 – 6 hét kezelés után tapasztalható a hajmosáskor a leszámolható hajvesztés jelentős csökkenése. 10 alkalmas teljes kúra látványos eredményeket mutat a hajnövesztés terén. A kezelést folyamatosan, hetente vagy kéthetente egy alkalommal végezzük. A fenntartó kezelést havonta 1 alkalommal javasoljuk.

Milyen típusú haj- és fejbőr problémák kezelésére ajánlott az oxigénterápia?

Férfias kopaszodás

A kopaszodás lassítható, megállítható, sőt a megfelelő terápiával új hajszálak növekedése és elősegíthető. Az oxigénterápia során a már 4-5 éve nem aktív hajhagymákat is újra tudjuk aktiválni, így ezekre a területekre is visszanőhet a haj. A kopaszodás oka ebben az esetben nem számít, a javulás minden esetben garantált, csak mértéke illetve gyorsasága különböző az egyéni tényezők miatt. Már az első alkalom után érezhető a hajhagymák és hajszálak erősödése.

Korpásodás

A korpásodásnak zsíros és száraz fajtáját különböztetjük meg. Száraz korpa esetén sárgás-szürkés vagy fehér korpalemezek válnak le a fejbőrről, gyakran észrevehetőek a vállon, ruhán is. Zsíros korpa tünetei a sárgás-fehér és és barna gömbölyű, ragacsos korpa darabok a fejbőrön és a hajszálakon. A fejbőr  kipirosodik és erőteljesen viszket. Az oxigénterápia korpásodást a legtöbb esteben 1-3 alkalom után már nagyon látványosan kezeli és sok esetben elegendő az ismétlő kezelés.

Női hajhullás

Az oxigénterápia minden típusú hajhullásra azonnali megoldást jelent, de elsősorban tüneti kezelés. Többéves tapasztalatunk, hogy a  terápia megkezdése és az általa tapasztalt azonnali eredmény olyan lelki megnyugvást okozhat a vendég számára, ami segít a kiváltó okot is gyógyítani. A hajhullást legtöbbször valamilyen lelki problémához, stressz okozta szorongáshoz kötjük, de minden esetben ki kell vizsgálni a lehetséges egészségügyi okokat is. Hajgyógyászaink minden esetben ajánlanak kiegészítő orvosi és labor vizsgálatokat. A hölgyek hajhullásának kezelésében olyan sikertörténeteink vannak, melyre valóban büszkék vagyunk. Nincs még egy olyan kezelés mely a kemikáliák és minden kockázat teljes kizárásával tudna ilyen hatékonyan segíteni a női hajhullásban.

Sebborrhea

A seborrheás dermatitisz egy gyakori, krónikus és kellemetlen bőrbetegség, mely jellemzően sárgás foltokat hagy a fejbőrön és az arcon. Az élethosszig tartó problémára a rendszeres oxigén kezelés hosszútávú megoldást nyújt. Már 1-2 alkalom után szemmel látható eredményt tudunk mutatni vendégeink számára.

Pikkelysömör

A pikkelysömört tévesen tartják korpának, mert hasonlóan száraz, viszkető fejbőrt eredményez. Megjelenése leggyakrabban az immunrendszer hibás működésének tudható be. Ekkor a bőrsejtek a normális 28 napos ciklus helyett rövidebb idő alatt, 3-4 naponta termelődnek újra, ezzel okozva felgyülemlett bőrrétegeket a fejbőrön. A pikkelysömör nagyon makacs bőrprobléma amire a bőrgyógyászok sok esetben gyógyszeres kezelést vagy krémeket javasolnak, ez viszont hosszútávon károsíthatja  a bőr immunitását és egyéb káros hatásai is lehetnek. Az oxigénkezelés nem tartalmaz semmilyen gyógyszer vagy egyéb kemikáliát, kizárólag 100%-ban természetes hatóanyagok révén érjük el az eredményt. Pikkelysömör esetén 5- 10 alkalom után sokszor elegendő csak az ismétlő- fenntartó kezelés, nagyon szép eredményeket érünk el.

Zsíros fejbőr

A fejbőr zsírosodását szintén számos tényező kiválthatja: a helytelen táplálkozástól kezdve egészen a hormonális változásokig.
A faggyúmirigyek túltermelődésekor a hajhagymák is elzsírosodhatnak, ami miatt sokkal kevesebb tápanyagot képesek felvenni, ami szintén hajhullást okozhat. Az oxigén terápia a faggyútermelés egyensúlyának visszaszerzését is elősegíti, így többé nem kell a kellemetlen tapintású, lelapuló hajtól tartani. Az oxigénterápia 100%-ban megszűnteti a normálistól eltérő fejbőr zsírosodást. Van aki 2-3 naponta kénytelen megmosni a haját, a terápiát követően ez az idő 4-5 napra is kitolódhat.

Kemoterápia, sugárkezelés vagy hajbeültetés után

Tapasztalataink alapján hajbeültetés vagy kemoterápia után ötször gyorsabban nő vissza az új hajacska és elképesztő gyorsan erősödik vissza. Minden esetben javasoljuk a kezelőorvossal való egyeztetést a hajterápiáról. Szinte kivétel nélkül rábólintanak, ha megértik működését és megismerik hatóanyagait, de a biztonság szempontjából fontos, hogy értesüljenek a terápia megkezdéséről. Hajgyógyászaink szívesen segítenek ebben is.

Fejbőrirritáció, allergiás tünetek

Fejbőrirritáció akár hosszabb ideig is fennállhat, olyan esetben, ha a vendég nem ismeri a tünetek okát. Ez gyakran valamilyen összetevőre, vagy akár ételallergiára is utalhat. Az oxigénterápiás kezelés során a fejbőr kéregtelenítése során a fejbőr 100%-ban megtisztul minden ártalmas anyagtól és a vitaminok segítik megerősíteni azt. Sok esetben nem soha ne derül fény az allergiás reakció valódi okára, hiszen a mai világban olyan sok dolog okozhat allergiát, hogy egyszerűen lehetetlen mindent kizárni. A legtöbb kezelés nem javallott gyulladt- irritált fejbőr esetbén, hiszen nagy a kockázata, hogy még nagyobb bajt okozhat. Az oxigénterápiát a legérzékenyebb a legirritáltabb fejbőr esetén is lehet alkalmazni, hiszen hatóanyagai kizárólag természetes eredetűek és dermatológiailag teszteltek!

Száraz fejbőr

Száraz, húzódó, hámló fejbőr kellemetlen érzetű és a korpaszerű fejbőr hámlás miatt látványa sem pozitív. A faggyúmirigyek nem megfelelő működése miatt léphet fel, ami komoly hajhulláshoz is vezethet. A fejbőr kúraszerű kezelésével a hajas fejbőr visszanyerheti rugalmasságát és hidratáltságát. A száraz fejbőr sok esetben a nem megfelelő tápanyag és oxigénellátás miatt kialakult dehidratáció miatt alakul ki, illetve a nem megfelelő otthoni hajápolók használata miatt fokozódik. Már néhány oxigénterápiás kezelés után lényeges javulás tapasztalható ami a megfelelően kiválasztott otthoni termékek használatával stabilizálható.

Ekcéma

Ekcéma az emberi test egész területén megjelenhet, így a hajas fejbőrön, vagy a haj mentén is. Égő, viszkető érzése és látványa sem kellemes, kezelés nélkül pedig akár foltos hajhulláshoz is vezethet, melyet nehezebb visszafordítani, mint megelőzni. Ezért érdemes az oxigénterápia kúraszerű alkalmazása, mely helyreállítja a bőr szerkezetét, nyugtatja azt és segít a hajhagymák regenerálódásában. Nagyon sok vendégünk életét nehezíti meg az a probléma, valóban sokan járnak oxigénterápiára ekcémájuk orvoslására. Mivel az ekcéma immunológiai probléma, így a bőr megfelelő immunitását és öngyógyító mechanizmusát kell visszaállítani. Mi sem lehet erre megfelelőbb, mint a megfelelő tisztítás, hidratáció, extra magas hatóanyagú vitaminszérumok és a tiszta palackozott oxigén!